Dagens frukost

Hallosmoothie a'la Lenkan


Godmorgon

Usch vad kass jag är som inte skrivit på länge. Inspirationen har inte infunnit sig.

Men Henrik börjar på sitt nya jobb på måndag i alla fall och flyttar hem till mig på lördag! Jippie!

Igår var David och Josse här på middag. Jag gjorde min version av spaghetti Carbonara och det var uppskattat! De fick med sig matlådor också så de kunde äta lunch idag. Vi hade jättetrevligt, spelade Mario Cart efter maten och pratade mycket.

Idag ska jag med brorsan till frisören, han är i stort behov av en klippning, sen ska han, jag och mamma hem till mormor och fira henne som fyllde år igår. Han och mamma ska med hit efteråt och äta mat och se på film. Mysigt! Och jag slipper vara ensam, då går tiden fortare.

På lördag är det jobb igen. Jag har inte direkt lust att jobba när Henk kommer tillbaka, men ibland måste man ju. Och jag har ju lillebror till hjälp, det underlättar mycket!

Nu borde Henrik snart vakna, så jag får skriva ett msn-godmorgon till honom.

All disk från igårkväll är kvar i köket, jag måste fixa det innan jag åker sen, det ser förjäkligt ut. Men jag orkade inte igår när de hade åkt, jag är en slappmaja ibland.

Som sagt var, inspirationen infinner sig inte riktigt för ett bra blogginlägg, ursäkta min tråkighet.

Dagens middag: Citronkyckling

Dagens Djur

Lyckorus

Lenkan är så sprallig och lycklig att hon antagligen ser ut som ett stort leende mähä som druckit sig full på bumbibärssaft!
Henrik  fick jobbet! Ett fast jobb! Vet inte än när han börjar, men han kommer i alla fall snart hem till mig och stannar! Sen får han aldrig nånsin flytta från mig igen. Så det så.

Utöver det så har resten av dagen (som faktiskt inte pågått så länge upptäckte jag nu, känns som om det snart är kväll) varit fin den med. Förutom att jag fick skrapa rutorna när jag åkte och simmade imorse och det är inte mycket som är värre än det! Jag vaknade 06.30, åkte och simmade, har spelat Betapet med mamma och vann stort, sen har jag gjort en lasagne som är i ugnen och håller på att steka oxfärsbiffar. Båda rätterna är till Henk och Robin att ha nästa vecka. Produktiva jag!

Fick veta att mina csn-pengar kommer att trilla in på måndag och tisdag, då får jag en duktig peng och jag ska lägga undan massor av den. Och ikväll kommer min älskade make för att vara hos mig över helgen! Jippie vilken dag!
Inte ens att jag fick mens idag eller att det snöar ute tar bort min lyckokänsla. Jag är så glad!

Nu måste jag vända mina biffar.

Ta hand om er i helgen mina snöänglar!

Dagens middag: Henrik har beställt Tex Mex

Dagens Djur

Nja, sådär

Min dag. En sådär dag måste jag påpeka.

För det första var jag otroligt trött hela dagen, kändes nästan som om man var bakfull. Trött, tung i huvet, huvudvärk osv...orkade inte ta itu med nånting förrän Petra ringde vid 13 och sa att hon ville komma hit på eftermiddagen. Då tänkte jag att jag skulle iväg och handla innan, så jag gjorde mig iordning.
Sen kollade jag min csn-sida och såg att jag fortfarande inte fått nåt datum för utbetalning! Idioter!
Så jag ringde dem och frågade vad som var fel och hamnade hos en (ursäkta uttrycket) riktigt surfitta! Hon var otrevlig, snäste åt mig att jag borde läsa bättre vad som står på beslutet jag fått hemskickat och sen att jag skulle ringa skolan så visste de vad jag skulle göra. Sen slänger tanten på luren i örat på mig! Men vad är det här? Servicejobb eller? Önskar att jag kommit ihåg namnet på kärringen så jag kunde ringa och klaga.
I alla fulla fall så ringde jag skolan, visade sig att de hade glömt att registrera mig som studerande hos csn. Bah, jag har för fan pluggat sen slutet på september utan nån ersättning! Hon skulle skicka iväg den direkt i alla fall, så jag hoppas jag får mina pengar nästa vecka.

Sen när jag skulle åka så ringde mamma och undrade om jag kunde ta med henne till ikea. Jag sa att jag har lite bråttom men att jag ändå skulle till Bergvik och handla och kunde släppa av henne på Ikea under tiden. Sagt och gjort. Jag åkte och hämtade henne och vi for iväg. Precis när vi passerade Våxnäs på motorvägen så small det till och hela bilen började wobbla, ungeför som Henrik efter ett antal öl och nån whiskey. Tror ni inte på fan att jag hade fått punktering??? Så det var bara att leka slamkrypare och krypa in till närmsta mack för att plocka fram reservdäcket. När vi hittade domkraften så blev jag plötsligt sugen på rostat bröd...hela domkraften hade rostat ihop och det gick inte ens att sätta fast handtaget på själva manicken. Så mami fick snällt gå in på macken, visa lite hud och vifta på ögonfransarna så mackägaren hjälpte oss att byta däck. Hon måste ha visat något alldeles speciellt, för han fyllde på luft i däcken också och ville inte ha betalt. Det är allt bra att ha en snygging till morsa ibland!

Mycket försenade kom vi i alla fall iväg till slut. Mami fick ha sin raid på Ikea och jag fick hemhandlat det nödvändiga. Körde hem henne utan missöden och kom till slut hem där Petra satt och väntade i trappen. Hon hade köpt med sig en massa revbensspjäll som hon bjussade på, det var riktigt gott. Så satt vi och såg på tv och pratade en massa som vi skvallertanter alltid gör. Sen åkte hon igen runt 20 och jag blev åter ensam med min trötthet och stinkande sopor.

Nu har jag kollat på tv och spelat lite spel med mig själv. Jag vann. Men jag förlorade också. Det är dåligt.
Imorgon kommer babe! Och vi får veta om han får jobbet eller inte. Mina tummar gör lite ont och det är lite halvsvårt att skriva ordentligt just nu, hittar ni en massa stavfel får jag skylla på att det är svårt att skriva när man håller tummarna.
Nu är det i alla fall natten för Lenkan.

Dagens middag: Revbensspjäll

Dagens Djur

Jovisst såatte...

Komma i säng när jag skrev igår? Inte då!
Jag la mig i ett bad istället och läste. Sen sa jag godnatt till älskling. Sen pratade jag med Martin på msn....till 3.30 inatt!!!! Ibland är jag en idiot. Sen fick jag för mig att jag skulle vara vaken så att jag kunde säga godmorgon till Henrik som går upp 04.45, men sista gången jag minns nåt är att jag kollade på klockan och den var 04.36.

Nu har jag drömt en massa hemskt...våldtäkter och sånt....så jag kunde inte sova mer, vilket iofs är bra, så kanske jag kommer i säng i tid ikväll.

Blöö

Så känns det nu ungefär. För att jag har tråkigt och är ensam och vet inte vad jag ska hitta på riktigt.

Ett tag sen jag skrev, men inget märkvärdigt har hänt förräns idag, då jag fick veta att Henk har gått vidare i arbetssökandestadiet hos Byggbeslag och får veta på fredag om han får det eller ej. Väntan....all denna väntan är olidlig!

Imorse var jag och simmade. Det var en grupp med 15-åriga tjejer (ja jag vet att de var 15, de pratade om att de skulle gå ur nian till sommaren) som hade livräddarträning där och killen som instruerade dem (ca 35 år) glodde hela tiden på deras kroppar som knappt doldes av bikinis och slickade sig bokstavligen kring munnen. Undrar vad han tänker på när han spänner på frugan ikväll?
Efter simmandet tog jag en kaffe hos min mycket förkylda mamma och sen åt jag lunch på Nya Peking, alldeles allena. Det är ganska mysigt, ta med en pocketbok och sitta och läsa samtidigt. Fast det måste ske innan lunchruschen börjar förstås, sen är det inte lika mysigt.
Väl hemma igen hade jag tråkigt. Försökte plugga, men det gick inte alls bra, så fort jag kommer innanför dörren så tappar jag all lust och energi till att göra nånting alls. Så jag låg mest på soffan och slöade och spelade lite Betapet.
Var bjuden på middag hos svärmor idag, 1,5 timme innan jag skulle vara där så knallade jag iväg. Såg fel på tiden och hade ändå så tråkigt hemma. Tog en promenad, den vart riktigt rask så jag var genomvarm när jag kom dit. Hjälpte till med maten och väntade på David & Josse som dök upp nästan en halvtimme för sent. Maten var god och samtalen var bra, även om det var lite motpoler mellan vissa diskussioner.
Sen körde David & Josse hem mig och efter det har jag haft tråkigt igen. Men jag har ju ingen ork att göra nåt!
Funderar på att gå och lägga mig. Seriöst. Vad ska jag göra uppe?

Jaja, depp depp depp, det är väl inte så illa som det låter, men blöö ändå.

Tezziegumms, läser du fortfarande min blogg? Jag vill så gärna läsa din, saknar den men har inget tillträde! Ge mig!

Dagens middag: Falukorv och makaroner hos svärmor

Dagens Djur

Pendeltåg

Ja idag har mina känslor pendlat fram och tillbaka. Imorse var det sorg över att vakna ensam. Tog mig förbi det och åkte in för att simma. Det var fruktansvärt mycket folk i simhallen, massor av barn som stojade, en grupp tonåringar som hade hela hopptornsdelen av bassängen till livräddningsövningar och dussintals av pensionärer som simmar ett simtag i minuten. De tog upp hela motionsbanan och det tog 25 minuter att simma 300 meter, annars brukar jag simma 1000 meter på ca35 minuter. Sen orkade jag inte mer, det var för trångt, så jag tog 10 minuter i bastun och sen åkte jag hem till mamma och drack kaffe. Mamma gav mig pengar till lunch på Nya Peking så jag åkte dit. När jag hade njutit maten och var på väg till bilen så ringde telefon. Det var Henrik som sa att han hade gått vidare till andra intervjun och att han kommer hit till mig på torsdag kväll! Känsla: Enorm lycka! Så glad jag blev! Dels för att han gick vidare och är nu en av 3 av 400 sökande som gick till en andra intervju. Dels för att jag får ha honom hos mig ännu en helg och inte behöver vänta 2 veckor till nästa gång. Så jag gick i lyckorus resten av dagen. Eller, tja, jag sov 30 minuter på soffan också innan Josse ringde och väckte mig, men sen blev det lycka igen =)
Henrik ringde när han hade kommit hem från jobbet. Lät jättesur och grinig och hängig. Jag undrade varför, då sa han att han var deppig för att han vet att allt kommer skita sig med intervjun och jobbet och att han är trött på att vara i Alingsås utan mig. Då drogs jag också ned, grät i en halvtimme efter att vi lagt på och har mått kasst resten av kvällen också.
Hoppades att han skulle vara lite glad att han får komma hem till mig i helgen, men det verkade inte så.

Ikväll har jag sett på film och spelat lite dator och deppat i ensamhet. Hoppas det känns bättre imorgon. Känns som om jag inte kommer vara vaken så mycket längre till, men man vet aldrig, helt plötsligt kan man ju piggna till.

Dagens middag: Kycklingnudlar

Dagens Djur

Det blåser i trä'a ida'

Och jag skojar inte. Jag höll på att blåsa baklänges en gång förut.

Igår somnade jag inte förrän 3 på natten, det var ovant att ligga ensam igen som jag skrev. Så jag låg och glodde på Ultimate fighting på 4sport tills ögonen sjönk ihop av sig själva.
Imorse vaknade jag klockan 7. Idiotiskt. Men jag tänkte göra det bästa av det ändå och packade mina badgrejor och åkte in till badhuset. När jag kände att dörrarna var låsta så kom jag på att det är måndag och att de inte öppnar förrän 14 på måndagar! Det var bara att sätta sig i bilen igen och åka hem. Tog en lång dusch istället.
Klockan 10 var jag på plats på min skola för att möta min lärarinna. Hon gav mig högsta betyg på Vård & Omsorg! Yay! Sen planerade vi lite inför mitt nösta ämne, Etik & Livsfrågor. Efter att vi hade mötat oss färdigt åkte jag till mamma. Skulle egentligen bara fika, men jag blev kvar där till 17! Jag skrev första arbetet på nya ämnet, vi såg på Desperate Housewives, pratade en massa och slappade. Trötta båda två.
Sen åkte jag hem. Pysslade lite till med skolan, pratade med babe i telefon och sen somnade jag på soffan 18.30. 19.30 ringde Henrik och väckte mig som jag bad om och minuten efter ringde Aron, en gammal kompis från mIRC och vi pratade i över en timme i telefonen. Han är riktigt kul den killen! Efter det har jag ätit mat och sett på en uuuurusel film, Anaconda 3, med David "The Hoff" Hasselhoff i huvudrollen. Usch, den var så dålig att jag inte ens orkar räkna upp allt som var dåligt med den.

Nu är det läggdags, jag är trött. Om jag vaknar tidigt imorgon så vet jag iaf att badhuset öppnar klockan 6 på tisdagar =)

Dagens middag: Honungsmarinerade revbensspjäll och tomater

Dagens Djur

Nu ä Lenkan lessen igen...

Hur kommer det sig att fem dagar seeeeegar sig fram, men att två dagar bara springer förbi? Det är verkligen en gåta. Två dagar fick jag njuta av min man, sen var han puts väck igen.

I fredags gjorde vi inte mycket, såg på film och myste och spelade tv-spel. Henrik hjälpte mig att plugga lite också, jobbigt när man läser om el och elsäkerhet när man läser till undersköterska, det känns konstigt på nåt vis. Som tur var så har jag en man som faktiskt började läsa elektronik en gång i tiden men hoppade av.

I lördags gjorde vi desto mer. Vi var till Bergvik och shoppade lite, sen hjälpte Yvonne och Kent oss att hämta mitt skrivbord från mormor, så nu är det inklämt mellan fönstret och frysboxen i köket. Sen ställde vi iordning saker i köket, så det är näst intill färdigt nu...tror jag....efter det såg vi på tv, spelade tv-spel och njöt av varandras sällskap en liten stund innan det var dags att åka till svärmor på middag. Vi firade Kent på fars dag en dag för tidigt och åt en jättegod italiensk middag. Tess var med också, på strålande humör och förälskad i morbror Henriks skägg. När vi kom hem igen Henk och jag så bokade vi en stuga i Branäs tors-sön vecka 4, David, Josse och Petra ska med. Det ska bli jättemysigt!

Idag var det middag hos Tord, han fyllde år och det var fars dag. Massa kalasande vart det och trevligt, men jag var hängig och nere hela dagen för jag visste att Henrik skulle åka till Alingsås.

Han åkte vid 18 och jag satte mig ned i hallen och grät en lång stund. Jag orkar fan inte ha det såhär mycket länge till, jag går under! Förhoppningsvis får han komma på vidareintervju på Byggbeslag, i så fall kommer han kanske hit till helgen igen. Annars kommer han inte på 12 dagar och det kommer jag inte att orka med!

Efter att jag gråtit klart och torkat näsan så pluggade jag en del till. Är inne på ämnet Etik och Moral nu, det är väldigt intressant, men svårt eftersom det egentligen inte finns nåt rätt eller fel. Sen har jag sett på film också, annars har jag inte gjort mycket mer. Nu blir det försök att sova, brukar inte vara lätt på söndagkvällarna när man har vant sig i två nätter att ligga bredvid en snarkande och bökande älskling. Men jag har saker att göra imorgon, så jag måste ju.

Dagens middag: Stek, potatis, morötter och sås hos svärfar

Dagens Djur

Oh happy day

Yay! Min babe är hos mig! Lyckan är gjord!
Maten står i ugnen, en film väntar på oss i dvd-spelaren och mysfaktorn är superhög!
Nu har jag inte tid med er, jag måste mysa med min make.

Dagens middag: Potatisgratäng och hemlagad rostbiff

Dagens Djur

Illa

Jag vet, jag har inte skött min plikt som bloggare de senaste dagarna. Men det är ni väl ganska vana vid nu?

Förutom igår så har det ju inte hänt nåt heller, jag har mest pluggat och slöat och tvättat. Hammaröbostäder har varit här och plockat bort vårt torkskåp och satt in en helt ny spis. Spisen är underbar! Verkligen bra.

Igår hämtade jag mamma 12.40. Vi handlade lite och åkte hit, sen hjälpte hon mig med världens jobbigaste skolarbete. Läser Arbetsmiljö och Säkerhet just nu och det är en jäkla massa lagar och föreskrifter man måste läsa och lära sig paragraferna osv. Mamma är lite mer administrativ än vad jag är, så det var skönt att ha hennes hjälp. Jessicka dök upp här runt 18, vi babblade lite sen traskade vi ned till ICI skönhetsvård. Petra och Jessicka hade bjudit mig på en minibehandling där i födelsedagspresent och mamma hängde också på. Mötte upp Petra där, hon hade köpt en flaska Martini och glas, en enorm rosbukett och en fin vas till mig också! Tjejerna på ICI gjorde det så mysigt för oss, de tände ljus och ställde fram brickor med kex och ost, vindruvor, päron, nötter och ölkorv. Petra och Jessie James började sina behandlingar. Petra tog manikyr och Jessie pedikyr. Under tiden bläddrade jag och mamma i bröllopstidningar och myste. Sen var det vår tur. Mamma tog också pedikyr, men jag valde ögonfrans- och brynfärgning med plockning. Hon började med att färga brynen, sen vaxade hon dem och plockade dem. Sen tog hon fransarna. Då släckte hon ned i rummet och satte på mysmusik och så fick jag ligga på i 10 minuter och bara njuta. Det var så härligt att bli ompysslad!
Efteråt gick alla fyra hem hit och åt salladsbuffé som jag och mamma hade fixat. Det var bara att blanda som man ville av: isbergssallad, gurka, cocktailtomater, paprika, rödlök, pasta, kassler, goudaost, fetaost, kyckling, hårdkokt ägg, majs och ananas. Plus att det fanns vitlöksdressing, hemgjort tsatziki och hemgjord vinägrett. Och hemlagade vitlöksbröd såklart! Alla mumsade och njöt i över en timme. Det var sååå gott! Så borde man göra oftare, att alla får välja vad den vill ha i sin egen sallad liksom. Efter maten cyklade Jessie hem, men jag, mamma och Petra kollade på Hjälp! och pratade i ett par timmar till. Sen gick Petra hem runt ett på natten och mamma och jag gick och la oss. Trodde vi skulle somna direkt, men icke då, vi hade tydligen fortfarande mer att prata om, så vi somnade inte förrän tre.

Imorse vaknade jag när mamma gick upp 08.30. Trött! Jag pluggade tills hon åkte 11.40, hon tog bussen tillbaka till stan. Efter det har jag inte gjort så mycket, pluggat lite till, sett på tv, spelat dator, haft huvudvärk....Nu kollar jag på Hells Kitchen, det är så jäkla bra.
Imorgon kommer älsklingen! Myspys, vi har spaltat upp hela fredagskvällen för att få ut så mycket som möjligt av den, sen har vi hela helgen full med annat som måste göras, men fredagen är vår kväll.

Nu ska jag se lite till på tv, sen duscha och lägga mig. Love Y'all!

Dagens middag: Salladsresten från igår

Dagens Djur

Jag undrar sa flundran....

Varför går helgerna så jäkla fort för???
Nu är jag återigen gräsänka, och nej, jag vänjer mig inte, det är lika jobbigt varje gång!

När Henk kommit hem i torsdags så hade vi myskväll med film och god mat, kom i säng i någorlunda tid.
Fredag morgon åkte vi in till stan, Henrik gick på sin arbetsintervju och jag åkte till Maxi och köpte mig en vinterjacka. Mycket behövligt då det var sviiinkallt! Intervjun skulle ta ungefär 1,5 timme så jag hann ta en vända till tippen med vår gamla dammsugare och sticka in på både Barnens Hus och Lagerhouse och handla lite julklappar. Inte så många klappar kvar nu, bara Tord, Micke, Victor, Petra, Rima & Andreas kvar. Och nån liten grej till mormor och morfar. Henrik tyckte att intervjun gick bra, det var 7 stycken på intervju och de ska ta ut 3 till en vidare intervju. Sen är det 2 som får jobbet. Vi får veta på fredag eller i början av nästa vecka om han går vidare, så det är bara att fortsätta hålla tummarna!
Sen gick vi på Nya Peking och åt lunch, lika underbart som alltid! 15.30 for jag in till jobbet och jobbade järnet, det var superstressigt! Alla skulle ha skräckfilmer till Halloween. Men det gick bra och jag jobbade ju bara 4 timmar. Och Johan är så kul att jobba med!

På lördagen var det att gå upp i tid igen. Henrik körde mig och lillebror till jobbet 10.20. Mickes första dag var bra tyckte han, men han verkade lite bortkommen till en början. Han lär sig snabbt, det går på ruin liksom.
Han åkte hem 16 och då kom Johan. Det var ganska lugnt så jag fick gå strax efter 19. Hemma var Choffa och Micke och Henrik, spelade tv-spel och drack öl. Jag hoppade in i duschen och funderade på vad jag skulle klä ut mig till. Karensdag spelade ju på Nöjes och vi skulle dit. Fick bli enkelt, vanliga kläder, läderhatten David hade förra Halloween och min piska runt handleden. Och en massa svart runt ögonen. Dominatrix, simpelt, men fungerande koncept!
Rickard, hans tjej Rebekah och Jonas kom hit. På Nöjes var det riktigt riktigt kul! En hel del roliga kompisar och en massa öl. Jag kom på efter 3 öl och en tequila (plus 2 groggar hemma) att jag inte hade ätit på hela dagen och började må lite dåligt. Så när vi kom hem försökte jag kräkas för att må bättre, men det gick inte, blev mest hosta och lite gult som kom. La mig i badkaret för att försöka duscha bort illamåendet, men det resulterade bara i att jag somnade och sov i badkaret i 30 minuter innan Henk väckte mig. Sen sov jag jättegott!

Sov till 11 på söndagen, gick upp, duschade, borstade tänderna och drack en massa vatten. Surfade lite och gick och la mig igen 12. Sov till 13.20. Då var det verkligen dags att gå upp, vi skulle byta till vinterdäck och äta innan jag skulle till jobbet. Vi hann, ganska precis. När jag åkte till jobbet var det lite kämpigt, för jag visste att när jag kom hem skulle min make vara borta igen. Men på jobbet gick det kanon, Micke kom klockan 20 och allt gick lite lättare än på lördagen. Han är superbra att ha som hjälp, det känns otroligt mycket mindre stressande. Kom hem 23.05 och kollade på film. Lånade nämligen med 4 filmer hem (bara skräck) och var tvungen att se en trots den sena timmen.

Idag skulle de komma och byta vår spis och ta bort torkskåpet och då ville inte jag vara hemma, så jag åkte in till mamma 9.30 imorse. Fikade och tittade på Robert Gustavssons nya film, sen åkte vi iväg och shoppade igen. Blir mycket shoppande när jag är med mamma, hon är inte bra för min ekonomi =)
Åkte till Plantagen och köpte blomlåda, jord och lite vinterväxter. Så nu ska jag plantera imorgon (om jag lyckas vill säga). Sen åkte vi till Coop så hon fick handla hem lite mat. Åkte hem och kollade på Desperate Housewives, sen var jag så trött att jag somnade på soffan i en halvtimme. Gott! Ikväll har jag inte gjort mycket, mest slöglott på tv och spelat dator, men imorgon ska jag ju inte upp, så jag kan sova lite längre. Ska plugga imorgon tänkte jag, har 2 arbeten som måste in i veckan.

Tezziegumman, jag saknar dig! Vi måste få ihop en fika snart! Och glöggkväll låter hur trevligt som helst!

Nu ska jag lägga mig och se på film i sängen och sakna min karl.

Dagens middag: Köttbullar och makaroner

Dagens Djur

RSS 2.0