Apropå hockey

Jag tror jag har Emil Kåberg i magen...han tacklar i sargen hela tiden!

Ja där ser man

Av alla som känner mig och läser den här bloggen....den enda jag fick en liten kick positivitet av är en kille jag egentligen inte känner. Det säger ganska mycket. Tur att någon bryr sig i alla fall.

Det är bättre nu. Saker och ting är fortfarande väldigt jobbiga, men jag lever.

Idag har det varit ett riktigt jäkla busväder, spöregn är en underdrift. Sen åskade och blixtrade det en massa också, hur mysigt som helst!
Jag kan inte sova på nätterna längre, jag vaknar minst en gång i timmen, oftast fler gånger av mardrömmar. Det är otroligt jobbigt, om jag inte kände mig trött förut så gör jag det nu. Försökte sova en stund på soffan förut, det brukar gå finfint, men idag tvärvaknade jag efter 10-15 minuter för att jag drömde att jag höll på att drunkna. Så inte ens det fungerar! Morr, ska det fortsätta såhär så kommer graviditetshormonerna definitivt att börja spöka snart! Fast de kommer att bero på sömnbrist, men alla kommer tro att det är hormonerna, så det spelar ingen roll.

Till veckan ska vi försöka ta oss iväg till Alingsås, inte varit där på över ett halvår nu och jag saknar dem så mycket! Speciellt Tobbe, Maria och Therese. Och gamla chefen Karin, den underbaraste chef jag haft. Vi får stå ut med att bo hos Robin, men det får väl gå an....jag har ju Therese i gången bredvid och kan fly dit när det börjar lukta unkna karlar i Robins lägenhet.

Pratade lite med Orre igår också och han vill att vi kommer dit och hälsar på. Han blir pappa i september han, har så svårt att tänka mig honom med bebis...men det är klart, både han och jag har väl kanske blivit lite äldre sen vi började umgås för 7,5 år sen. Inte nödvändigtvis vuxnare och mognare dock   =)

För er som undrar så var jag och Henk till Örebro på bröllopsdagen, badade i Gustavsvik i flera timmar (oj vad de har gjort om sen vi var små, värsta häftiga stället nu) sen tog vi in på fyrstjärningt hotell mitt i stan. Vandrade i Örebros vackra centrum och fikade utanför slottet, åt jättegod buffé på Kina/Mongolrestaurangen Kina Muren. Mysigt ställe med god mat till bra priser. Vi råkade trilla in i en affär med massa film också, de hade rea på ALLT. Vi skulle bara titta, men kom ut med en kasse med 15 dvd-filmer, betalade drygt 400 för dem. Sämre kunde det ju ha varit! På kvällen såg vi på film på hotellrummet och sov underbart gott. Gick upp 7 dagen efter och åt frukostbuffé, sen la vi oss och sov till 11 igen innan vi checkade ut och åkte hem. Kanondag!

Imorgon får vi se vad som sker. Kanske blir en tripp till stan, mamma hade tydligen handlat massa grejsaker till mig och Eugene i magen. Jag måste försöka ta tag i skolan snart också, men varje gång jag ska göra det blir jag så uppstressad. Nu ska jag i alla fall försöka sova en stund innan jag börjar drömma mardrömmar.

Dagens middag: spaghetti med ost & skinksås

Dagens Djur



Fed Up

Jag är så jävla trött på allt. Jag känner mig inte värt ett skit om jag inte gör något för nån annan. Jag vill bara sova och skita i alla människor känns det som, många skiter ju uppenbarligen i mig. Jag orkar inte ta allt hela tiden, jag är bara människa själv, hur positiv och snäll folk än ser mig så är jag bara människa!!!!

Tryffelsvin

Idag har lilla Eugene i magen levt loppan så det står härliga till. Speciellt när det har gällt sängdags. När jag och Henk skulle nanna middag förut, då satte han igång och böka. Och nu när jag sitter med tandborsten i mun, redo att lägga mig och glo på Brisby och Nims Hemlighet så är han i full gång. Jag undrar varför han sparkar så egentligen, jag sparkar ju inte honom? Lite orättvist är det.

Imorgon blir det kalas för Gunnar (Henriks styvmorfar) och sen kanske en möjlig tripp hem till Micro-Mike och Jessie James. På söndag blir det kalas för Sven (min styvfarfar) och sen slöing, kanske en liten städning. Och på måndag åker Henk och jag på äventyr! Jag har fixat en liten mini-tripp på drygt ett dygn med upplevelse, hotell och restaurang. Vi firar treårig bröllopsdag då nämligen, den sista bröllopsdagen vi är ensamma utan knytt. Henk vet inte alls vart vi ska, det är helt och hållet mitt påhitt. Hoppas han blir nöjd iaf.

Nu ska jag söva Eugene och sen blir det sängen. Natti natti!

Dagens middag: grillad flintastek med pommes och bearnaisesås

Dagens Djur

Det här med att vara gravid

Vad man förväntar sig av en graviditet
Att gå upp i vikt
Att få stor mage
Att få humörsvängar
Att få gratulationer
Att få cravings på något
Att få en man som fjäskar och tar hand om en


Vad man INTE förväntar sig av en graviditet
Att få fötter stora som klossar
Att det växer hår på konstiga ställen
Att det är svårt att sitta och ligga bekvämt
Att man tappar sin identited och blir en enda stor gravid puppa
Att folk tycker det är okej att tafsa på magen utan att fråga
Att man svettas i princip konstant
Att alla andra känner sig lyckligare över vad som sker med kroppen än vad man själv gör
Att man bara vill sova hela tiden
Att vänner som inte har barn själva helt plötsligt försvinner ur ens liv

Man upphör aldrig att förvånas! Varje dag är en ny upptäckt. Nu till lite klargörelse om hur detta har påverkat just mig:

Vikt = 3 kilo plus från start (inräknat att jag slutade röka)
Mage = Växte och blev stor praktiskt taget över en natt
Humörsvängningar = Lyser med sin frånvaro. Det enda är att jag gråter lätt för allt lyckligt eller sorgligt
Gratulationer = Jodå, det fick jag i massor
Cravings = Iskallt vatten, jag hade förväntat mig nåt mer subtilt
Fjäskande man = Eh, nej. Inte min karl inte. Är jag sugen på nåt åker jag och köper det. Är han sugen på nåt så åker jag och köper det.

Fötter = Svullna är en underdrift. När det är varmt är de enorma!
Hårväxt = Hela magen är plötsligt full med tunna fjun, två strån var till och med svarta, men jag plockade dem
Sitta och ligga = Självförklarande. Jag valrossar mig ur soffan trots mina ynka extrakilon
Identitet = "Hur mår du?" "Jotack, lite snuvig bara" "Nej, jag menade med magen såklart!"
Tafs på magen = Ni rörde inte min kropp innan någon flyttade in där, varför tror ni det är okej att ta på den nu? Vänta tills jag säger att ni kan ta eller åtminstone fråga först! Det känns nästan kränkande ibland, mitt revir!
Svett = Och dessutom från underliga ställen. Jag svettas som tusan på näsryggen och i nacken. Förklaring: man pumpar runt blod för två i kroppen, det blir vaaaarmt!
Lycka = Visst är jag lycklig. Men jag är varken först eller sist med att skaffa barn, det är inget extra otroligt med mig.
Sova = Nuff said. Zzzzzzzzzz
Vänner = Inte mitt val, hon försvann och hör nästan aldrig av sig. Fråga mig inte varför, jag har ingen aning eftersom jag själv inte har förändrats mycket som person


Dagens middag: Beror på vad jag orkar. Antingen skinkstek med klyftpotatis och champinjonsås, eller stekt korv och makaroner

Dagens Djur


Victory för Knyttet

Igårkväll fick Henrik känna de första riktiga sparkarna, Knyttet försökte desperat sparka undan hans huvud när han lyssnade på magen

Ny favorit

Jag har en speciell låt som jag spelar varje dag, vet inte varför den har satt sig så hårt, men jag tycker den är underbar verkligen. Det är Kim Larsens egna version (den lugna) av Gasolin's låt This is my Life

This is my life
this is my time
just show me the light
and I'd go there.

Give me the wine
bitter and sweet
and a little bit of bread
that's all I need.

No, I don't want the gold from Xanadu
I think I leave it all to you
Oh oh oh
this is my life and I don't care.

This is my street,
are you restless feet
carry me on to anywhere.

Take the fear
take it away
and give me some hope
for one more day.

I saw a ghost behind the door
when the kids were coming home from the war
Oh oh oh
with broken dreams and nothing more.

I heard a woman singing her song
and it was good and warm and strong
Oh oh oh
She made me cry, I don't know why.

I don't want to bring you down
I think it's good to be here
this is my life and I don't care!

Den får mig att må så bra just nu. Och Knyttet verkar gilla den också. Bara väntar på att Henk ska få spatt och vägra spela den mer för att han är så trött på den

Odrägligt fosterbarn

Det är ungefär så jag känner mig just nu i alla fall. Från början skulle jag ha den barnmorska som plockade ur min p-stav i höstas. Sen blev jag skickad till hennes kollega istället som jag har gått hos nu. Idag ringde hon och sa att hon kommer att skicka mig vidare till en barnmorska på skoghall ändå, fast jag bad om att få slippa det.
Varför skyfflar de runt mig så? Det känns inte det minsta roligt. Jag skulle vilja ha lite trygghet känner jag.

Frågestund

1. Hur gammal är du om fem år? Nästan 31!
2. Vem var den sista du träffade? Henrik brukar alltid vara den sista och den första
3. Hur lång är du? 173 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Gäller det hela filmen så var det Mother of Tears, annars hade jag ett halvt öga på Max Payne igår
5. Vem ringde du senast? Henrik eller mamma, minns inte riktigt
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Det är okej vet du. Kram" till Josse
7. Vad är dagens planer? Sätta upp spjälsängen och tvätta
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag tycker inte om att ringa, helst inte prata i telefon alls, jag är en sms-människa
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda och det ordentligt
10. När såg du senast din mamma? Igår var jag hemma hos henne en sväng
11. Vilken ögonfärg har du?1 Blå-grön-grå?
12. När vaknade du idag? 10:08
13. Har du någon gång hittat en katt? De hittar oftast mig
14. Vilken är din favoritplats? Bredvid min man. Helst på Sicilien bredvid honom
15. Vilken plats föredrar du minst? Alla snöiga och kalla platser
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis inte där jag är nu i alla fall. Jag vill inte stanna upp som de flesta andra i min ålder har gjort som bor här!
17. Vad skrämde dig som barn? Jag minns faktiskt inte....har alltid gillat skräckfilmer, mörker och åska. Men jag misstänker att stryk från pappa skrämde mig
18. Vem fick dig att skratta senast? Roger
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Inte då. Men vi ska försöka göra oss av med en del
20. Har du stationär eller bärbar dator? En stationär och en bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan helst, speciellt på sommaren
22. Hur många kuddar har du i sängen? Fyra, men jag använder två själv
23. Hur många landskap har du bott i? 2
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Två gånger tror jag
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota hemma, men helst skor ute då
26. Är du social? Jag är social, men bara mot de jag känner för att vara social mot! Jag har lite av en social fobi
27. Vilken är din favoritglass? Har nog ingen favorit direkt....men mjukglass doppad i stelnande choklad är en hit, och melonglass är gott
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av lånen och köpa en lägenhet
29. Tycker du om kinamat? Nummer två på internationella matkulturer efter italiensk mat
30. Tycker du om kaffe? Ja, i lagom dos och lagom starkt med lagom med mjölk i
31. Vad dricker du till frukost? Vatten, kaffe, cola eller oboy
32. Sover du på någon särskild sida? Oftast på höger sida
33. Kan du spela poker? Ja, men jag kan tycka det är lite tråkigt
34. Tycker du om att mysa? Jaaa, det är mys!
35. Är du en beroendemänniska? Absolutivt definivt
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Flera stycken
37. Vill du ha barn? Jepp, och har en vildbase i magen just nu
38. Kan du några andra språk än svenska? Ett flytande och två någorlunda bra
39. Har du någonsin åkt ambulans? Jajamensan, flera gånger
40. Föredrar du havet eller en pool? I Sverige så absolut pool. Men utomlands gillar jag havet också, om det är rensat och fint vill säga
41. Vad spenderar du helst pengar på? Räkningar och mat....och knyttsaker!
42. Äger du dyra smycken? Jag har ett par riktiga diamantörhängen, vet inte alls vad de kan vara värda. Annars är det väl min förlovningsring och min vigselring
43. Har du någon gång testat narkotika? Nope, inte det minsta sugen heller
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Tandborsten
45. Vem är den roligaste människan du känner? Martin tror jag, eller Orre
46. Välj ett ärr på din kropp? På min handled. Det skvallrar om livet jag levt
47. Vad har du för ringsignal? Telefonsignalen från One Missed Call (originalet)
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej, vad ska jag med dem till?
49. Flirtar du mycket? Ja absolut, jag är en flörtis!
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På Harrys =)
51. Kan du byta olja på bilen? Njäej, men fylla på olja kan jag iaf!
52. Har du fått fortkörningsböter? Ja jag har fått det en gång tyvärr
53. Vilken var den senaste bok du läste? Åse
54. Läser du dagstidningen? På nätet gör jag det
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
56. Dansar du i bilen? Det händer om jag är på rätt humör!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Karlstads Nya Radio 92.2
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Inköpslista och veckomatsedel
59. När var du i kyrkan senast? I lördags när mamma gifte sig!

Skärpning nu va

Usch vad kass jag är på att uppdatera. Men jag har en massa shit för mig just nu också med mammas bröllop på lördag och så.

Idag satte vi klockan på 8 för att vi skulle tvätta en massa. Och jo, vi masade oss upp båda två, nakna och svettiga, och satte på en maskin. Sen la vi oss igen. Vilka slapptaskar vi är! Kan ju bero på att vi faktiskt inte la oss förrän efter 2 inatt, vi bakade kladdkakor i långpanna till bröllopsfesten.

Sen satte jag mig och pillade med photoshop, jag håller så sakteligen på att lära mig hur det funkar med retuschering och sånt, så jag provade en massa ögonfärger igår. Här är resultatet, berätta gärna om nån blev extra bra, då blir Lenkan lycklig!

Klicka på bilderna för större format
        

Sådärja. Ge mig dagens egotripp nu kära läsare! (Nej nej nej, inte för hur jag ser ut, hur bra jag lyckats med photoshop!)

Henk har fasen inte kommit upp än. Jag kanske måste gå in i sovrummet och svettas lite på honom. Sen ska vi in till stan och shoppa grejor till bröllopsfesten, vidare till lokalen och hjälpa till att ställa iordning alla bord och duka m.m.

Ciao bellas!

Dagens middag: Grillad kotlett med ugnspotatis

Dagens Djur

Värmen fortsätter

Idag är jag inte arg längre, nu har det pratats ut.

Igår åkte vi ut på sjön jag och Henk. Jag ville till Söa, det ville inte han. Så det slutade med att vi fick stanna båten mitt ute på öppet hav (läs insjö) och bada därifrån. Det var i alla fall underbart skönt.

Idag har vi varit vakna länge, men det är alldeles för varmt och klibbigt för att göra nånting, helst vill jag bara slumra, men det går inte. Känenr av ett tryck på huvudet också, åska i luften månntro? Inte riktigt lika soligt idag, ganska disigt, men ändå mycket varmt.

Nu ska jag tvinga ur gubben vad vi ska äta för middag idag så att jag kan förbereda och så när jag orkar.

RSS 2.0