Imorgon smäller det!

Åh lycka! Nio dagar på västkusten, i en husvagn, borta från alla vi känner och alla måsten. Kan livet vara bättre? 

Idag skulle jag sova ut. Jovisst, trodde jag på den själv eller? Hur kommer det sig att de dagar man måste upp en viss tid så går det jättetrögt att komma upp och man vill bara ligga kvar i evigheter, men de dagar man kan sova så vaknar man tidigt utan problem? En av de stora mysterierna i livet. Jag vaknade strax innan sju och kunde inte somna om. Så jag gick upp och tog bilen till Maxi för att storhandla inför veckan. Blev massor! Vi ska njuta innan vi blir fattiga har vi bestämt. 

Sen var jag och mamma nere på marknaden. Jag köpte nya solglasögon och fem kassar bröd plus lite marknadsgodis till resan imorgon. Resten av dagen har gått till packning och planering. Jag körde in Henrik till en ( efter idag, numera f.d.) arbetskamrat för förfestande. Själv for jag till mamma i huset och blev bjuden på grillat med potatisgratäng och rabarberpaj till efterrätt. Lillebror blev mycket firad och han verkade ganska nöjd. 

Nu är jag hemma igen och slappar en stund, sen ska jag diska och kanske packa lite mer. 

Dagens middag: Grillad karré med potatisgratäng, sallad och färskt bröd

Dagens Djur

Wonderbar!

Tjohej. 
Det första först, Mamo; du bråkar med mig! =)

Hade jättekul hos mamma med hundarna, de är underbara. Vill ni se bilder på dem får ni besöka min bilddagbok.
Jag fick sova på soffan på nedervåningen, för hundarna tog upp all plats i sängen. Vad jag och mamma glömde innan sänggående var dock att täcka för nymfparakiternas burar. De är fyra skrikfåglar i köket och visst vaknade de 04.30 imorse och väckte mig. Jag blev faktiskt väckt till tonerna av glassbilen, en av fåglarna kan vissla den. Då spöregnade det ute. Jag tog med mig mitt varma täcke och installerade mig på soffan på den inglasade altanen och somnade till regnets smattrande mot taket. Det var underbart skönt! Åkte hem nån gång vid 11 efter en blöt långpromenad med vovvarna.

Nu sitter jag och lyssnar på Saw Theme. Helt underbar! Skulle kunna ha den på repeat ett bra tag innan jag tröttnar.

Har varit och planerat möhippa med två andra ikväll också, det ska bli så kul att fira lilla mamsen. Inte långt kvar nu.

Imorgon ska vi fira lillebror som fyller 23 på måndag. Då är jag sydvästöver, så vi firar honom imorgon. Grillat och lite skoj blir det. Henrik blir inte med, han ska på Nöjesfabriken och skaka obefintlig lugg till dödskallemusik. Han lär väl snarka och pusta öl hela vägen till Fjällbacka på lördag morgon. Blir Lenkan som får köra.

Nu ska jag ägna mig lite åt Sims 3 och sen är det läggdags, vore trevligt om jag fick sova ut åtminstone en dag den här veckan.

Dagens middag: wokade nudlar med grönsaker och strimlad fläskfilé

Dagens Djur


Hos mamma

Jag är hos mamma i huset på Hammarö, därför bloggas det inte mycket ikväll. Hundarna är underbara som vanligt och idag har de fått massor av motion!

Mardrömsdag

Jag var helt övertygad om att det skulle bli det i alla fall. Hade skola 9-12 och sen föreläsning 14-16 och hade ingen aning om hur jag skulle klara av det, så jävla trött som jag är under graviditeten. Men första lektionen gick fort förbi, tjejen jag jobbade med och jag klickade direkt och skrattade mycket och hade kul ihop när vi satte kateter och sondmatade dockorna. De andra måste ha tyckt att vi var ganska knäppa som hade så roligt. I pausen åkte jag hem, åt lite rester från gårdagens fläsk med löksås och läste lite. Ett kort ögonblick så övervägde jag att stanna hemma och strunta i föreläsningen, men jag tog mig själv i kragen och åkte in. Och det ångrar jag inte. Det var en föreläsning och psykiatri och det var hur intressant som helst! Jag nästan önskade att det var längre, för det fanns så mycket jag vill fråga och få veta. Får göra det nån annan gång.

Sen åkte jag och Henk hem. Eller rättare sagt, jag släppte av Henk hemma och åkte till Frisacks hus här på skoghall. Mamma och Thomas är hundvakter där åt tre små busvovvar den här veckan och jag åkte dit för att fika med mamma och lillebror. Mamma bjöd på kaffe och jordgubbar, sen rastade vi hundar i en halvtimme. De är så totalt olika de där hundarna, så sköna. Efter ett par timmar där började magen knorra så jag åkte hem. Åt mat och såg på Top Chef, sen tog jag med Henk till mamma för att hämta en bil, då fick vi rasta hundar igen. Jag tror Henk är kär i dem, och det är besvarat, de hoppade och lekte med honom under promenaden. De är så söta! Sen har vi mest slöat resten av kvällen (ungefär en timme) och nu är det dags att krypa till kojs och se på Hells Kitchen om 20 minuter. Veckans tv-höjdpunkt!

Dagens middag: Grillad kyckling med cocktailtomater och baguette

Dagens Djur

Mindre än en vecka kvar

Sen drar vi till kusten! Ska bli hur underbart som helst. Micke och Jessicka och Sabina följer med ned på lördagen och stannar till tisdagen, resten av veckan ska jag och babe vara ensamma. Ja, Knyttet är med förstås. H*n kan vi inte lämna hemma. 
Jag gick upp 8 och pluggade idag, är precis klar. Med en uppgift! Fattar ni vad stora de är då?! Fast mamma har hjälpt mig, så det är den 4:e uppgiften av 8 som är gjord idag. Tänk, jag kanske hinner ändå. Det vore inga fel. 
Nu ska jag slappa lite, kanske spela lite Sims och sen förbereda inför maten. Det går så fort när jag förbereder när man sedan ska laga till den, det är gött. 

Dagens middag: Fläsk med löksås och färskpotatis

Dagens Djur

Innan vecka 24, my ass

Jahaja. Fick ett telefonsamtal från min lärare idag, hon sa att alla mina skolarbeten måste vara klart vecka 24. Fast jag egentligen studerar till sista dagen i vecka 26. Vad skoj! Som om inte jag redan har panik för det här med skolan, speciellt de uppgifterna jag har kvar nu. Jag förstår ingenting av dem och jag orkar inte lägga ned mig, vete fan hur det här ska gå. Jag har haft VG i allt hittills, men nu känns det ganska kört. Pinsamt.

Jag är trött som ett as, jag tror jag måste gå och lägga mig. Det har ändå inte hänt nå speciellt kul idag att skriva om.

Dagens middag: spaghetti och köttfärssås

Dagens Djur

Natti natti

Helt underbar eftermiddag/kväll hos Micke och Jessie. Sabina var mycket samarbetsvillig och jag tror att hon är förälskad i Henrik, hon flinar så stort när han pratar med henne.
Petra kom över en (mycket kort) sväng och fikade, sen flög hon iväg igen. Det är nog över en månad jag såg henne sist och nu hade hon bråttom. Synd.

I alla fall hade vi andra mycket roligt och trevligt ihop. Nu ska jag lägga mig och sussa. Natti natti!

Dagens middag: grillad fläskfilé med ugnsgrönsaker och champinjoner

Dagens Djur

Kasst

Fel låt vann, med hästlängder. Killen kunde inte ens sjunga. Det är sånt som gör att jag avskyr melodifestivaler. Sverige var kassa, men vinnarlåten var också kass.
För övrigt fixade Josse att jag klarade av att vara där, vi spelade Monopol under hela festivalen och jag vann! Jättestort! kanske för att jag var den enda som var helt koncentrerad på spelet och inte tv:n  =)
Maten var god och jag var så mätt att jag hoppade både mashmallows och efterrätt.

Idag blir det hem till Micke och Jessicka. Grillat är godast, ingen protest!

Not 2 bad

Gårdagen utvecklades till att bli ganska bra faktiskt. Vid 10 tog jag en promenix hem till Tezzie, strax efter kom Jessie och Sabina dit. Sen satt vi och pratade och umgicks och fikade tills klockan var nästan 15 på eftermiddagen. Man har så mycket att prata om ibland liksom =)

Sen åkte Jessie och jag till City och käkade, hon åt en barnpizza och jag en ost- & skinksallad. Jag orkade bara halva, så Henk fick komma efter jobbet och äta upp resten. Det hatade han inte.

Babe och jag handlade lite på ICA och sen åkte vi hem och bäddade ned oss i sängen för att sova middag. Mycket trevligt. Men otroligt jobbigt att vakna och försöka komma upp ur den. Vi fixade lite korv och pommes sen drog vi iväg till Micke och Jessie James. Micke jobbade kvällen och Jessie hade tråkigt. Men när vi kom blev det livat! Jessie och Henk hade grymma fighter i Guitar Hero, det rann svett och tårar om vartannat. Under tiden fick jag ta hand om Sabina, byta blöjor och klä om till pyjamas och vagga. Sen kom Micke hem och vi halvsåg på film och snackade till efter midnatt. sen var det hem och sängen som gällde.

Idag blev vi väckta av svärfar som hade byggt ihop min cykel och upptäckt att det inte fanns någon cykelkorg med. Henk får gnälla på de på Coop till veckan. Vi ska knalla till svärfar och fika sen och hämta båda våra cyklar. Aj, det gör redan ont i min rumpa av att bara tänka på det! Sen ska vi hem till David och Josse ikväll och grilla och se på eurovision songcontest. Det ser jag inte fram emot, har aldrig nånsin varit intresserad av det och är det definitivt inte nu. Finns så mycket bättre man kan göra med den tiden tycker jag. Så vill Josse antagligen spela Singstar och jag är hes och har ont i halsen. Blä, känner inte för det ikväll. Hade hellre legat hemma på soffan och sett på en läskig film.

Dagens middag: grillat, David och Josse buder så vet inte vad

Dagens Djur

Fredag känns det lite bättre

Nu har jag ju babe hos mig hela helgen. Och det betyder mycket.

Fy fan vad det är svårt att kliva ur duschen på morgonen! Det är så underbart att stå och låta det varma vattnet skölja över en. Men jag ska hem till min Tuzzielago och fika och umgås med henne och Jessie James. Då kan man inte stå i duschen hela förmiddagen!

Min man är smutsig i munnen

Henrik har lärt sig ett nytt ord.
Så fort nånting går fel så säger han högt och tydligt: hora

Vad fan är ork?

Jag skulle behöva åka till Netto och handla. Jag tror inte orken räcker dit. Blä.

Jag har för övrigt världens underbaraste mamma som kämpar för att hjälpa mig med skolarbetet när jag inte har orken själv.

Det gör ont

Jag sover 11-15 timmar om dagen. Jag har ingen matlust. Jag gråter flera gånger om dagen. Härligt.

Jag har ingen ork, är totalt utmattad och känner mig otroligt tjock i huvudet, dessutom har jag grym huvudvärk.

Det är inte bra dagar som har drabbat mig, känns inte som om det väntar vidare bra dagar framöver heller. Som tur är så är jag en grym skådespelerska och i vissa fall kan ljuga lika bra som en häst travar.

Master of Illusion

Det är nog jag. För trots mina glättiga blogginlägg, trots att jag håller humöret uppe så skriker jag inombords.
Jag gråter. Jag rasar. Jag våndas. Och jag tror jag är på väg mot depression igen. Om jag inte försöker göra nåt åt det. Saken är bara den att jag inte har någon som helst aning om vad jag ska ta mig till!

På min bröstkorg, på mina armar, i min nacke och mitt hårfärste har det kommit massa massa kliande eksem. Stressutslag, jag känner igen dem så väl.

Vad ska vi ta oss till? Hur ska det gå? Kommer vi klara oss? Kommer Knyttet få en dräglig uppväxt? Kommer vi för alltid vara det misslyckade paret? Varför fortsätter det att drabba just oss?

Jahaja

Världens snabbaste läkarbesök? In 9.15 ut 9.23

Gäspighet

Godmorgon!

Nu ska jag strax ge mig iväg till mvc på läkarbesök. Jag är så otroligt trött, skulle nog kunna sova mig igenom hela graviditeten.

Tips

http://lenko.bilddagboken.se/

My love

Så, nu har jag varit hos mamma och fikat, hon hade fixat blåbärspaj och vaniljvisp. Mycket gott tillsammans med kaffe. Vi pratade och hon hjälpte mig med lite skolarbete. Jag tror jag har bestämt mig att inte lämna in alla uppgifter under sommaren, vi kan vara ganska beroende av mitt studielån till hösten innan Knyttet kommer.

Nu ska jag strax fixa med maten som vi äter till Top Chef, efter det lägger jag upp dagens bilder på http://lenko.bilddagboken.se

Men först lite skoj fakta sådär som jag slänger in ibland:

Frågor om någon du älskar

Vad heter han? Henrik Kilgren
Hur gammal är han? Fyllde 28 i april
När träffades ni sist? För ungefär 30 minuter sen innan han gick på promenad
Vad har han för hårfärg? Mörkblont eller ljusbrunt kanske?
Brukar han färga håret? Nej, jag tror faktiskt att han aldrig har gjort det
Vad har han för parfym? Just nu har han Björn Borgs 109
Är han galen? Helcrazy ibland, tokrolig ibland, fegfis ganska ofta
Vad är erat första minne? När jag träffade honom på Martins 23-årsfest och Henrik bjöd på ost
Har ni många minnen ihop? Oh ja, undrar hur länge jag orkar minnas alla
Vart bor han? I våran lägenhet på Skoghall
Har ni varit utomlands tillsammans? Ja, i Danmark några gånger (3 eller 4) och 2 gånger på Sicilien
Är du avundsjuk på honom? Ja. På hans uppväxt och hans sociala färdigheter
När träffades ni första gången? På Martins 23-årsfest sommaren 2002
Hur träffades ni? Via gemensamma vänner, började festa ihop och sen blev vi vänner som ledde vidare
Vad sysslar han med för sport? Ingen alls utom promenader. Och möjligen WII-sports och hockey på PS3:an
Vad brukar han göra på helgerna? Umgås med mig, se på film, leka med kompisar
Har han fräknar? Nej...eller kanske lite på sommaren
Har ni kollat på film någon gång? Flera tusen gånger skulle jag tro
Har ni bråkat någon gång? Oh ja...men ändå ganska få gånger med tanke på hurpass länge vi varit ett par
Har ni skrattat tills ni gråtit? Absolut!
Har du sett honom gråta? Ja, det gjorde ont i mig
Har du sett honom vara riktigt arg? Jag tror det
Har han sett dig gråta? Alldeles för ofta tyvärr
Vad ska ni göra i sommar? En vecka i Fjällbacka, mammas bröllop och en massa billiga aktiviteter
Har han svikit dig någon gång? Ja jag anser nog det tyvärr
Vad skulle du göra om denna personen dog? Inte mycket alls, någonsin
Kommer ni vara kompisar om 10 år? Om vi inte fortfarande är gifta då så tror jag att vi kommer vara vänner
Vad är det bästa med honom? Han anstränger sig för min skull. Han är oftast ärlig och han gör mig glad
Vad skulle du vilja att han ändrade på? Sin prylgalenhet och habegär. Och sin gubbgrinighet ;)
Skulle du ge honom pengar om du vann 1 miljon? Det skulle jag inte behöva, det skulle vara våra pengar
Hur ser hans klädstil ut? Svarta jeans och t-shirts. Förr med hårdrockstryck, men nu är det sällan
Hur länge har ni varit tillsammans? Ungefär 6,5 år. Gifta i 3 år om 2 månader.

 

Sådär! Då vet ni det, om ni undrade alltså. Nu ska jag fixa maten. Bye bye babies!

 

Dagens middag: Spaghetti med bacon- och champinjonsås

 

Dagens Djur


Hahaha

Haha, jag kom och tänka på en sak. Ni vet den där reklamen för Siba när man får en cykel och inte en liten mammut på köpet? De spelar inte hela på tv, men i radio. När jag hörde hela en gång så skrattade jag nog i flera minuter högt fast jag var ensam.

- Just nu på Siba, så får du en liten mammut på köpet
- Nej, du får en cykel på köpet!
- Och det gäller om du köper en mjukglass
- Nej, om man köper en kampanjmärkt vara så får man en cykel värd tre tusen kronor på köpet

Så långt följer tv:n, men istället för att säga hos oss får du råd i radio säger han med sin mörka, mystiska röst:
- Siba, hos oss får du grävling...

HAHAHAHA

Ingen skola

Nähä, ingen skola idag. Vaknar av väckarklockan, går upp och kollar mailen och där står att vi är för få anmälda för dagens lektion. Usch, jag som hade kunnat sova längre! Lika bra att gå upp ändå och äta frukost. Idag blir det kokt ägg och bubbelvatten med citronsmak!

Modebloggning = vägen till framgång?

Jag såg på publishme/blogg.se's hemsida att av de 15 bloggarna som ligger i toppen (mest besökta och mest omtyckta) så är 12 stycken modebloggar. Helt galet tycker jag!
Man kanske skulle börja modeblogga? Och ha på sig för mycket brunkräm som de här töserna på bloggtoppen:


Vem vet, det är kanske så man når vägen till framgång och börjar få besökare på sin blogg. Sorgligt nog känner jag inte för att smeta in ansiktet i "brun utan tvål" och ha för ljust läppstift. Men dagens outfit kan ni få! Inget kort på det dock, men jag har på mig svarta piratbyxor i mycket vid modell och en Evergrey t-shirt. Extravaganza galore!

Just nu ligger Henk i soffan bredvid mig och snarkar. Jag tror att han försöker hålla sig vaken, men det går inge bra.
Inte hänt mycket alls idag, har tvättat, diskat och sett på lite serier. Imorgon är det skola igen, usch och fy.

Jag är otroligt täppt i bihålorna, snart måste jag fanimej gå till doktorn med det.

Tezzie, jag är ledig onsdag eftermiddag, hela torsdag och fredag förmiddag. Och hela söndag. Planera som du kan, om du kan  =)

Jag har beslutat att inte lägga upp så mycket bilder på bloggen, det tar så lång tid innan sidan laddas och det blir så långa inlägg. Så istället har jag fixat en bilddagbok där ni kan kika in för att se min dag i bilder. Adressen är: http://lenko.bilddagboken.se/  Mycket nöje!

Nu ska jag spela lite dator, jag längtar tills det är läggdags.

Dagens middag: Ugnsfalukorv med potatismos och senapssås

Dagens Djur

Smells like the 80's

Igår kom David och Josse tidigare, David behövde en klippning så Henk tog fram trimmern och körde över Davids skalp. Så här glad var David innan:

Han fortsatte vara ganska nöjd när storebror skalade av håret

Men när jag tog över finliret så var det inte så skoj längre, då fanns det inte så mycket hår kvar på huvudet



Sen kom i alla fall Robin också och vi åt mat. Mätta och belåtna började vi sedan klä ut oss. Robin hade sin pappas kostym från när han gifte sig -83, plus en ganska sprättig mustasch som odlats just för det här tillfället

Josefin blev Cher med min hjälp med sminket

David blev en tant a'la 80-tal iklädd äkta kläder inköpta i det rätta årtiondet

Henk blev till Dee Snider, sångaren i Twisted Sister

Själv var jag Twisted Sister-groupie, en vanlig pudelrockande 80-talstjej


Festen var underbar, här lägger jag upp miniatyrer på festandet och lite förfest. Bara att klicka på dem så blir de större!


De andra drack spriten men jag drack vatten och tänkte på mitt knytte. Men oj vad jag svängde mina lurviga! Det gjorde vi allihop, det spelades ju bara grymt bra musik från 80-talet hela tiden. Otroligt skoj fest var det.

Idag har vi vart sega babe och jag. Mest slöat. Tog en tur till Bergvik förut för att veckohandla och äta en mjukglass, på vägen hem så kom det störtregn. Och när vi kom upp i lägenheten så såg vi en underbar regnbåge! Den var superklar och jättestor!

 

Kalajs idag!!!

Tjohej!
Nu äre lördag, det betyder kalas! Även om det blir alkoholfritt för lilla Lenkan så är det ändå skôj.

Allt gick bra på mvc, barnmorskan tyckte det var kul att träffa Henrik och hon tog prover på mig. Klamydia, glukos, äggvita, hb-värde och blodtryck. Inga spår av glukos hittade hon, vilket betyder att det inte finns nån diabetes i min kropp. Jag hade även lågt blodtryck, men det visste jag ju redan. Nu ska jag på läkarbesök nästa vecka, sen händer inget förrän ultraljudet i vecka 18.

Allt var trevligt hos Micke och Jessie igår också, Sabina var ganska missnöjd med det mesta hela kvällen, men vi andra var nöjda. Det regnade hela eftermiddagen och kvällen så det fick bli tex-mex istället för grill, men det var minst lika gott.

Om några timmar kommer det folk hit på förfest. Och vi har massa grejor att göra. Och det här prioriterar min man:

Han sitter och spelar PSP som han lånade av Micke igår.

Själv ska jag ta itu med att förbereda inför middagen sen och kolla över alla grejor vi ska ha ikväll. Så här ser det ut på min säng just nu:

En massa knallrosa och även nåt leopardmönstrat som kikar fram. Undrar vad det är för tema på kvällens maskerad!?!

Kommer nog inte kunna skriva mer idag, men jag ska ta jättesnygga bilder på oss ikväll och lägga upp imorgon. Ha en lika rolig kväll som vi kommer ha!

Dagens middag: Citronkyckling på potatisbädd

Dagens Djur

Strange

Imorse vaknade jag av strålande sol och när jag promenerade var det varmt och himlen var klarblå trots att det blåste. Så kommer jag ur duschen och vad ser jag?


Mycket underligt tycker jag. Blir nog inge grilla ikväll.

Nu ska jag bara finjustera mig med tandborstning och hårborstning och annat så ska jag åka sen.


Jag vet, psychovarning på mitt fejk-smile

Fy för den lede

Nyss vart på promenaden. Usch vad det kryllar av sniglar! Man får gå och stirra i marken hela tiden för att inte riskera att trampa på en. Ibland får man verkligen sick-sacka över gatan för dem.

På tal om sniglar, de lär ju inte födas med det där snirkliga skalet, eller hur? Så vart hittar de dem?!? Jag skulle förstå det bättre om man var på kusten liksom, men här? I värmland? Skumt. De kanske har en snigelimport på såna skal eller så.

Nu blir det duschen, om 1,5 timme ska jag hämta babe och så ska vi träffa barnmorskan på mvc.

Jag vill ha fredag idag...

Och kom på att det är det ju faktiskt! Jippie!

Solen lyser ute, därför är jag vaken tidigt. Men det ser ut att blåsa en hel del, undrar om vi inte får lov att käka tex-mex hos Micke och Jessie ikväll istället.

Jag har precis svept morgondrinken (äckliga vitaminer i brusform) och ska fixa frukost strax.

Jag fick en sån chock nyss! Jag har sett massa bilder på Tokio Hotel, men aldrig hört dem. Och jag fick precis veta att den som sjunger är en kille!!!! Det hade jag aldrig trott. Undrar hur han är lagd jag....




Kvälla

Nu är det snart läggdags för Lenkan. Inbillar jag mig i alla fall, det kan bli om tre timmar om jag inte lägger mig snart. Man piggnar liksom till igen efter ett tag.

Babe har i alla fall dammsugat idag som han skulle, det var duktigt gjort av honom *klapp på huvet*

Jessie James och Sabina kom hit, sen satt vi mest i sofforna och tjôtade på vårt vis.




Sen kom Henrik hem och han ville också leka




Sen kom Yvonne och Kent också och vi kollade på mamma i Postkodmiljonären. Kent ville inte vara med på bild.


Nu kollar Henk på rysarmatchen Sverige - Tjeckien i hockey och själv ska jag spela lite dator. Hittade ett mycket skoj stress-spel a'la Lenkan då man ska byta blöjor på bebisar. Så roligt! Sen blir det som sagt var bingen för mig. Over and out.

Dagens middag: Stekt kycklingfilé med ris och champinjonsås

Dagens Djur

Urk urk

Usch, nyss kräktes jag för tredje gången under denna graviditet. Det kom ett hostanfall och det ena ledde till det andra osv...bara så att ni vet det: grillad kyckling och chokladbiskvi är inte alls gott tillsammans. Speciellt inte när det kommer tillbaka upp!

Snart kommer Jessie James och Sabina och leker med mig. Yay!

Dammsugning Henk?

Uuuuäääää! Jag klev nyss ut ur duschen och in i vardagsrummet och blev attackerad av en gigantisk dammråtta! Den nafsade efter mig, jag lovar! Nu vet jag vad babe ska få göra när han kommer hem från jobbet.

Själv ska jag ge mig ut i det...eh...vackra vädret. Jag måste ha lite luft och få lite motion, oavsett väder. Ska ta en sväng ned till affären också.
Hoppas vädret är bättre imorgon, då ska vi grilla hos Micke och Jessie James. Inge kul om det regnar.

Godmorgon

Det var så fint väder ute så jag tog sovmorgon.



Dags för frukost.


Fil och hallonsylt!

Redan dyngtrött

Tjohej. Eller nåt. Det lät inte så mycket Lenkan   =/
Förlåt att jag förvirrar er. Men jag är dyngtrött redan trots att klockan inte ens nått 21.30

Idag har det kommit en jäkla massa bebiskläder från Tradera, plus att mamma skickade hit en hel kasse full med nytt till Knytt. Sängkläder och mössor och pyjamaser och allt möjligt. Mycket bortskämt barn jag har redan, trots att det är hela sex månader kvar tills h*n kommer.

Annars har jag inte gjort mycket. Eller, det kanske jag har....svärmor och Kenten skulle kommit hit och fikat ikväll, så jag har städat en massa och diskat och tvättat och dammat. Men de kom inte, Kent skulle måla båt när det var väder, så det får bli imorgon istället. Imorgon ska jag starta med mitt nya ämne i skolan också, sjukvård. Jag längtar inte. Just det, pratade med farmor en lång stund i telefon förut, hon tycker det är så roligt att bli gammelfarmor. Tänk att bli det innan man är 67! Det är inte alla som blir det.

Nu ska jag nog ta och vika lite tvätt och glo på tv. Henrik sitter och spelar tv-spel samtidigt som han lyssnar på Finland - USA i hockey. Så jag får väl smita ut i sovrummet för att se på tv.

Imorgon ska jag försöka börja lägga in lite fotografier också, Henrik tycker jag är dålig på det. Så jag får väl lyda min make och herre. Som just kallade sin motståndare i tv-spelet för hora. Ska nog tvätta hans mun med tvål tror jag.

Dagens middag: Henk: panerad fisk, potatis och stuvad spenat, Lenk: en tallrik stuvad spenat

Dagens Djur

Goodiebag

Jag är gravid, sjuk, har ont i knät och pluggar sönder min hjärna. Tycker inte ni att jag är värd en Goodiebag från Vecko-Revyn så jag kan pyssla om mig lite extra?

Underbara modellen Tyra på http://blogg.veckorevyn.com/tyras kan göra så att jag får det. Passa på att läsa hennes blogg också, jag läser den säkert 4 ggr om dagen och älskar hennes galna bilder och hur hon visar att modeller inte är så sagolika som det verkar.

Knyttet

Min graviditet - BF Lör 7 nov 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 6 maj 2009
Din graviditet startade Sön 1 feb 2009
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 15 feb 2009 (ägglossningen)
Du är på dag 95 av 280
Du är i vecka 14
Du har gått 13 fulla veckor och 3 fulla dagar
Du är i 3:e kalendermånaden
Du är i 4:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två
Beräknat förlossningsdatum Lör 7 nov 2009
Du har 185 dagar kvar till beräknad förlossning

Vecka 14: 3 maj - 9 maj 2009

Kroppen
: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin.

Jag gillar nog inte Metallica så mycket ändå

Jag fick njuta av att se Metallica live. I tre hela låtar i alla fall! Sen klämde min elaka make mitt knä mellan stolarna. Och det rejält! Det var ju självklart inte meningen, men det var mycket klantigt gjort eftersom han visste att jag hade knät där.
Resten av konserten grät jag floder för att det gjorde så ont. Jag var yr och illamående av smärta och längtade bara tills konserten var slut och jag fick åka hem. Jag var inte ens säker på att jag skulle kunna ställa mig upp efteråt, men det gick. Och till bilen kom jag. Trots att det värkte fan.

Vi var hemma strax efter 3 på natten, båda var helt slut och jag hade ett blåsvart och svullet knä. Mycket vackert.
Metallica har dåliga erfarenheter av Sverige och jag har dåliga erfarenheter av Metallica. Jag har varit på två konserter med dem, jag grät bägge gångerna men inte av lycka någon gång. Första gången grät jag ju för att det blev inställt och den här gången grät jag på grund av en otrevlig mix av smärta och känslan av att inte få kunna njuta. Jag ska nog inte försöka gå på fler konserter med dem. Fast jag måste säga att även om jag inte kunde njuta så var det en bra konsert. Lite för många låtar från Death Magnetic och lite för distat ljud, men bandet gjorde mycket bra ifrån sig. Och vi fick tuffa t-shirts där Hetfield kräks i en toalett också.

Idag har jag varit otroligt trött hela dagen, huvudvärk emellanåt också. Men mitt knä ser bättre ut, lika svullet är det och har en stenhård bula, men nästan all missfärgning är borta och jag kan halta mig fram lite snabbare. Henrik var ledig idag så vi har mest slappat och fixat det sista på hans maskeraddräkt. På lördag är det ju 70/80-talsfest på Barbros Brygga, det ska bli jätteskoj!

Nu har vi spelat lite Guitar Hero, dags för Hells Kitchen och sen sängen.

Dagens middag: Grillat kött, pommes och bearnaisesås

Dagens Djur

Nytt försök

Idag är det grått grått grått. Typiskt. För ungefär en timme sen var det sol sol sol. Den sken så starkt i mitt sovrum att jag inte kunde sova längre. Elakt gjort.

Helgen var hur fin som helst. Henk åkte i torsdags, det var lite sorgligt, men det gick. Åt god mat och såg på tv ensam, sen satt jag och chattade med en helgo kille. Vi pratade mycket om könsroller och diskuterade porrfilm och andra livsviktiga saker när klockan helt plötsligt var över 4 på morgonen! Så trevligt hade vi.

I fredags sov jag till 11. Sen var jag något av en slappis tills mamma kom strax efter 13.30. Då fortsatte vi vara slappisar ihop. Hon hjälpte mig med skolarbetet som jag hade fastnat på, men sen såg vi mest på film, pratade och var slöa båda två.

I lördags tog vi en kort promenad ned på byn. Mamma var in på Continental och hittade massa kläder som hon vill ha, men hon fick nöja sig med en sommartröja i vitt och blått. Gick upp till mormor och Henry och hälsade på också och tiggde lite kaffe. Henry mådde inte jättebra, men mormor var pigg och lika rapp i käften som vanligt. Framåt kvällen så åkte jag och hämtade lillebror, sen grillade vi tillsammans. Kött med potatisgratäng, sallad, baguette och bearnaisedip är inte att förakta. Vi såg mammas påstådda förnedring på Postkodmiljonären också, men jag tycker verkligen inte att hon ska skämmas för någonting! De var jätteduktiga och 150.000:- är det inte alla som kommer upp i. Nu är det tyvärr 40% skatt på det, så 90.000:- är vad de får ut, men det är ju ändå mycket pengar.

Igår körde jag hem henne på förmiddagen. Sen handlade jag inför veckan och sov lite middag innan jag skulle hämta babe hos svärmor. Han har haft hennes bil nämligen. Oj vad vi var kära igår, det är inte klokt att man får vara så kär efter nästan 6,5 år. Vi åt resten från lördagens grillning och kollade på Top Chef som jag hade spelat in från i torsdags och i fredags. Sen sov vi gott bredvid varandra.

Idag blir det en ny tur till huvudstaden för att se Metallica. Nu hoppas jag att de har låtit bli att äta indiskt, för ställer de in idag också så skiter i jag i det. Men om de inte ställer in ska det bli kanonkul!
Näe, nu är det dags för frukost. Jag måste fixa Henriks matlåda till imorgon också och göra baguetter till bilresan hem inatt.

Dagens middag: Inte den blekaste aning, nånting i Stockholm antar jag

Dagens Djur

RSS 2.0