Upp lyftande med sär skrivningar

Hehe, ibland är särskrivningar faktiskt lite roliga. Även om de inte bildar roliga ord så kan man skratta åt hur en och samma person kan lyckas med så många särskrivningar i ett och samma inlägg!

Kommentarer
Postat av: mamoulian

Särskrivning har varit lite av mitt korståg de gånger jag själv undervisat. När jag körde mina mer eller mindre komiska exempel på särskrivningar från en gammal känd sida var det väl 50-50 i klasserna som hade roligt och verkade fatta vinken... Annars undrar man ju alltid varifrån allt detta särskrivande kommer från - det är ju inte bara unga som gör det. Kanske är det anglikanskt inflytande, men personligen tror jag snarare att det har med hur man ibland band ihop ord med bindestreck - när jag var batting fick man lära sig att sen ta bort bindestrecket och binda ihop orden som blev kvar. Idag har man kanske bara tagit bort det där bindestrecket som skulle hjälpa till och ersatt det med ett mellanrum bara...

2009-12-01 @ 09:25:06
URL: http://annals-of-mamoulian.blogspot.com
Postat av: Lenkan

Jag skulle bli galen om jag jobbade som lärare och fick stå ut med massa särskrivningar. Det är jobbigare än felstavningar tycker jag!

Och jag undrar hur det kommer sig att fler och fler särskriver, såg inte mycket sånt när jag själv gick i skolan

2009-12-01 @ 11:21:05
URL: http://lenko.blogg.se/
Postat av: xy

Ni kan inte ha många vänner ni

2009-12-01 @ 15:04:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0