Anna - den nya influensan?

För två veckor sedan var det rubriker om svininfluensan vart man än såg...varenda nyhetssändning, varenda löpsedel, i varje nät-tidning. Alltid minst ett par ord om svininfluensan och vad farligt det är.
Nu har det varit näst intill tyst om det....i åtminstone en vecka. Vad hände? Florerar den fortfarande? Har folk upptäckt vad ofarlig den egentligen är när den angriper friska människor? Mörkas det? I don't get it.

Istället är det nåt annat som syns i varje nöjesblaska, på löpsedlarna till de stora kvällstidningarna, i populära tv-soffor. Jag talar om fru Anka såklart, kvinnan som alla känner till oavsett de vill eller inte.
Vad menas med detta? Är Anna farligare mot mänskligheten än influensan? Är det det dolda budskapet?


Varning för den nya svin-smittan

I säng före midnatt månntro?

Njaej, inte särskilt troligt. Ska nog lägga mig ett tag i badkaret, för nu är magen sådär stenhård och bultande igen. Och höfterna. Och korsryggen. Men pyret mår prima som alltid!

Tror ni inte att styggvovven hoppade upp och började jucka på mitt knä det första han gjorde? Han fick faktiskt en knäpp på nosen. Sen har han inte juckat mer på mig. Däremot på mina soffkuddar, de var alldeles slemmiga efteråt. Blääh! Plocka hundbajs är en baggis jämfört med att lyfta hundsaggiga soffkuddar till tvätten måste jag säga.

Vi hade även celebert besök av Jessie James och Sabina den fina. Det var kärlek vid första ögonkastet mellan Morris och Sabina, de kom väldigt bra överens.

Så söta de var tillsammans. Skulle tippa på att det är samma intellektuella nivå också. Hunden är inte särskilt smart och Sabina är smart med tanke på vilka föräldrar hon har. De mötes halvvägs.

 

Nu har jag varit ute på en halvtimmes nattpromenix med Morris. Han lyckas verkligen med att kissa ungefär var femte meter, och det kommer en stråle varje gång! Hur får han plats med så mycket kiss i den där lilla blåsan undrar jag.

Nej, nu tar jag badet och kvällen. Godnatt!

 

Dagens middag: kebabrulle pga tidsbrist

 

Dagens låt: Unforgiven III - Metallica

 

Dagens Djur: uteblir, istället får ni se er mätta på styggvovven och Sabina


Smaldag

Idag har jag känt mig smal. I alla fall förhållandevis. Idag kände jag mig bara som en knubbsäl som svalt en livboj.
Till skillnad från igår då jag kände mig som en späckhuggare som svalt en valross som svalt en knubbsäl som svalt en livboj!

Perception, allt handlar om perception!

Styggvovve

Idag ska vi vara hundvakter åt en stygg hund som heter Morris. Han ska sova här. Nåde honom om han juckar på mitt ben eller trycker in nosen där inga nosar (annat än min mans dårå) ska vara. Då får han en knäpp på nosen.





Mitt blodsocker går bananas på mig också. Jag vaknar och har skyhöga värden, trots att jag har höjt doserna kontinuerligt. Så jag kanske får ge fasen i allt vad kolhydrater heter. Jag är redan restruktiv med det, men det är inte så lätt alltid med tanke på att jag är mest sugen på pommes och pasta och sånt nu i slutet av graviditeten.

Skillnad på olika

Det är så många som först tyckte Anna Anka var totalt dum i huvet, men nu har ändrat sig. Nu börjar de tycka att hon är tuff och frän för att hon säger vad hon tycker och hymlar inte med det.
Det underliga där är att jag är sån. Men precis samma personer som tycker det är coolt att Anna Anka gör det avskyr när jag gör det och tål det inte alls.
Skumt va? Men det är sant, det är skillnad på olika.

Nu: Kaffe och plugg

Orättvist!

Alltså, det här är ju fel....när ska Lenkan få sova egentligen?
Får inte sova innan bebis tittar ut, får inte sova när bebis har tittat ut....

När i hunnan ska en få söve som fölk?

Ajuste....

Kom på att jag har en svår nöt att knäcka innan Eugene tittar ut....faan, jag måste ju plugga in en massa vaggvisor! Jag minns kanske...två? Eller nåt sånt.

Förslag mottages gärna i förslagslådan under inlägget

Blööörk

Jag vet inte jag....är det normalt att må jätteilla i slutet av en graviditet? Jag trodde det var mest i början.
Just nu känns det som om jag skulle kunna kräkas när som helst. Så är jag tung i huvet, ont i hela kroppen, hostar lungorna ur mig och konstant täppt i näsan. Varm som fasen är jag också.

Det är ju inte utan att man börjar fundera....kanske skulle ta sig en tur till vårdcentralen och kolla upp, för bebis skull


Fy för den lede

Jag mår inte bra alls. Verkligen inte. Knappt sovit inatt pga smärtor i ryggen och höfterna, hostat nästan konstant, mått illa och haft huvudvärk. Så trevligt så.

Innan jag la mig tog jag nässpray. Men nu kan jag uppdatera med nästäppa och rinnigt snor på det övriga jobbiga.
Jag tröstar mig med att surfa på tårtsidor och lägga saker jag vill ha i varukorgen. Hihi.

Dagens....

Dagens vill ha!

Lika smart som Kevin McAllister!

Jag gillrade en fälla förut.
Jag vek alla nytvättade knyttkläder och radade upp dem på bordet för att se om min man föll i fällan. Det gjorde han inte. Han sitter vid bordet men bryr sig inte alls att det är fullbelamrat med bebishögar. Undrar hur det blir när vi ska äta sen.
Jag gissar på att han kommer att säga: "älskling, det ligger massa kläder på bordet, vad ska jag göra med dem?"
Ehm, lägg in dem i Eugenes garderob? Kanske?



Fel av mig. Han har faktiskt plockat in alla kläderna! Men jag får skylla mig själv om jag inte hittar nåt när jag ska ha det säger han. Det är en risk jag är villig att ta! Tack babe!

Babe 2, en Henk kommer tillbaka

Eller nåt sånt, det lät roligt i mitt huvud i alla fall.

Inatt har jag hostat. Och så har jag hostat. Och hostat också. Tur för Henk att han inte var hemma, för jag hade nog väckt honom en gång i kvarten eller så.

Idag har jag inte gjort mycket. Diskat, vikt knyttkläder och sett på en massa Lost-avsnitt. Har bara 5 avsnitt kvar på säsong 4, sen är det bara femman kvar innan sista säsongen som startar efter jul nån gång. Längtar!

Henk har inte sovit mycket under det nästan-dygn har har varit borta heller, får se hur pigg och glad han är egentligen. Jag har i alla fall saknat honom. Ibland. Nästan hela tiden i alla fall. Då och då.

Ja just det...

Kom på en sak som jag tycker är underlig....i april när det är 18 grader i skuggan tar folk av sig kläderna, går i linnen och shorts och tycker det är så varmt och skönt....varför funkar det inte så på hösten?
Idag var det 18 grader ute och jag såg folk i jackor och mössor liksom. Ändå sken solen och det måste ha varit strax över 20 grader i solen....mycket mycket underligt....själv hade jag t-shirt utan jacka och folk såg på mig som om jag inte var klok

Pizza? Va? Varför?

Var på libanesisk afton med mami, Thomas, lillebror, Vic och Vics tjej Hanna förut. Alla va riktigt finklädda, till och med Hanna som kom i mysbyxor och en gul t-shirt!

I alla fulla fall, det var första gången jag provade libanesiskt. Och det var...inte så värst underligt måste jag säga. Det mesta var ungefär samma som grekisk mat, förutom att det saknades lamm (tack och lov). Man fick buffé och där plockade jag på mig lite klyftpotatis, ett grillspett med kyckling och champinjoner, ett grillspett med kalvstek och paprika, en nötfärsbiff, sallad på sallat, tomat och gurka i vinegrette och tzatziki. Låter ganska grekiskt, eller hur?

Visst, det var gott, men jag lagar nog godare mat hemma. Så älskade mami, nästa gång blir det inte till Libanon vi åker för att äta va?

Det värsta av allt....Victor (som vi ju är där för att fira) ville inte ens prova den inhemska maten, istället beställde han....en calzone! Och Hanna en Hawaii. Men hallå? Va? Jag förstod inte riktigt, äta pizza på en libanesisk restaurang? Whyyy? Och han ska vara 18 och "vuxen" nu. Lillstrunten!

Nu börjar det bli tråkigt att vara gräsänka. Saknar babe. Får fördriva tiden med att vika tvätt och se på Saw 4.

Blödig galore!

Fy fasen. Note to self: titta inte på Greys Anatomy när du är höggravid!

Aldrig har jag grinat så illa till en serie förr, jag har rena Niagarafallen här

Freitag

Morgonté hägrar. Jag kunde inte sova längre, har så ont i halsen. Måste ha mitt té!
Klockan 12 ska jag hem till lillebror också.

Ajje!

Ja, vad gör jag vaken så här dags egentligen?

FYI, jag har sovit, men vaknade pga att jag gnydde så högt av smärta. I korsryggen, kändes som knivar som stacks in och vreds om liksom. Härligt! Inte kunde jag ligga kvar och gnälla för mig själv, så jag fick kliva upp, ta med mig min stora mage och vältra mig ned i ett varmt bad istället. Det lindrar lite grand, i alla fall såpass att jag nog kan lägga mig i framstupa sidoläge med en kudde under knät igen. Det dåliga med detta är att jag inte får krypa ned bredvid en gosig och varm make igen, för han sitter just och äter smörgås och dricker kaffe, redo att ge sig av till jobbet strax. Bajs också.

Jag får väl sätta på Saw 3 och utmatta mig själv. Måste försöka sova mer, ska övningsköra med lillebror imorgon och då måste jag vara pigg och alert. Inte alltid lätt att vara höggravid.

Kan i alla fall glädja alla med att min lilla tjockis i magen mår prima, men han är inte förtjust i heta bad.

Avsugningar på morgonen?

Anna Anka föreslår avsugning varje morgon för att hålla mannen trogen.
Vet ni vad jag tror? Att hon gör det för att slippa ha sin gamla makes rynkiga hängpung daskande mot hennes bak när de kopulerar. För om han får en avsugning på morgonen så lär han ju inte orka (eller behöva) ligga på hål sen heller.


Hon är inte så jäkla dum den där fru Anka ändå!

Fattar ni?

Förstår ni vad jobbigt det är att ha hosta men inget att hosta upp? Det blir knappt torrhosta, det bara "ekar" i bröst och hals liksom. Usch!

Ska iväg till barnmorskan snart. See ya!

Dagens...

Dagens mest idiotiska uttalande kommer från diabetesläkaren på specialistmödravården: Du är ju överviktig ser jag

Ehh, ja, jag vet det. Men tack för påminnelsen! Vad tycker du jag ska göra åt det när jag är gravid i åttonde månaden? Själlösa gubbfan, det gör ont att höra och jag vet det ju redan!


Dagens Beyoncé-imitation: Beyonce

Det suger att vara gravid ibland

Ni vet det där med att när man är gravid så får man äntligen äta allt man är sugen på utan samvete? SKITSNACK om man får graviditetsdiabetes kan jag säga. Då måste man till och med tänka efter både en och två gånger innan man äter bröd till frukost!

Fuck it!

Kampen mellan könen fortsätter...

De ligger i sängen och småbusar lite innan det är dags att kliva upp. Plötsligt får han en fruktansvärd skrattattack och skrattar så han knappt kan andas.

Hon: Men det var väldigt vad roligt det blev!

Han: (har svårt att pressa fram orden mellan skrattet) Jag tänker på hur jag ser ut!

Född fredagen den 13:e?

Nej, jag vet ju att jag är född måndagen den 3:e. Men ibland kan man verkligen undra. Fick ett samtal från en läkare på specialist-mödravården förut, jag lämnade ju in prover till dem i torsdags och nu hade hon upptäckt att jag har en infektion i urinröret. Och jag blir inte ens förvånad längre liksom, "självklart" var min reaktion istället.

Går det att åka på nåt så åker Lenkan på det, that's the way Lenks life goes! Jag ska plocka ut antibiotika i tablettform sedan. Med min sagda tur kostar de säkert multum också.


Goooomorron gomorron gomorron!

Frukosten avklarad. 14 enheter insulin, rakt in magen, intages tillsammans med en tallrik mellanfil och hallonsylt. Nu är det persikoté och sen dags att sätta på ansiktet en aning.
Skola klockan 9. Egentligen hade jag klockan ställd på 7.30, men såhär är det nästan alltid när jag ska iväg på nåt, då vaknar jag mycket tidigare utav mig själv.

Babe har inte kommit hem från jobbet än, han borde dyka upp snart. Hoppas han inte åker på extrajobb med paket idag, då får jag åka taxi till skolan i så fall.

Nä, nu blire att dricka upp mitt goda té och längta(?) efter skoldagen. Här spenderar jag min förmiddag:


Dags för natten

Jepp, nu lägger jag ned för dagen. Ska ju upp till skola imorgon faktiskt!
Lektion i blodtryck/puls. Kul om de vill prova på mig nu, jag har skyhög puls som gravid! Mellan 90-100 slag i minuten. De lär väl få stora dåndimpen!

.....trodde jag ja.....nu har jag kollat på puls och "normal" arbetspuls (det vill säga när man är i rörelse men inte tränar) står det så hä rom i Wikipedia: Arbetspuls, den puls man har vid vardaglig kroppsansträngning. Ligger någonstans emellan vilopuls och maxpuls, vanligen mellan 60 och 100bpm.

Så det kanske inte är så illa ändå? Speciellt med tanke på att jag är höggravid och gravida får förhöjd puls pga att de behöver pumpa runt mer blod för att nå till bebisen också. Så jag kanske inte behöver skämmas imorgon.

I alla fall ska det inte bli speciellt skoj att tillbringa 3 timmar i skolsalen med en massa folk jag aldrig träffat förr. Men det måste göras!

Nu: tandborstning och fyllning av vattenflaskor
Snart: krypa ned i sängen med en kudde under ena knät och somna bredvid min gubbe

Dagens mat: Lasagne

Dagens låt: Shot in the Dark - Ozzy Osbourne

Dagens Djur

Lika som Bär

Är det bara jag som tycker att Agnes-Nicole Winter och Jokern är väldigt lika varandra?


Så ska det inte vara!

Alltså....jag har en lös tand! Det ska man väl inte ha när man är snart 26 år gammal? Det är en av mina nedre framtänder, den har kännts öm ett tag och idag var den rejält lös. Undrar vad jag ska ta mig till med den?
Förslag?

Jomenvisst såatte

Sådär. En ny vecka med nya tag. Jag mår ganska bra idag, bara man får spy ur sig jäkelskap ibland så mår man bättre sen. Jag är också en människa med känslor och de måste få komma fram, annars pyser det rök ur öronen till slut!

Nu sitter jag med morgonté och har duschat. Fräsch! Solen lyser och skitungen i magen kickar mig i revbenen. Livet är underbart helt enkelt!

Igår såg jag, Henk och Micro-Mike på tidernas (antagligen) sämsta UFC-gala. Usch vad dålig den var, matcherna var tråkiga och sega, av alla de vi höll på så var det en som vann. Blä. Som tur var så hade Mike med sig kanellängd och chokladbollar, så vi höll humöret uppe ändå. Sen kom Jessie och Sabina och det är fan omöjligt att vara på dåligt humör när det lilla pyret är i närheten! Hon skrattade och busade, spydde ned en kudde och kissade på en filt. Betedde sig som en fin dam i allmänhet. Och Sabina var också söt som vanligt, haha!

Idag blir det provtagning på vårdcentralen, fylla ett par rör med blod åt barnmorskan. Sen ska jag och babe till mami och tigga kaffe och sen veckohandla lite på Maxi. Får se vad mer dagen bjuder på.

Ode to Family

Was your wish that I hadn't heard you
When the harsh words you did say?
Was your wish that I would believe you
To make you stop and make you stay?
Did you think that I'd never leave you?
That I'd be there from dusk till day?
Did you think that I'd always love you
And let you guide me through the falling rain?

How can you deny me open?.

How can you deny me hope?
Cause all you really did was just to make it hurt

Did you think of all the blame that you left me with?
Did you think of all the guilt that I now feel?
I thought that I was as close as a child could ever get
I was so wrong to think that I knew you
So now I relive that moment every day
Asking to tell the things that I never got to say
And how will I ever rid the thoughts or even make them fade away?

How could you give up the chance to make this work again?
And why, cause all you really did was just to make us fall
Would I offer you a chance to prove you've changed?
I don't know how....how could I ever forgive?

Varför? Bara....varför?

Vad har du för rätt att inkräkta på mitt liv och mina tankar? Du har gjort ditt, du har inget hos mig att göra mer. Jag tror inte att någon förstår vad ont det gör. Varför försvinner inte smärtan? Det är ju längesen nu....ändå kan det hända att jag sitter en hel dag och en halv natt och gråter över dig. Och du är inte ens värd det!

Paradox

Jag tycker inte du är värd att gråtas över


Ändå gör jag det

Dags att plocka fram ny tvål

Min man har numera övergivit "glädjeflicka" som svärord. De senaste två meningarna han spottat ur sig som förtjänar tvål i munnen är: "f*ttsmör i slidhålet" och "bajsprutt i r*vkuken"

Sunday Bloody Sunday

Varför gick helgen så fort? Vart tog den vägen egentligen? Varför är jag inte frisk än? Varför har jag en lös tand? Varför så många frågor?

Jag vet, jag är superkass på att uppdatera på helgerna. Men hey, jag har lite (?) av ett liv på helgerna också. Då har jag ju min gubbe för mig själv och njuter lite extra över att vara gift och så.

Gårdagen var kanon i alla fall. Vi fixade färdigt tårtan, här är resultatet av allt slit:

Den var fylld med hemgjord African Cream/chokladmousse och hemgjord skogsbärsmousse. Mycket gott! Och mycket mycket uppskattat, minst tre personer sa att det var den godaste tårtan de nånsin ätit. Jag tror att mycket av det beror på att det inte är en massa mäktig grädde som tar över alla smaker.

Anna-Lena bjöd på nån köttfärsröra som var sådär, det var en massa fetaost i och jag gillar inte det tyvärr. Men jag åt en liten tallrik ändå, hon är ju så snäll och försöker. Vi var 12 stycken som åt och hade trevligt och det är verkligen helt underbara människor! 21.30 fick jag köra ett gäng till Harrys, jag orkade inte följa med in och ville inte Henk det heller. Och det var nog lika bra, för sen fick jag sms av mamma som skrev att det fanns folk därinne som inte jag ville träffa, bland annat min far och en kompis till honom. Så det var ju skönt att ha tagit rätt beslut.

Jag och Henk köpte lite King-Wings på Birger Kung istället och såg på film när vi kom hem. Sen la vi oss i tid, babe ska ju jobba inatt så han måste komma i säng runt 20.
Mike, Jessie och Sabina kommer hit sen, det var ju UFC#103 inatt som vi spelade in, det måste ju ses. Trots att det kanske är 3 matcher som man vill se så är det ju en gala liksom.

Nu ska jag dricka upp mitt té, sen ska jag städa toaletten


Hur tänkte han?

Uff. Jag vet. Vad faen gör jag vaken vid den här tiden en lördagsmorgon, när jag inte ens ska till Filipstad?
Då ska ni veta att jag ändå har legat i badkaret en timme nästan.

Det är så att min (inte alltid alltför) käre svärfar, som är på semester i Grekland, skickar sms till min man klockan 7 på morgonen. Visst, den är 8 hos honom då, men inte skickar man väl sms klockan 8 på en lördagsmorgon heller?

Självklart vaknade jag och kunde inte somna om. För mycket smärta i höfterna och för mycket nästäppa. Så det var bara att kliva upp och sen ned i badkaret för att lindra smärtan. Uff igen. Jag lär nog somna igen om några timmar om jag känner mig rätt.

Men så har jag ju saker att göra idag. Måste fixa färdigt tårtan, igår la vi bara ihop den och fodrade med smörkräm (som för övrigt är alldeles hård idag, får nog lägga på ett lager till innan sugarpasten) sen har den fått stå i kylen inatt. All dekorering är kvar. Sen ska vi ju vara hos Anna-Lena klockan 18.

Kampen mellan könen fortsätter...

Hon viker tvätt och hittar ett par kalsonger med ett stort hål i grenen. Det råkar vara ett par av hans favoritkalsonger.

Hon: Nu åker de här i soporna!

Han: Jamen, jag kan ju använda dem en gång till och sen slänga dem?

Hon: Vad fasen ska du med dem till, när allt som de ska hålla på plats trillar ut???

Han:....tänkte inte på det....

Äntligen helg

Dagens agenda ser lite annorlunda ut än den brukar, babe har nämligen inte kommit hem från jobbet än. Han ska egentligen sluta 7 på morgonen, brukar sluta runt 7.30, men idag fick han köra paket efter ordinarie arbetstid. Så han håller på att köra runt en budbil i Karlstad för fullt nu. Stackarn, så har han inte sovit mycket heller. Men han verkade ganska pigg när jag ringde, han hade köpt kaffe och var nöjd åt att tjäna extrapengar.

Så min dag ser ut ungefär såhär: typisk "sjuk-Lenk"start med persikoté för att mjuka upp halsen, sen diskning samtidigt som jag ser ett avsnitt Lost. Fixa iordning två olika mousser till morgondagens tårta, sen tvätta. Sen ska jag nog försöka plugga lite till. I eftermiddag efter att Henk fått sova några timmar till så ska vi montera tårtan så det får gotta till sig till imorgon, sen blir det slapphet resten av kvällen med god mat och film.

God morgon på er sötnosar! Vad ska ni göra idag?

Man kan ju börja fundera alltså

Vart fasen kommer snoret ifrån??? Jag kan ju inte ha en 5-litersdunk med snor undanstoppat nånstans i kroppen liksom. Men det känns så, för det rinner konstant! Och jag blir galen! Förut måste det ha tagit stopp i slangarna som leder från den här hemliga dunken, och samtidigt gått hål nån annanstans, för det slutade rinna snor och rann blod istället. Jag vet inte riktigt vad som är att föredra alltid, snoret har ju lite läskigare konsistens, men blodet har en mer distinkt smak och lukt....

Jag fick faktiskt ett skolarbete gjort idag! Helt otroligt, jag trodde aldrig jag skulle komma igång igen. Det värsta är att när jag väl sätter igång så känns det inte alls speciellt jobbigt, men att få in det i min lilla tröga skalle är inte alltid så lätt när jag har haft uppehåll.

Var ju hos svärmor och käkade också, hon bjöd på nån bacon- och champinjonsås och spaghetti. Det var jättegott! Sorgligt att jag blir mätt så jäkla fort nu, jag har ju liksom nån girig typ i magen som dels tar alldeles för stor plats och dels snor åt sig allt mumsigt. Taskigt värre, Henk snor det gottaste härute, Eugene snor det gottaste därinne. När ska Lenkan få det gottaste?

Uach, nu tjocknar det till i både huvud och näsa känner jag. Dags för en rejäl dos av mirakelmedlet Otrivin rakt upp i trång-gångarna och sen blir det att lägga huvet på kudden ett tag.

Dagens middag: pasta hos svärmor

Dagens låt: Do You See Me Now - Angtoria

Dagens Djur

F*n j*vla sk*t

Aaaaaj! Jag brände handen på en plåt!

Kan jag skylla det också på graviditetshormoner?













Nu: hem till svärmor på middag

Bara sådär lite pengar?

Ingen som har lust att skänka oss en halv miljon sådär? Så vi har råd att köpa ett radhus eller liknande. Så jag kommer bort härifrån och vi får ett rum till Eugene?
Inte det?






Snåljåpar

Graviditetsmonster

Usch, nu spökar mina hormoner. Jag älskar min man alltså, mest av allt på jorden, men ibland gör han mig galen! I tre dagar har han knappt gjort annat än att spela antingen tv-spel eller dataspel den tiden han är hemma och vaken. Igår bad jag honom ta hand om tvätten. Då tvättade han en hel maskin (med tunikor och toppar och skjortor och allt) på 60º, dessutom vek han inte den gamla tvätten som hängde torr på strecket, utan han vräkte den i en hög i spjälsängen i sovrummet.

Jag skyller min irritation på hormonerna, helt klart.



För övrigt så kokar jag en helgskinka....det vattnas redan i munnen!

Hopelessly Devoted?

Jag som lovat att vara min blogg trogen, in sickness and in health....vad gjorde jag igår? Totalt negligerade min blogg! Och er stackars få läsare jag har!
Mycket illa. Jag får botgöra idag helt enkelt och kanske till och med överkompensera, vad vet jag?

Så vad gjorde jag igår som var viktigare än bloggen? Jag var sjuk för det första. Ganska rejält också. Totaltäppt i näsan, var den inte täppt så rann den konstant. Jag nös säkert 183 gånger. Halsen var svullen och det gjorde ont att svälja. Dock ingen feber eller huvudvärk, så det är nog vanlig grisförkylning och inte svininfluensa. Kan vara lika illa det! Jag anar och misstänker dessutom en viss svåger som har smittat mig. Det var elakt gjort av honom anser jag, nu ska jag definitivt inte bjuda på tårta bara sådär mer!

Trots min hemska förkylning så var jag tvungen att fara till kära mor, hon skulle hjälpa mig med skolarbete. Och det gjorde hon, nu har jag fått den spark i baken som får mig att sätta igång igen. Jag tänkte jag skulle plugga när Micro-Mike kommer sen, han och babe ska glo på Fight Night i eftermiddag. Jag är inte så jätteintresserad, väntar hellre tills på söndag då jag får se UFC#103, som förvisso inte bjuder på så många roliga matcher, men det är ändå en gala. Den ska ses.

Jag har spenderat dagens första timme i badkaret. Tänkte försöka lösa upp mina bassilusker i varmvatten. Nu har jag precis tagit urinodling och HbA1c-blodprov, det vill säga för att konstatera långtidsvärdet på min graviditetsdiabetes. Fixat en kopp rykande persikoté också som ska lena min svullna hals. Sen vaknar babe, då är det slut på friden.

Hur tänkte de egentligen?


Hmmm....varsågoda, jag ger er Peter Stormare i en otrolig reklam för Volkswagen.
Men hur tänkte tyskarna när de castade Herr Stormare i den här fantastiska rollen? "Jamen, han den där svenske, han brukar få spela ryss eller liknande, han kan vi ha i vår reklam!"
Känns ju lite underligt...Volkswagen är ett tyskt företag, det är en tysk video inspelad i Tyskland, men de valde en svensk skådis att spela huvudrollen Klaus?

Njut av reklamen i alla fall, sådana reklamer ser vi inte i Sverige minsann



För, det är väl inte Tyskarna från Lund som ligger bakom projektet?

Är det bara jag?

Eller har Findus börjat snåla otroligt mycket på allt utom morötter i sin frysta Thai-wok?
Jag har efter letande hittat 5 bitar minimajs och 4 haricot verts förutom massor av morötter och lök.

IG till Findus!

You never see me cry over it

Men det betyder inte att jag inte gör det.

Men lägg ned!

Den där surf*ttan som jag gissade åldern på igår verkar fortfarande vara förbannad på mig, det kvittar vad jag skriver nu på familjeliv så är hon där och hugger på vad jag skrivit. Usch för såna människor.

Nu ska jag iväg på en tre timmar lång föreläsning om diabetes. Som om inte jag kan ALLT om diabetes både framlänges och baklänges vid det här laget. Spelar ingen roll, dit måste jag.
Jag är förkyld som attan också, jag ska minsann hosta och snora såpass att alla skriver på en petition om att jag ska få slippa föreläsningen så att de inte blir smittade av svininfluensan.
Nu har inte jag svininfluensa, men grisförkylning är nästan lika illa!

Nöff nöff

Hmmm, ska jag vara nöjd med den poängen?

På familjeliv finns en massa trådar om "hur gammal är jag" och så får man gissa utefter ett foto som trådstartaren har lagt in. Jag har så svårt med att gissa folks ålder, men jag chansade och gissade på en tjejs kort att hon var mellan 28-31. Hon verkade ta illa vid sig att en del gissade runt 30, så jag skrev också att hon var jättefin, för hon är fin. Men då fick jag snäsandet: för att vara runt 30 va? Och jag bara "va"? Hon ville ju att vi skulle gissa och jag gissade. Det visade sig senare att hon bara var 24. Som sagt var så är det väldigt svårt att se på vissa bilder.

I alla fall, hon verkade mycket grinig på mig. Sen var jag inne i en annan tråd där man skulle lägga upp en bild på sig själv (om man ville såklart) och låta folk betygsätta ens utseende enbart genom den bilden. I den tråden fick man vara beredd på kritik dock, men modig som jag är slängde jag in en bild på mig. Och snittvärdet på betygen jag fick ligger på 7/10, men tror ni inte att tjejen som blev sur på mig i "hur gammal är jag"-tråden kommer in och säger att jag bara är värd en 5:a?! Och jag kan absolut ta att jag är en 5-poängare, i mina ögon är jag kanske en 3:a som bäst, men det kändes som ett påhopp bara för att jag hade gissat hennes ålder så fel.
Hon motiverade sitt betyg med: fin ögonfärg, men ful haka och hemska ögonfransar

Här är bilden det pratas om. Jag är min egen största kritiker, men är det så illa? Och jag förstod aldrig, vad är det med ögonfransarna? Eller är jag helt enkelt en medelmåtta, en 5/10 och borde nöja mig med det och tro på att hon talade sanning och inte var bitter?

Aja, nog ältat. Nu ska jag lägga mig och tänka på vad jag faktiskt är nöjd med i alla fall.

Dagens middag: Köttgryta med ärtor, morötter och gröna bönor serverat med ris

Dagens Djur

Dagens...

Visst, det finns massvis med sköna översättningar på den här menyn från Grekland, men två stycken får mig att bryta ihop varje gång jag ser dem!

Varsågoda, dagens skratt:


Som täckas med den crispy blandningen av ägget och brödsmulan? Hahahahaha. Nej, inte den där brödsmulan, ta den brödsmulan!

Och Feg filé? I'm dying here! Chicken = feg, ja, eller ehm, jo...men...haha

Dagens...

Dagens göromål: Ta hand om tvätt, det vill säga tvätta, vika tvätt, hänga tvätt, sortera strumpor

Dagens ofrivilliga: 5 timmars sömn, ej räknat alla gånger knyttet väckt mig

Dagens sorgligaste: En lägenhet jag vill ha men som inte jag kommer få

Dagens låt: Broken Beat & Scarred - Metallica

Dagens...

Nej, är tvungen att lägga in ett inlägg till innan jag studsar i säng.
Är det så jäkla svårt att stava till kommissarie? Speciellt när det står på tv:n hela tiden, eller i tv-bilagan, eller på tv.nu? Herregud! Jag var inne på bloggportalen och skulle lägga upp mitt inlägg och vad ser jag? Två splitter nya inlägg ovanpå varandra och BÅDA stavar fel!?! Då tittar de ändå på filmen. IG till er idag!

Så, dagens mest svårstavade ord blir tydligen: Kommissarie


F-word

Mäh, F som i Fjantar måste jag säga. Och Fantastiskt dåligt. Inte en enda av alla 15 som har vart inne sen mitt senaste inlägg har klurat ut vad felet är med bilden! Mycket mycket illa gjort av er.
Jag som trodde jag hade intelligenta läsare!

F står också ikväll för Förbannad halsbränna. Och Fruktansvärd trötthet. Och Fuck You till er som fnissar åt att Lenkan får skylla sig själv som inte lever i celibat utan snuskar och låter maken plantera sina otäcka små frön.

Godnatt på er! F som i Farväl för ikväll!

Dagens middag: Ost- & skinksallad för mig, pizza för babe

Dagens Djur

Finn ett fel

Finn ett fel!



Det kan inte bara vara jag som ser det

Gaaah, uppdatering bitch!

Fy vad kass jag är på att uppdatera på helgerna då. Men det kanske beror på att jag har lite liv också, vad vet jag? Eller....nä....nu ljög jag kanske. Men jag kan ju låtsas?!

Igår försvann dagen otroligt fort i alla fall. Jag for iväg till Maxi för att handla lite tårtgrejor, slutade med att jag spatserade ensam runt i affärer 1,5 timme. När jag kom hem satte babe och jag igång med bakandet. Vi gjorde egen vit-chokladmousse och dessutom provade vi Ekströms Hallonmousse som fyllning. Nope, den funkar ej, alldeles för rinnig för att fylla tårta med. Snarare hallonvisp dårå. Dessutom var smaken alldeles för söt för en bärmousse, de ska ju vara lite syrliga. Vi gjorde dessutom marängsmörkräm att spackla tårtan med, men den föll mig inte i smaken direkt heller. För söt och smörig helt enkelt. Men sugarpasten svettades ju i alla fall inte!

Här kommer bilder på cakemaking a'la Henk-Lenk från igår:


There you go! Vi var för lata för att leka med mer än bara en färg på en testtårta. Men den blev okej.

Så den tog vi med hem till familjen G-son/Lindström igår eftermiddag, där vankades tortillas och Varan-tv före kaffe och tårta. Vi åt upp ganska exakt en fjärdedel av tårtan, då ska ni veta att Henk och Mike är riktiga godisgrisar! Men den var riktigt mäktig alltså, när Mike och Jessie slängde ut oss vid 23 åkte vi hem till David och Fossan och bjöd dem resten. Och av nån kuslig och underlig anledning så kom vi inte därifrån förrän efter 3!

Så idag är jag trött. Popcorn och cola till frukost. Pizza hos svärfar klockan 14. Sen däcka i soffan. Sounds like a plan!

En sådär natt

Vi gick och la oss i tid inatt, var väldigt trötta efter svårsmälta filmer och lika svårsmälta hamburgare och sånt.

Men jag fick inte sova, oh nej då. Varje gång jag skulle vända mig om så högg det som faen i ryggslutet och jag vaknade av mitt eget gnyende. Jag är imponerad att Henk inte vaknade av det, för jag gnydde högt!  Vid 4 så var det så illa att jag var tvungen att kliva upp och gå runt lite och gnälla för mig själv. Sen blev det lite bättre efter en halvtimme, så jag kunde lägga mig igen.

Nåt annat mycket mystiskt har skett inatt också, jag har bara drömt om tårtor....en kompis fyller 45 nästa vecka och jag ska göra en fin tårta i present till henne, men vet inte riktigt hur den ska se ut. Inatt har nog hundra jättefina tårtor svischat förbi mina ögon, men inte tusan kommer jag ihåg hur en enda en av dem ser ut! Murphy igen, den gamle räven och hans dumma lag. 

Nu är det kaffe som gäller. Sen blir det lite fix i stugan kanske inför hösten, sen vill jag ta en sväng till Maxi eller liknande för att kolla tårtgrejor. Kanske baka en "test-tårta" eller liknande. I kväll blir det i alla fall skoj hos familjen G-son/Lindström med Tex Mex och tv-spel.

Blä för film och skitungar

Har just sett på en mycket kontroversiell film. Den fick mig att må riktigt dåligt flera gånger, och det är ingenting negativt i min bok. En typisk film som man antingen älskar eller hatar är det, vill inte säga vilken det är än, ska få ur mig en vettig recension när jag har smält den ordentligt tänkte jag. Och det lär inte ske idag. Men jag är fylld av obehag resten av kvällen, så mycket kan jag säga.

Dessutom så har Eugene protesterat mot att jag åt hamburgare ikväll, han hämnades genom att lägga sig och trycka på mina lungor. Så jag har flåsat som en maratonlöpare och inte fått riktigt så mycket luft jag skulle ha behövt känner jag. Skitungen.

Curiosity killed the cat!

Haha, ni vet inte vad det var för paket! Men jag kan säga att det var julklappar till fem personer, varav åtminstone tre läser den här bloggen, därför säger jag inte vad som fanns inuti.

Har haft mamma, Jessie och Sabina här hela eftermiddagen. Vi har fikat, skrattat och kollat kort. Och de har mobbat min stackars tjockismage. Jag tycker egentligen inte så mycket om dem hela tiden, men jag låtsas i alla fall.

Nu blir det lite slapp framför tv:n, sen vankas hemlagade hamburgare och en film. Fredagsmys!

Pakeeeet!

Yay! Lenkan har fått paket på posten!

Städningen är avklarad, nu blir det att sörpla söppe och äta lantbröd med persikomarmelad på, sen ska det kikas i paketen för att se om det var nå skoj

Kniiip

Uff, en släng av magsjuka inatt? Magknip i alla fall, plus en gnutta illamående sådär. Vaknade 4 och mådde så dåligt att jag inte kunde somna om förrän 5.30.
Utöver det så har jag verkligen sovit! Om man drar bort alla gånger jag har vaknat på grund av den lilla skitungen i magen så har jag åtminstone fått 8 timmars sömn! Nytt rekord eller nåt.

Henk ligger fortfarande och trynar, det är ju fredag så han passar på. Själv ska jag ta tag i toalettstädning, fredagar=städdagar.

Josse, vi kommer på söndag, men jag lär inte vara färdig med rimmandet riktigt då.

Men gnäll då!

Det är för tidigt för att gå och lägga sig tänker ni.
I helvete det är tänker jag.

I know, jag är gravid, inte invalid, men jag är trots allt....gravid.
Så, godnatt!

Dagens middag: Ugnsfalukorv med potatismos och senapssås

Dagens Djur

Orättvisa, ditt namn är Moa

En av mina absoluta favoritbloggare, Moa aka Spiderchick, fick sin lilla pojke tidigt imorse. Moa och jag har pratat lite graviditetsbesvär under de senaste månaderna, bland annat har jag rådfrågat henne om mina intima hårproblem och lite annat. Och inatt fick hon sin bebis! Fem veckor för tidigt.
Och Lenkan tycker det är så orättvist! Jag vill också ha min bebis snart! Gärna om tre-fyra veckor eller så. Lagom till min födelsedag ungefär, så slipper jag stå i centrum då för en gång skull.

Kass Lenka

Nu är uppdateringen mer än lovligt kass alltså...förlåt mig! Jag har haft för mycket annat att tänka på. Skola, övningskörning, Familjen G-son/Lindström, mamma hem från Sicilien m.m m.m

Igårkväll for jag hem till mamsen för att välkomna dem hem, både hon och Thomas är ordentligt solade a'la brun utan parasoll. De har haft det kanon också, kanske lite för varmt vissa dagar bara. Då hade jag legat i poolen hela de dagarna, for sure!
Mamma hade också med en kasse till mig med lite gottgott: ett halvkilo äkta italiensk parmesanost, en burk persikomarmelad, persikoté, torkad peperoncino, mandelvin och en inhemsk öl till Henk. Han ville ta den till frukost, men det fick han inte för sin elaka fru.

Jag känner mig ganska snorig....det är inge vidare faktiskt. Jag kan ge mig fasen på att det är en släng av svininfluensan, med tanke på vilket svin jag har varit och negligerat alla som slaviskt följer min blogg för mina egna intressen utanför...det är säkert bara rätt åt mig.

På dagens agenda står: äta fil med hallonsylt, förbanna vissa personer, plocka ut postpaket innehållande julklappar, se på skolarbetet som måste göras och sucka högt innan jag lägger undan det och skjuter på det några dagar till, ta hit Peete Pommesfrittes och spela lite Nancy Drew. För att inte förglömma att vara gravid i åttonde månaden, det vill säga kissa var tredje minut, pusta och stånka så fort jag rör mig och utnyttja min make till att göra allt jobbigt åt mig

I fucked....

Minns ni när den mycket kontroversiella t-shirten "I Fucked the Girl in Hanson" kom? Inte? Här är en bild på hur trycket såg ut i alla fall:

 

Undrar varför ingen har tryckt upp en "I Fucked the Girl in Tokio Hotel"?

För kom igen...visst såg Taylor (som det ju syftades på i Hanson) ut som en liten flicka ibland, men ärligt talat...Bill i Tokio Hotel ser bra mycket mer ut som ett kvinntimmer! Dessutom, Taylor var 14 år när t-shirten kom och hade inte ens fått hår på snoppen, Bill är 19 år och borde ha hår på snoppen vid det här laget.

 

Tjejen i Hanson vid 14 års ålder:

Tjejen i Tokio Hotel vid 19 års ålder:



Läskigheter...

Alltså, jag brukar inte ha något emot spindlar i allmänhet så länge de inte är innanför mina kläder eller i mitt ansikte...men nu har vi hittat tre stycken jävlar som ser ut så här i lägenheten:



Jag tycker de är läskiga! Jag har aldrig sett såna förut, de är stora också, kanske 3 cm mellan frambenens spetsar. Nån som kan berätta vad det är för ras, för de ser ut som riktiga importspindlar som kom med bananbåten

Hy vs Hår

Jag såg på tv och fick en uppenbarelse som bara jag kan få. Jag började fundera på det här med hårfärg vs hudfärg...varför finns det folk som strävar efter att ha samma hårfärg som hudfärg för?
Exempelvis:
Ser ni? Vart försvinner färgen? Den naturliga färgen och utstrålningen? Kontrasten? Alla ser ganska färglösa ut.

Förvisso får det inte gå till överdrift åt andra hållet heller, som alla våra favoritbloggerskor med kladdbruna fejs och gråvitt hår:


Eller depparnas kritvita ansikten och svarta hår:


Men lite kontrast är snyggt, lär er det omedelbums!

PCO vs LCHF

Fick en kommentar från en söt tjej:

Postat av: Belinda

Hej! Låter inte kul. Om jag var du skulle jag ta en titt på LCHF för att bli avhjälpt med detta. Googla på "kostdoktorn" - mycket bra tips! Har själv nyligen börjat med detta, och det känns mycket bättre, redan. Hör av dig om du undrar över något.. Trevlig Blogg Lenkan!

2009-09-07 @ 10:52:01

Tack för tipset! Jag är påläst om LCHF sen en tid tillbaka och har absolut tänkt att försöka mig på det....senare. Just nu när jag är i åttonde månaden gravid känns inte riktigt helt okej....samma med amningen...men jag ska anamma tänkandet efter att amningen börjat dala, får se om jag kan stabilisera min kropp lite bättre.

Latmasken

Henk jobbade över imorse, kom inte från jobbet förrän efter 8. Dessutom är han tillfrågad om att börja köra paketbil efter sitt nattskift, lite sporadiskt då och då. Och han tackade ja. Så det blir fler timmar med mer klirr i kassan, inga fel faktiskt.
Lenk = kapitalist? Nejdå, inte annat än att hon vill kunna leva ordentligt. Nu ska hon dra upp maken ur sängen och se till att han serverar sin gravida fru en kopp kaffe.

Oh my dog!

Alltså, min statistik sjunker....den steg som fasen ett tag, men nu dalar det igen. Vad beror det på? Är jag inte lika rolig längre? Det kan bero på att jag har fullt upp med smutsiga skoljobb. Jag vill bli färdig med teorin innan Eugene ploppar ut. Fast jag tycker minsann att jag är rolig ändå, så det så.
Förutom det så lär jag lillebror att köra bil med manuell växelspak. Stackarn, jag tvingar honom att göra saker han är livrädd för. Idag fick han köra lite i trafik, det gick ju inge vidare. Han har svårt för att gasa tillräckligt mycket när han växlar, det gjorde att han fick ...hrrrm...."gubbstopp" mitt i en korsning när det kom bilar från båda hållen. Men han fick inte panik utan tog oss därifrån ändå, jag var jättestolt.

Men imorgon får han inte vara trafikfara, då håller vi oss på otrafikerade vägar igen.

Vad har jag annars gjort? Haft Peete Pommesfrittes här. Vi har spelat Nancy Drew och tjötat. Henk blir så trött på oss. Han gick minsann och la sig tidigt, antagligen på grund av vårat kackel.

Nu känner jag att mina ögonlock inte vill vara med så länge till, så jag ska tugga i mig en otroligt äcklig tablett för halsbränna, sen ska jag krypa ned bredvid min svettiga, håriga karl och sussa.

Dagens middag: Stekt kassler med ris och svampinjonsås

Dagens Djur

Kampen mellan könen fortsätter...

Han: kan vi inte gosa lite? Och kramas?

Hon: Vadå, är du bakfyllekåt eller?

Han: Mäh! Jag som vill vara go!

Hon: Men ÄR du bakfyllekåt frågade jag?

Han: .....jaa....

Lenkan vs PCO

Hittade lite information om PCO som det numera är konstaterat att jag har. Så jag tänkte delge er lite av hur mitt liv ser ut trots att jag inte gjort nåt för att förtjäna det. Här kommer en checklista:

* Konstant behov av kolhydrater Check

* Insulinresistens (När kroppen inte klarar av att känna av produktionen av insulin från bukspottskörtlarna på ett riktigt sätt) Check

* Glukosintolerans (svårt att ta emot socker i kroppen) Check

* Koncentrationssvårigheter Check

* Oregelbundenhet i blodsockret Check

* Högt kolesterolvärde Inte än i alla fall som tur är

* Störningar i menstruationen Check

* Avsaknad av mens Inte helt och hållet

* Oregelbunden mens men bara ett fåtal blödningar per år Check

* Ingen ägglossning Jo uppenbarligen så har jag det sporadiskt i alla fall

* Förstorade äggstockar Det vet jag inte

* Hormoniell obalans Check

* Ökad risk för missfall Check tyvärr

* Hög halt av kroppsfett Check

* Oförklarlig och okontrollerbar viktökning/övervikt CHECK

* Endometrios (livmoderslemhinnan växer utanför livmodern, oftast på äggstockarna) Det tror jag inte

* Depression Check

* Migrän / huvudvärk Check av och till

* Ständiga PMS-symptom Nej det tror jag inte i alla fall

* Dålig matsmältning Inte vad jag tänkt på

* Emotionell instabilitet och irritation Check

* Förändringar i personligheten Nä....tror jag inte

* Svullet ansikte och svullna händer och fötter Check på åtminstone händer och fötter i värme

* Slokande, svullna ögonlock Nä, inte mer än folk i allmänhet tror jag

* Hård i magen Check ibland...fast åt andra hållet också ibland

* Ökad fysisk styrka/muskelmassa Check

* Intolerans mot hetta Check!

* Låg kroppstemperatur Check

* Håravfall av manlig typ Inte än i alla fall

* Gles hårväxt Faktiskt tvärtom

* Snabb puls Check

* Sömnsvårigheter/insomnia Check

* Uppsvälld (av salt och vätska som stannar kvar i kroppen) Check ibland

* Torr och fjällig hy Check

* Trötthet Check!

* Minnesförlust Check ibland

* Mycket kraftig hårväxt, av manlig typ Check, minus skägg

* Höga halter av testosteron Check uppenbarligen

* Högt blodtryck Nej, har lågt vanligtvis

* Hjärt- och kärlsjukdomar Inte än i alla fall

* Förhöjd risk för diabetes Check

* Hög risk för kvinnorelaterad cancer Check tyvärr

 

Där har ni! Mitt liv i en liten ask och på ett papper. Yeeehaaa!


Hrrm hrrm

Vet ni vad min man sa imorse? Att han minsann inte har varit så dålig dagen efter att han spytt sen vi nyss hade flyttat till Alingsås.
Vet ni vad han gjorde för några timmar sen? Hehehe

Idioti och mjukisdressar

Hmmm, åtminstone två av våra favoritbloggare(?!) med platinablont hår och kladdiga fejs påstår att de var först med att använda....mjukisdress?


Men flickor små, flickor små....mjukisdress har funnits i flera årtionden! Det är verkligen idiotiskt att uttala sig om att det var ni som startade trenden med mjukisdress. Jag undrar om ni verkligen är så dumma som ni framställer er, eller om ni....nä förresten, jag undrar inte. Jag känner mig rätt säker på att ni är det.

Förlåt för den kassa upplösningen och små bilderna

Dagen efter

Ptja, det kan man väl kalla det trots att jag är helnykterist som gravid. Men jag höll igång så förbannat igår att jag känner mig lite dagen efter ändå. Eller så har jag andats in för mycket av min makes spritångor inatt.

Let's Go!

Vi gör ett nytt försök! Det regnar i alla fall inte.

Kvällen

Nu är det läggdags. Supertrött är jag och vi ska ju upp tidigt imöra för att inte missa morgonstånden som sagt var.

Vattenpipan funkade faktiskt utmärkt! För er som är oroliga så rökte jag nikotin- och tjärfri tobak och inte många bloss. Mest för den goda smakens skull. Apelsinen fick det bli och den var riktigt god när smaken började sippra fram.







Förresten, det är blött ute...


Note to self...morgonstånd är bäst

Åk inte på marknader på fredagskvällar när det regnar. Notera NOTERA NOTERA! Vad fasen, det fanns ett stånd per 30:e meter ungefär. Allt som fanns var strumpor, kokosbollar, marknadsgodis och rökt älgkorv. På vägen dit så sprack himlen upp och det såg verkligen ljust ut, men så fort vi hade låst bilen och börjat gå så kom det spöregn! Sååå trevligt.
Nu blir det nog till att åka imorgon bitti ändå, så att alla andra hinner få upp sina stånd. Morgonstånd ska ju vara det bästa att utnyttja har jag hört. Henrik köpte på sig en vattenpipa i alla fall, en liten en och två askar tobak för 200:- Det är säkert skit, men kul att prova i alla fall. Det fick bli apelsin och tuggummi(?)smak. Spännande!

Nu ska jag kolla lite på tv och prova vattenpipan. Omdömme kommer senare!

Vi ses i regnet!

Jag och babe fick för oss att vi ska minsann åka till Filipstad ikväll istället för imorgon, så får vi lite sovmorgon. Vi ska shoppa loss på nödvändiga ting såsom marknadsgodis, begagnade dvd-filmer och kanske en lott eller två. Så om 20 minuter flyr vi SkogHell och beger oss nordöst till staden på kullarna!

Det här med gotländska

Jag funderar och funderar....hur vet gotlänningen om han heter Mattias eller Matteus egentligen???

Earlybird

Tjohej världen!
Det var ett tag sen jag var uppe vid den här tiden. Men igår hade jag såna extrema sammandragningar och förvärkar att jag var helt slut på kvällen, så jag somnade i tid för en gång skull. Och då vaknar man ju tid. Så jag vaknade 7.30 ungefär och babe hade inte kommit hem från jobbet än. När han kom hem och såg att jag var vaken så fick han nåt konstigt spel, han blev överlycklig och kramig och ville dricka kaffe med mig. Tänk att så lite kan göra en man nöjd!

Idag är det höstrusk galore ute. Grått, blött och blåsigt utav bara fan. Mysigt om man är inomhus, mindre mysigt för de stackare som är ute och ränner. Hoppas det är bättre imorgon, vi ska till Filipstad och knalla på marknaden på morgonen nämligen. Liiite regn går an, men inge busväder helst tack.

Nu ska det drickas kaffe och sen får vi se om dagen bjuder på nåt sköj att uppdatera om.

Toodles!

Ja just det...

Presenttips till Lenkan: Cthulhu-kramdjur!!! Tack Göteborgarn för den idén, även om du döpte om den till Chumbawamba =)

Som jag har förstått hittills av de kommentarer jag har fått och brukar få tidigare så är det Josse, Mamoulian och Johnny som återkommer till min blogg för att de tycker den är intressant. Ni andra är bara random inne och kollar enstaka gång? Edit: Tezzie också

Igår var jag på tårtkurs som sagt var. Det var sketroligt! Tyckte först att 17.30-21 var så länge, men attans vad tiden gick fort där. Alla fem som var där gjorde olika tårtor med olika fyllningar. Det var svårt, men om man lägger ned sig så blir resultatet så fint! Jag som fastnade totalt för detta har idag köpt på mig verktyg och annat skoj för nästan 900:- Förutom de 400 jag la ut på grejer där igår. Så det är inte billigt att göra tårtor! Men det mesta är ju en engångskostnad, alla verktyg köper man ju bara en gång. Jag är nöjd i alla fall.
Så här blev gårdagens tårta (klicka för större bild):



Det är sockerkaksbottnar fyllda med chokladmousse och apelsinmousse, spacklat med grädde, lock och dekorationer gjorda i sugarpaste. All sugarpaste var vit från början, vi fick färga den själva. Sen har jag sprayat med ätbar metallicfärg för att ge lyster. Det är inte mycket kvar av tårtan idag, Jessicka och Micke var här för en stund sen och åt så det stod härliga till!

Bloggvärlden är galen

Haha, kolla den här listan



Nu ska jag förklara för er. Det här är då Sveriges mest besökta privatbloggar. Och jag undrar hur i helvete det går ihop.

Nummer 1 då, Kenza, söt, sympatisk tjej som bloggar om....ingenting? Hennes utseende, kläder och fotojobb utan något som helst djup. Mycket tråkig. 18 år gammal.

Nummer 2. Kissie. En av de mest mediakåta människor i bloggvärlden. Sönderblonderat löshår, knallrosa läppar och kladdbrunt fejs. Retuscherar sina bilder på bloggen till max. Provocerar och skönhetsopererar sig, var tidigare faghag till nummer 5. Lever på ytlighet, är 18 år.

Nummer 3. Dessie. Sönderblonderat löshår, knallrosa läppar och kladdbrunt fejs. Helt klart dummast i bloggvärlden, undrar vilken planet hon kommer ifrån. Motsägelsefull hela tiden, hon använder inte sin KÄNDA blogg för att bli KÄND, men hon är ju KÄND i Sverige. Tror hon. Bråkar med nummer 4 hela tiden och är tidigare faghag till nummer 5. Lever på ytlighet och sex. 15 år gammal.

Nummer 4. Paow, sönderblonderat löshår, knallrosa läppar och kladdbrunt fejs. Visar mer än gärna bar mage och lena ben för den som vill se. Ständigt i bråk med nummer 3 och är faghag till nummer 5. Har sagt att om hon får en son någon gång så ska han bli bög. Tror hon är vuxen. Lever på ytlighet och är 15 år.

Nummer 5, Amir. Sönderblonderat hår och oftast lika mycket smink i ansiktet som sina faghags. Skriver mest om tråkig vardag, tror han är Mr. Gay of Sweden och att kalla sig själv bög är provocerande. Plutar med munnen på varenda bild. Leker mest med fjortistjejer. Mycket ytlig och tråkig, 19 år gammal.

Nummer 6, Foki, en tjej från Thailand som försöker se ut som en harajuku japanime-flicka och köra på det för att hon är asiat. Det mesta handlar om smink, kläder, naglar och andra ytligheter eller enbart korta inlägg om mat och sånt. Söt och sympatisk, men mycket tråkig. 18 år.

Nummer 7. Amanda. Har klättrat på bloggtoppen genom att totalspamma alla stora bloggar och provocera fram bloggbråk. (hur fjantigt låter inte bloggbråk egentligen?) Sönderblonderat löshår, knallrosa läppar och kladdbrunt fejs. Tar lätt platsen som bloggvärldens näst dummaste person. Lägger ut videoinlägg där hon totalt skämmer ut sig med fnitter och idiotkommentarer. 16 år.

Nummer 8 är Dennis. Utseendefixerad kille som är besatt av modellen Snejana och att vara smal och snygg. Lägger ut en massa tips om hur man blir lika smal som en modell och vilka kläder som är på modet. Förbryllar folk genom att vara riktigt feminin och bögig, men håller kvinnor kär. Tråkig och ytlig. 19 år.

Nummer 9. Christopher. Blev "känd" inom bloggvärlden för att han hänger med nummer 5's faghags. Sönderblonderad, sminkad, skönhetsopererad fjortiskille. Spekulationer om vem han dejtar, om han är gay och exakt vilka operationer han har gjort för att förstöra sig håller honom kvar på listan. Ytlig är bara förnamnet och han avgudar kladdiga fejs. Osäker på åldern, men inte över tonåren i alla fall.

Och nummer 10. Engla. Tydligen Sveriges fashion-Guru nummer ett. Bloggar mest om kläder, shopping och sin vardagslyx som hon kallar det. Tråkig blogg.



I don't get it....inte en enda humorblogg? Bara tristheter och ytligheter hela vägen. Traaaagiiiiskt!

Kampen mellan könen fortsätter...

Hon fyller år inom en snar framtid. Han frågar vad hon önskar sig.

Hon: Jag önskar mig ingenting alls

Han: Du kan lika gärna komma på nåt, för nånting ska du ha

Hon: Jaja, en bröstpump dårå

Han: Visst, om jag får en penispump i julklapp!

Hon: Självklart, alla önskar vi ju oss nåt som vi behöver....

Morgonkaffe

Tror ni jag kom i säng när jag skulle då? Nähä, inte jag inte. Jag fastnade i bloggträsket en stund, sen kollade jag film när jag la mig. Somnade kanske 1:40. Sen vaknade jag när Henk stängde dörren om sig. Kollade på mer film. Somnade nån gång efter 4. Vaknade när Henk kom hem runt 7.30. Somnade om strax före 8. Vaknade när han kom och la sig 8.30. Somnade om. Vaknade av hans väckarklocka klockan 10. Somnade om. Vaknade av att min telefon ringde 10.15. Pratade i den och gav sen upp.
Nyttigt!

Nu dricker jag kaffe och strukturerar dagen i alla fall. Jag ska först ta en dusch, sen ska jag åka in till stan. Jag ska visitera mammas lägenhet och se efter så att Victor och Hanna, som bor där medan mamma är på Sicilien, sköter lägenheten som den ska skötas.
Sen ska jag göra nåt annat också, men det har jag tydligen totalt glömt bort just nu. Skyller på den kassa sömnen inatt. Ikväll ska i alla fall jag, svärmor och alla svägerskorna iväg på tårtkurs. Lära oss hur man lägger sugarpaste eller marsipan på en tårta på bästa sätt. Svärmors födelsedagspresenter till oss. Det ska bli riktigt roligt!

Bortseende och överseende

Bortse från mitt förra inlägg. Ni får ha överseende med att jag inte alltid är på topp. Det är bättre nu i alla fall.

Men, återigen så är klockan alldeles för mycket. Varför gör jag så här? Jag går och dyngtrött hela dagarna, men när Henrik har lagt sig så är jag vaken flera timmar till och kommer inte i säng. Jag måste vara en riktig idiot ibland.

Idag var det i alla fall inte Lost som höll mig uppe, utan ett stress-spel där man lagar mat åt en rad otåliga kunder. Mycket roligt, mycket stressigt och mycket beroendeframkallande.

På tal om stress....mitt hjärta skenar iväg till 120 varenda gång jag ser min mormors telefonnummer komma upp på telefonen. Hon är så snäll mormor, men hon gör mig otroligt stressad. Jag svarade inte när hon ringde förut, hon vill säkert tjata om ifall mamma har ringt. Varför kan hon inte bara tagga ned några hekto? Hon pratar jättehögt och jättefort också, så man har inte en chans att lägga in nåt eget i samtalet. Sen ger hon mig alltid dåligt samvete och säger "ni vet vart jag finns om ni får för er att komma och hälsa på". Och varenda samtal med henne får mig att gråta när jag är så fragil som jag tydligen är nu.

Idag gick jag i alla fall in i vecka 31, känns konstigt att det inte är länge kvar...vilken upp-och-nedvändning det kommer bli av livet! Jag hoppas att jag blir en bra mamma i alla fall, att Henrik blir en bra pappa tvekar jag inte över. Det är mig själv jag är osäker på, jag känner redan skuld gentemot Knyttet på grund av den levnadsstandard som han föds in till.

Nej, nu ska jag inte grubbla upp mig mer, utan ta mig i kragen och lägga mig.

Dagens middag: Kyckling, ris och currysås

Dagens Djur



PS, ni som är inne får gärna lämna en kommentar så jag vet vilka ni är som följer mig på resan!

Statuscheck

Jag mår inge vidare

Klart Slut

Klubberiet, vuxenvärld i miniformat?

Jag har hört en massa om en klubb i Stockholm för fjortisar, Klubberiet heter det. Det är en klubb för folk mellan 15-18 och det är noll tolerans mot alkohol och droger. Det låter ju förvisso bra i teorin, men vad är det för folk som kommer dit egentligen? Efter att ha tagit en koll så är det såna människor som ligger på bloggtoppen. Alltså tjejer med sönderblonderat (läs grå-vitt) löshår, bajsbruna kladdfejs, idominkletiga läppar och piercade navlar. Självklart har alla tjejer minimala kjolar eller hotpants, visar massa mage och bröst med korta linnen och urringade topar, slickar sig förföriskt om läpparna när en kamera är i närheten och dansar otroligt utmanande med mycket juck och rumpskakningar. Småtjejer som lever enbart på utseende och lovar en massa sex.

Killarna då. De är antingen high-class brats med backslick och för mycket i veckopeng, eller så är de invandrare från förorterna som kör på hela Gangsta-stilen. Många av dem har även de för mycket smink och visar upp kladdiga fejs. De har solglasögon inomhus (i mörker och strobljus), dansar på ett sätt som får dem att se epileptiska ut, trycker sig gärna mot två tjejer på samma gång och sticker tungan i munnen på den som inte drar sig undan.

Alltså, vart fan tog ungdomen vägen? Är det verkligen det här som är tonåringar idag? Allt är image och sex och pengar. Det är verkligen tragiskt! Varför har ni så bråttom att bli vuxna? Varför ska femtonåriga tjejer sitta på McDonals efter att ha varit på klubb och skryta om hur många de har legat med, att de minsann har svalt sperma eller tagit kuk i prutten? Usch vad jag blir ledsen. Ta vara på de få åren ni har som tonåringar istället.


Förbannad update

Jag känner för att kräkas svärord i multum. Vi hittade en lägenhet igår, en trea på första våningen med bara 200 mer i hyra än vi har nu. "Yes!" tänkte vi och la in en intresseanmälan. "Anmälan kan inte göras" stod det på skärmen. Nähä, tänkte vi, det kanske är för att klockan är över 16. Så Henk provade att ringa bostadsbolaget idag för att fråga om vi inte kunde få göra en intresseanmälan ändå. Och hon lät ju jättepositiv till det....tills hon fick veta att vi bara har bott här i 11 månader. "Nej tyvärr, man måste bo i samma lägenhet i ett år innan man kan söka nytt"

Vilken idioti!!!! Tänk om det händer nåt! Och vi är ju gravida och ska ha om två månader, tänkte att det kunde ju vara härligt att veta att vi strax får mer plats då. Men neeeeeej då, det är som att man straffas för att att man har valt just dem istället för att belönas för det. Tack för det idioter!

Höna?

Vart i h-vete kan man få tag på höns? Jag menar inte de där i fjädriga mamelucker som kacklar och pickar, utan de som är slaktade, plockade och inplastade och ligger i en frys- eller kyldisk i en affär. Vi ska äta kyckling och curysås idag, men jag har så länge varit sugen på kokt höns med currysås, a'la skolmaten dårå. Men det verkar smått omöjligt att få tag på. Jag tar gärna emot förslag på vart jag kan leta i värmland.

Mamma ringde nu på morgonen. De hade haft åskväder igår på Sicilien, så de hade suttit inne på hotellet och myst istället för att ha varit ute och rännt. Men nu hade de kanonväder igen. Och jag är fortfarande avundsjuk så det gör ont! De har en hel vecka kvar. Och här sitter jag i 12 grader, grå moln och risk för regn.

Jag måste få lätta mitt hjärta. Jag har sagt att vi inte ska flytta nånstans förrän vi har råd att köpa nåt eget, men jag börjar tröttna rejält på att bo här nu. Speciellt efter att vi fick hem vagnen och jag kände hur jäkla jobbigt det kommer att bli med trapporna, dessutom så bor jag verkligen på ett område där man inte kan ställa vagnen i gången och den får vara ifred heller. Så om jag hittar en bättre lägenhet (även om det är hyres) så kommer jag försöka se till att vi får den. Även om det blir jobbigt att packa ihop allt vi ganska nyss har fått upp, det kan vara värt det.

Fantastisk!

Fantastiskt snygg


Fantastiskt god mat

Nigella is the shit. Och en av de vackraste kvinnor Henk känner till. Jag kan inte annat än att hålla med honom.

Idag har det inte blivit många knop. Har fixat lite med namngivelsepresenter till Sabina, hon ska ha sin namngivelse på lördag. Jag vet inte om Jessie läser bloggen, därför vågar jag inte avslöja vad presenterna är, men jag kan lova att det är någonting som ingen annan ger dem. Annars har jag tvättat. Det är hur produktiv jag blir när jag är otroligt trött.

Nu ska jag lägga mig, är riktigt riktigt trött, men fastnade i Lost så tiden rann iväg. Snart klar med första säsongen. Längtar till februari när sista säsongen startar.

Förut hade jag ett enormt sug efter melonglass med grädde, maränger och chokladsås, så jag åkte och köpte det. Men när jag kom hem igen så hade suget gått över. Så typiskt. Det slinker nog ned imorgon i alla fall!

Nu är det dags. Nu måste ni släppa taget om mig och låta mig gå. Godnatt!

Dagens middag: Spaghetti och köttfärssås

Dagens Djur

RSS 2.0