Lite frågor om bebis och sånt där

Jag hittade en liten klunga med frågor om förlossning och att vara förälder och kände för att svara på dem.

Bara sådär spontant alltså.

Så här kommer svaren.

 

1. Vad var det värsta som hände under förlossningen?

Att personalen totalt ignorerade mig och mina önskemål. Jag låg med värkar i 56 timmar och hade inte Lokemans hjärtljud gått ned på grund av att han inte orkade med mina värkar mer så hade jag säkerligen legat i minst 12 timmar till. Det ville läkaren i alla fall.

 

2. Och det bästa (förutom att bebin kom ut)?

Att Henrik var vid min sida hela tiden. Annars har jag inget positivt alls att säga, det är snarare en mycket traumatisk upplevelse som ger mig ångest även nu 2,5 år senare.

 

3. Hur startade din förlossning?

Jag mådde så dåligt och grät dygnet runt sista dagarna, så barnmorskorna på specialistmödravården bestämde att jag skulle få bli igångsatt 10 dagar för tidigt. Väl inlagd så upptäcktes det att jag hade havandeskapsförgiftning, nånting som de totalt hade missat. Allt startades med en ballong uppstoppad i livmodern klockan 9 på fredagsmorgonen, med en slang som hängde ut sådär lagom sexigt. Sen kom en person varje timme och ryckte i den där ballongen. Inte så värst skönt, men det fick igång mina värkar i alla fall.

 

4. Vad hade ni aldrig klarat er utan under spädbarnstiden?

Varandra. Min mamma. Den fantastiska vagnen som trotsade vägar med halvmeter nysnö utan större problem.

 

5. Saknade du magen efter att den försvunnit?

Inte ett dugg. Kändes konstigt att se sig utan magen dock.

 

6. Tyckte du att din bebis var fin/söt första gången du såg henom?

Självklart! Han var så vacker och perfekt och jag hade aldrig sett en så söt bebis. Nu när jag tittar på bilderna från när han var nykläckt så skrattar jag åt vilken otroligt ful liten bebis jag hade. Han såg ut ungefär som en väldigt grinig sumobrottare ovanför halsen.

 

7. Vart sover ert barn?

Nu sover han i sin växa-säng sen i vintras nån gång. Han sov i egen spjälsäng när han var nyfödd, men efter ungefär en vecka så vägrade han äta och blev sjuk, då ville jag ha honom nära på natten. Vi bäddade ett "fågelbo" mellan oss föräldrar i sängen och där snusade han sååå gott trots att hans far ibland försökte krossa honom lite smått.

 

8. Hur har ni delat/gjort med föräldraledigheten hos er?

Vi har delat mycket, Henk har varit hemma i ett halvår ungefär.

 

9. Vad är det bästa med att vara förälder?

Att se på den där lilla varelsen och följa varenda framsteg och vet att det är mycket tack vare MIG som han kan göra just "det där". Man blir stolt över typ allt. Nästan.

Älskar dig mitt lilla monster!


Kommentarer
Postat av: Ninni

56 timmar..RYS. Att man får ligga så länge helt otroligt, antar att du inte är sugen på en till=)Klart att man tycker att ens egen bebis är det mest bedårande som finns. Faktiskt så tyckte jag synd om alla andra mammor som fått så fula bebisar...haha.

Men när jag kollar på bilderna så var Christoffer jättefin när han kom ut, inget kletig bara bedårande. Och det är han ju naturligtvis fortfarande, skulle vara kul om han träffade en tjej också (en trevlig en)Ha en fin dag, kram

2012-05-06 @ 11:14:11
URL: http://ninni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0