Nu är det tamejfan vår

Nyss vart ute på morgonpromenad. Helt underbart! Klockan 08.30 när jag gick ut så var det nog 20 grader i solen. Och vilka dofter som sprids! Klippt gräs, blommor och den där söta doften som påminner om kåda när trädens löv slår ut. Och färgerna! Gräset är smaragdgrönt, buskarnas blad något mörkare, björkarnas blad är ljusgröna på gränsen till gulaktiga. Och överallt växer det små blommor i olika färger. Okej, mest vita, men ibland sticker det upp någon liten lila eller gul sak. Våren är verkligen fantastisk.

  Så här fina bilder får jag med nya kameran och superobjektivet. Klicka för större bild.

Idag blir det att fira Valborg ensam. Sitta hemma och se på film och smaska på något gott. Henrik åker till Alingsås. Och mamma kommer inte förrän imorgon. Men det gör mig ingenting, en kväll ensam kan vara mysig, får se om jag får utbrott av tristess, då ringer jag bara Jessie James.

Nu ska jag äta frukost. Sen ska jag nogga tvätta och bädda rent i sängen. Känner mig lite pysslig.

Dagens lunch: Grillad korv med bröd innan Henk åker

Dagens Djur

Knyttet

Min graviditet - BF Lör 7 nov 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 29 apr 2009.
Din graviditet startade Sön 1 feb 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 15 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 88 av 280. (31,4%).
Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 3 fulla dagar (v12+3).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Lör 7 nov 2009
Du har 192 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 13: 26 apr - 2 maj 2009

Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.

Skitunge

Det är vad jag har i magen. En riktig liten skitunge. H*n ger mig finnar på alla tänkbara ställen och även på ställen jag inte trodde det var möjligt att få finnar. H*n ger mig foglossning så det värker i rumpan när jag sätter mig ned och reser mig upp, lättöversvämmande tårkanaler, klåda på mage, armar och ben, trötthet, illamående och gaser. Och h*n gör det säkert med flit! Det lilla aset. Men jag älskar mitt Knytte oavsett.

Imorse var jag i skolan. Jag får ju inte lyfta tungt, så jag fick mest se på när de andra lyfte varandra från sängkant till rullstol och från golv till säng. Det var tänkt att jag skulle simma efter skolan, men jag var så otroligt trött att jag åkte hem och sov en timme istället. Sen mötte jag upp Henrik på Willys och vi storhandlade. Blir att tänka bra mycket mer på ekonomin nu, så jag handlade en massa på extrapris. Sen har vi sett på tv, gosat, ätit mat och varit trötta. Inte lika konstruktiv dag idag som igår kanske. Men ändå känns det lite bättre idag. Efter första chocken antar jag.

Tezz, min sötnos, om du har tid imorgon kommer jag gärna bort. Låt mig bara veta när i så fall, jag vet aldrig när jag är vaken för tillfället =)

Nu blir det en långdusch skulle jag tro, sen blir det Hells Kitchen i sängen. Hoppas jag orkar hålla mig vaken hela programmet, igår slocknade jag som ett ljus innan hockeyn var slut. Och Henk låg och killade mig på magen när jag sov! Söt han är ibland.

Dagens middag: Spaghetti med ost & skinksås

Dagens Djur

What a f*cking day

Vaknade 6.40 imorse och tänkte att det inte var nån idé att somna om så jag gick upp och klädde på mig. Tog bilen (mamma och Thomas blå räservolvo) till Perssons, det var en del som behövde fixas på den och promenerade hem. Väl hemma satte jag på dagens första tvätt och satte mig och pluggade. När tvätten var klar så hängde jag den och stoppade in en ny och pluggade lite till. Sen på med en tredje tvätt och tog tag i disken från helgens kalasande.

Så kom Henk hem. Jag hörde redan på hans "hallå" när han kom innanför dörren att det var nåt som inte stämde. Jag frågade hur det var med honom och han svarade att det var sådär för han hade fått sparken. Då brast det för mig. Sedan grät jag ganska konstant i över en timme. Tänkte på hur fasen vi ska klara oss i sommar när jag inte får nåt CSN. Henrik får ut kanske 12.000 via A-kassan och vi har räkningar på mellan 9-11.000 i månaden. Det var ett tungt slag i magen faktiskt.

Efter att jag fått gråta ur det värsta så föreslog Henk att vi skulle gå mörmospåret och fotografera lite, så det gjorde vi. Gick mycket långsamt (jag har börjat få foglossning) och pratade och fotade, tror det tog ungefär en timme att gå den 2,5 kilometer långa barkbanan.

Jag hade förberett för ost & skinksås idag, men när vi kom hem så kände jag att jag ville göra en skitdag lite bättre, så vi tog upp flintastek och grillade istället. Det var vi värda.

Nu ser Henk på hockey, Sverige - Lettland. Känns som om vi ska vinna det, i alla fall när jag ser hur deras målvakt agerar i buren. Själv funderar jag på att ta ett bad och läsa en bok, kanske gråta en skvätt till.

Vi får leva på kärlek. Det har vi gjort förr.

Dagens middag: Flintastek, pommes och bearnaisesås

Dagens Djur
 

Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Henkans födelsedag! Hurra hurra hurra!

Med en enkel grobian, på bemärkelsedan, vi har den äran, vi har den äran att gratinera!

Min babe blir 28 år idag, den gamle geten. Det ska vi fira med tårta, besök och tex-mex ikväll. Av mig fick han ett strandset med fyra strandspel och filmen Låt Den Rätte Komma In. Han blev så glad så!

Igår spenderade jag nästan hela dagen i sällskap med Jessie James. Vi var hos dem 11.30, för Henk skulle hjälpa Micke att bygga altan. Så jag och Jessie hämtade mamma och åkte in till I-2. Stor marknad betyder extremt mycket folk. Dessutom var det extremt varmt. Men jag fick i alla fall handlat 14 par strumpor, godis för 150 spänn och sex enorma påsar med blandat bröd för bara 100 kronor. Så nu behöver vi nog inte köpa bröd på ett tag. Körde hem mamma och Jessie sen, tog med mig Henk och åkte till Tord och Siw för att fira Henk, Tess och Siw. De bjöd på lasagne och smaräng till efterrätt. Sen trillade David och Josse med hem till Micke och Jessie efteråt, Ricki var där även han och de söp lite smått medan jag satt i ett hörn och surade. Nej, så var det inte, jag drack citronsoda och cola och hade lika kul som alla andra. Vi lekte charader och spelade frågesportspel och kastade kubb och hade allmänt trevligt tills Micke blev trött och körde ut oss med huvudet först.

Nu väntar vi på David och Josse som ska komma och spela lite tv-spel, sen kommer Yvonne och Kent med sina mödrar för att fira Henk vid 15.30 och ikväll kommer Petra och äter mat. Mycket firande blir det. Det är klart, han är ganska speciell min underbara make.

Dagens middag: Tex-Mex

Dagens Djur

Friskt knytte, sjuk Lenka och mamma på tv

Imorse var jag och babe på ultraljud på kvinnokliniken. Läkaren jag hade var mycket ytlig, kall och verkade ganska ointresserad av mig. Men jag fick gjort det jag skulle i alla fall. Henrik sa att en manlig gynekolog säkert kan förstå sjukdomar och annat man kan läsa sig till, men aldrig hur det känns att vara gravid och nervös. He's got a point!
Nåja, knyttet var friskt, hjärtat slog hårt och det var redan nästan 11 cm långt! Henrik fick se att det faktiskt är en liten människa därinne också och han verkade mycket stolt. "Det är min bebis också" sa han efteråt.

MEN det finns problem. Mest med mig då. Jag har fått diagnosen PCO. Det betyder att mina äggstockar är fulla med cystor som hämmar min östrogenproduktion och istället ger mig ett överskott av manligt hormon. Därav min muskelmassa och kroppsbehåring som jag funderat så mycket på. Dessutom så ger PCO övervikt och svårt att bli av med den. Så det är inte mitt fel att jag ser ut som jag gör! Folk har inte trott på mig när jag sagt att jag äter bra och rör mig mycket eftersom jag ändå är såpass stor som jag är. Men nu har jag det faktiskt svart på vitt. Det är ganska skönt att veta. Det betyder inte att jag ska sluta äta nyttigt, men det känns ändå som en viss "redemption" liksom. Och tydligen så har jag aldrig haft diabetes heller, PCO ger diabetessymtom och påverkar kroppens glukosutsöndring. Men det är inte diabetes. Skönt att veta.

Nu ska jag snart iväg och hämta mamma och Thomas vid tåget. Deras medverkan i Postkodmiljonären sänds den 2:a maj, så då får ni se till att kolla! Synd att de inte får säga om de vann nåt, de har skrivit kontrakt på det. Hoppas de vann åtminstone 10.000:-

Nu till en lite rolig lista:
Tre saker som alltid finns i min/mitt:
Kylskåp: Mjölk, Ketchup och Saltgurka
Frys: Wokgrönsaker, Falukorv och Bröd
Skafferi: Kaffe, Spaghetti och Ris
Handväska: Plånbok, Ipod och Parfym
Sminkväska: Mascara, Rogue och Puder
Badrumshylla: Deodorant, Tops och Babyolja
Förråd: Flyttlådor, Damm och Julgranen
Hjärna: Knyttet, Henrik och mamma
Jackficka: Nycklar, Tändare (av gammal vana) och nån gammal lapp
Kryddskåp: Salt, Grillkrydda och Svartpeppar
Barskåp: Vodka, Martini och nån sliskig Likör
Köksbänk: Diskställ, Kaffebryggare och Jif

Dags att fara min kos!

Dagens middag: Kyckling, ris och currysås

Dagens Djur

Ny vecka

Idag lyser solen. Med sin frånvaro. Det är ganska mulet ute, ser ut som att det kan bli regn, men enligt SMHI är inget regn att vänta idag.

I fredags började jag få ont i mitt vänstra öra. Och under helgen så har det trappats upp mer och mer och nu är hörselgången så svullen att jag knappt hör nånting. Så nu har jag spenderat morgonen med att telefonbomba vårdcentralen så jag fick tag på en läkare. Jag misstänker öroninflammation. Hoppas de inte behöver punktera trumhinnan eller sätta tamponad bara, det är fruktansvärt smärtsamt! Jag har gjort det förr. Ska vara där klockan 10 i alla fall.

Helgen var mycket trevlig, först grillat och mys med babe i fredags, sen grillat hos Yvonne och Kent i lördags med Rocky Horror på det. Den var minst lika bra den här gången, jag är så jäkla imponerad av de som gör den!
I går var det slappdag, vi såg på tv och UFC-galan som vi hade spelat in.

Imorgon är det in till kvinnokliniken på sjukhuset som gäller. Ett nytt ultraljud för att se så att allt fortfarande är bra. Då ska Henk med så att han får se knyttet.

Nu ska jag klä på mig, ska hem till mamma sen också och köra henne och Thomas till tågstationen. De ska till Göteborg och spela in Postkodmiljonären. Det ska bli så skoj att se dem på tv! När de nu sänder programmet vill säga.

Dagens middag: Makaroner och korv

Dagens Djur

Det blev ju sol ändå

Ta mig tusan, det trodde jag inte. Men idag har jag inte solat på balkongen, har haft annat för mig.

Hälsokontrollen gick bra igår, det var liksom inget häftigt. Hon gav mig en massa broschyrer, vägde och mätte mig och sen fick jag lämna ett blodprov innan jag åkte igen. Ska på inskrivning den 8:e maj.

Blev inge Lecab, Henk orkade inte. Så jag mötte upp honom på Bergvik istället, provade massa jeans på Dressman och fick tillslut två svarta jeans och en snygg blå pikétröja. Han hade köpt en FBK guld t-shirt till mig också, den sötnosen! Sen tog vi årets första mjukglass i solen och det var ljuvligt!

Idag skulle jag ut och gå. Tänkte att jag skulle göra det på kilene, att det var större chans att undvika folk där. Pyttsan! Det kunde ju jag inbilla mig, det var fullsmockat med folk där som skulle promenera i det vackra vädret. Så jag struntade i det och tog en kort runda ned i Edsviken istället.

Nu väntar jag bara på att Henk kommer hem. Då ska jag vara en elak fru och tvinga honom att dammsuga innan vi sover lite middag. Sen drar vi fram elgrillen ikväll och myser med filmen Slumdog Millionaire.

Dagens middag: Grillad flintastek, grillad majs, sallad och vitlöksbaguetter

Dagens Djur

Bättre

Jag mår lite bättre idag. Är fortfarande arg för att jag inte kan få vara vuxen individ i vissas ögon, men jag sätter mig över det. Jag slutade blöda på kvällen också och har inte haft ont efter heller, så förhoppningsvis mår mitt knytte bra.

Tänkte på det....hon som fick mig att må som jag gjorde i förrgår....hon avslutade sitt förhållande med en karl som hon levt ihop med i närmre 15 år, det fick inte jag höra av henne, det kom bakvägen. Tänk om jag hade gjort likadant då, ringt till henne och sagt samma saker, att jag inte fick känna mig viktig för henne osv. Jag är ganska säker på att hon inte hade accepterat det från mig, så varför ska jag acceptera det från henne? Jag älskar henne grymt mycket, men hon måste inse att jag inte är en liten tjej längre, jag är vuxen och jämlike.

Igår hittade jag en resa till Sicilien i slutet på maj....för 3749:- per person en vecka i dubbelrum på hotellet jag och Henrik hade smekmånad i. Gissa om jag blev sugen? Jag ringde genast min mamma och undrade om inte hon kunde följa med mig, men typiskt så har hon tenta den veckan. Har messat Petra också, men jag tvivlar starkt på att det kommer att hända. Så jag får nöja mig med att fortsätta drömma  =)

Idag ska jag på hälsokontroll hos barnmorskan. Fast jag tror inte att jag kommer att gå hos henne, det blir nog specialist på kvinnokliniken på sjukhuset eftersom jag har sådana komplikationer.
Sen ska vi iväg med svärmor och Kent och kolla upp lånet vi har på bilen. Vi måste ju göra oss av med den vi har och skaffa en kombi, vi måste ha plats för Knyttets barnvagn. Det är inte helt lätt!

Nej, nu blir det att sitta på balkongen och läsa en stund i solen.

Dagens middag: Makaroner och fläsk

Dagens Djur

Vuxen? Jag?

Känns som att det inte spelar nån större roll längre. Den här graviditeten är full av komplikationer. Bland annat så får jag inte bära någonting tyngre än min egen handväska, jag får inte ligga med min make förrän barnet är ute och jag får inte bli upprörd. Men samtalet och sms:en jag fick förut satte igång en panikångestattack hos mig som resulterade i underlivsblödningar. Bra va? Jag ringde gynakuten, men de sa att så länge jag inte hade ont så räckte det med att jag kommer in på min bokade tid på torsdag. Så nu vet jag inte alls om det blir något av det som startade den här hemska eftermiddagen.

Varför ska jag behöva ha skuldkänslor och skämmas för hur och om jag väljer att berätta eller inte berätta om min graviditet? Är inte jag vuxen nog att få bestämma det själv? Och är inte folk självmedvetna nog att tänka ett steg längre när de läser "de viktigaste"? Tänk om de viktigaste menades Henrik och gynekologen? Förhastade slutsatser är så otroligt farliga och kan skapa de mest otroliga argumenten utan att man först har tagit reda på fakta.

Jag älskar alla i den familjen så oerhört mycket, men på något vis lyckas de ofta få mig att känna mig undervärderad, som ett barn och ge mig grymma skuldkänslor för saker som jag egentligen inte borde ha. Speciellt inte nu när jag försöker att sätta mig själv på prio ett.

Nu får ni ursäkta, jag måste gå och byta binda så att mitt potentiella foster kan vila på ren bädd

Inte det nej

Jag tog bort mitt förra inlägg. Tydligen så var det dumt att göra så, folk verkar tycka att de borde ha blivit tillsagda direkt. Så nu är det så, hur det går med det har jag ingen aning om men jag tycker att det var lite förhastade slutsatser och det gjorde mig väldigt ledsen.

Sötsurt

Så beskriver man min dag med ett enda ord. Det har varit en massa tvära kast med mitt stackars psyke och min stackars kropp. På den positiva sidan kan jag i alla fall säga att jag fick VG på den jobbiga lååångdragna kursen jag nyss läste. På minussidan så har jag bara 5 veckor på mig att klara nästa kurs, vilket betyder att jag måste ta mig i kragen och plugga minst en timme om dagen. Kan vara svårt då jag mitt liv är fullt av distrahering för tillfället. Men jag måste ju, det är min framtid det handlar om. Så jag ska försöka, det bästa är gott nog liksom.

Festen i lördags var kanon, vi hade mycket roligt med musikfrågesport, dialektkorsord, JaLaoke och karaoke. Vi hade jätteskoj och kom inte hem förrän tre på natten. Tack igen till underbara David och Josse som ställde upp och var chaufförer till smällkalla Forshaga och tillbaka.

Nu tror jag att det blir ryggläge i min underbara säng. Skola imorgon, jobbigt värre. Men det är ju bara tre timmar som tur är, sen ska jag hem och bädda ned mig. Kvällen spenderas hemma hos David och Josse med SM-final nummer 4 hemma. det ska vi la vinna tycker jag.

Godnatt marängslibbar!

Dagens middag: Stekt fläskkotlett med bakpotatis och vitlökssmör

Dagens Djur

Massa saker som sker

Det är helt underbart. Solen skiner och det är varmt ute (på dagarna i alla fall). Jag sköter mig fint med mina svårigheter, skolan börjar rulla på lite bättre igen, Sabina mår bättre och är helt underbar, mamma och Thomas kanske vinner en massa pengar och allt känns så bra just nu! Hoppas att den känslan håller i sig lääänge. Det är jag värd!   =D

Idag vaknade jag 06.20 och kände helt enkelt inte för att sova mer. så jag gick upp och promenerade 50 minuter just när molnen började skingra sig och släppa fram morgonens första solstrålar. Det var underbart. Ska nog ta en lite kortare promenix i eftermiddag också. Det är så skönt ute. Sen har jag pluggat, sett på Man versus Food och skalat och kokat en jäkla massa potatis. Nu slappar jag lite, sen ska jag plugga lite till.

Imorgon är det fredag! Och hockey igen. Hockeyn igår var inge vidare, vi förlorade ganska stort, men det kanske behövdes för att FBK ska rycka upp sig lite och kämpa hårdare. Sen blir det stor-partaj i Forshaga på lördag, David och Josse är underbara som ska köra oss. Det ska de verkligen få upprättelse för.

Nej, nu ska jag se färdigt programmet och sen blir det mer plugg tills min vackra, underbara make kommer hem från jobbet och luktar sura fötter  =)

Dagens middag: Hemgjort potatismos (med klumpar på Henriks begäran), schnitzel och brunsås

Dagens Djur

Godmorgon

Hejsan hoppsan!

Jag har precis varit ute och promenerat 40 minuter, solen skiner från en klarblå himmel och nästan all snö är borta. Känns ganska underbart! Är det verkligen på väg att bli vår nu? Det är ju trots allt första april idag. Jag har inget som helst upplägg för ett aprilskämt, men det gör ingenting för jag uppskattar dem inte alls själv så jag vill inte utsätta nån annan för det.

Nu ser jag på serien Man versus Food, det är hur bra som helst! En kille som åker runt i USA och antar matutmaningar, till exempel att äta 2 kilo biff på en timme eller världens största hamburgare där bara bröden vägen ett halvt kilo. Kul att se om han lyckas, idag ska han äta 8 tortillas fyllda med potatis, bacon, ägg och ost i Texas. Håller på att koka ägg till frukost själv, börjar bli lite hungrig efter promenaden.

Det gick kanon på quizen igår trots att Greger inte var med. Vi kom på delad förstaplats men hade sämre på utslagsfrågan tyvärr. Nästa vecka är det på måndag eftersom det är hockey på tisdag, men det är massa som inte kan vara med då så vi får se om det blir nåt för vårat lag Mufflonfår. Hur som helst så var det jättekul igår.

Mamma kommer hit om ett par timmar, vi ska fika lite och hon ska förhöra mig inför provet på måndag i anatomi. Sen ska vi flytta en massa lådor åt mormor, hon får nyckeln till nya lägenheten idag och vi vill få undan så mycket som möjligt innan lördag. Ska bli mysigt att umgås lite med mamma.

Nu är mitt ägg strax klart så nu blir det frukost.

Dagens middag: Lasagne

Dagens Djur

RSS 2.0