Det är skit

Mycket i mitt liv just nu suger. Och jag tar emot, tiger och är stark. Men jag orkar inte länge till


Bortflugen

Om ni undrar vart jag har tagit vägen så hamnade jag på ett tåg till Uppsala akut i måndags efter jobbet. Thomas har opererats här och jag ska köra dem hem, men han fick inte komma hem igår som det var tänkt. Idag ska han få åka hem, så jag hoppas på att vi kommer härifrån före 13. Jag saknar min familj!


Hotellet

Hotellet är jättemysigt. Ligger precis vid älven och rummen är fina. Sängarna är sköna som få och kanalutbudet på tv:n är bra.

 

MEN! Vi åt nyss mat i deras restaurang och det var verkligen inge vidare. För det första fick vi vänta tio minuter innan vi fick ett bord, trots att det inte ens var halvfullt i restaurangen. Sen blev vi visade till ett bord av en sur och vresig servitris. Vi slog på stort och beställde oxfilé, det tog 50 minuter att få in maten. På tallriken låg två smala bitar filé, tre torra grillade sparrisar och en liten skål med typisk pizzeria-bearnaise; såndär kall som i princip bara smakar smör. Ingen frågade hur vi ville ha vårt kött, det vi fick var torrt och grått, alltså genomstekt.Eller genomkokt snarare, den såg inte alls aptitlig ut. Dessutom var den totalt smaklös, fick hälla halva saltkaret på för att den skulle smaka någonting! Till detta serverades en skål pommes, som förvisso var goda, men det var snarare lagom mycket till två barnportioner!

 

Nåja, sparrisen var god trots att den såg ut som om nån slängt på tre brända kvistar på tallriken och rödvinsskyn som hörde till köttet var okej. Men oj vad jag är besviken!!! Det kostar ändå 220:- Och inga fler grönsaker fanns det på tallriken heller, förutom den sorgsna men goda sparrisen.

Dessutom bränner kockarna mat hela tiden, hela restaurangen är dimmig av os så det sticker i ögonen och luktar bränt.

 

Summa summarum: vi skulle ha gått till Burger King istället. Där luktar det gott, maten är billigare, godare och vi hade blivit mätta!


Hotellnatt

Som en del av vår bröllopsdag igår så har vi fått en gratis hotellnatt inatt.
 
Så, nu är lilleman med sin farbror ett dygn och vi flyr fältet.
Det är bara ett hotell här i stan, men det ligger vackert precis vid älven och det garanterar lugn, ro, hotellfrukost och en JÄKLA MASSA SÖMN!!!!

Vi ska dit och sova, äta, se på film, sova mer, se på mer film och sova mer!!!!
 
Så, adjöken på er!!!

You Can Call Me Ramsay!

Igår firade maken och jag sexårig bröllopsdag.
Det var vi tvugna att fira såklart, med något lite extra.
 
Ni som känner oss vet att vi är slavar under programmet Hells Kitchen och älskar Gordon Ramsay.
Känner ni till hans paradrätt? Den är med i alla avsnitt av Hells Kitchen och dessutom i de flesta av hans andra program från restauranger.
Så igår fick vi för oss att vi skulle prova den. Vi hade en bit oxfilé i frysen och inhandlade resterande komponenter för att med spänning ge oss på en stjärnkocks specialitét,
 
Här kommer resultatet!
Steg 1. Prosciutto med duxell-massa ovanpå. Duxellen är champinjoner, bacon och charlottenlök, fräst i smör och sen mixat med stavmixern.
 
Saltade och pepprade oxfilén och brynte den på alla sidor innan den lades på duxellmassan.
 
Rullade ihop allt i plastfolie och snurrade hårt så det blev en korv.
 
Efter att ha vilat i kylen en timme rullade vi in oxfilé-prosciutto-duxell-korven i smördeg.
 
Efter att ha varit i ugnen tills köttet hade innertemp 55 grader så såg den ut såhär.
 

Nu skulle vi ha haft en bild på hur den såg ut när vi skar den och sen en på den färdiga tallriken, tillsammans med ugnsrostad potatis/morötter och en kantarellsås jag gjorde medan maten stod i ugnen, men vi var så hungriga och sugna att vi kom på att vi skulle ha fotat när vi hade glufsat i oss allt. 
Köttet var i alla fall perfekt rosa och det var SÅ OTROLIGT GOTT!
 
Det här kan vi absolut tänka oss att göra fler gånger när vi bara råkar ha en bit oxfilé liggandes i frysen.

Vått

Scenario: Loke och hans mamma är i lekparken en regnig fredagseftermiddag. 
Det är mycket vått och mycket vattenpölar.
 
Loke: Mamma, får jag springa i vattenpölen?
Mamman: Ja, men du kommer att bli blöt om fötterna
Loke: Men fåår jag det?
Mamman: Ja, men du blir blöt!

Loke rusar iväg rakt genom vattenpölen och plaskar så mycket han bara kan. När han har sprungit fram och tillbaka tre gånger tvärstannar han och börjar stortjuta.
 
Mamman: Men vad gråter du för??
Loke: Jag blev blööööööt!!!!
 

 
 

Dagens ordspråk

Den som spar han har!


Lördag

På lördagar vankas det lördagsgodis! Lokeman har lite att välja på


10 Saker

10 saker du som läsare kanske inte visste om mig:
 
*Jag har väldigt svårt för att be om hjälp
 
*Jag är en inbiten nagelbitare, men sparar alltid en längre nagel, så att jag kan plocka snorbusar från Lokemans näsa
 
*Jag fyller 29 i år, är gift och har barn, men jag undrar fortfarande när man blir vuxen
 
*Jag älskar att äta "gnag-mat" som revbensspjäll, kyckling eller kotlett, att gnaga av benen och kladda ned mig får mig att bli som en lycklig 5-åring
 
*Jag är galen i musikaler
 
*Jag är barnsligt förtjust i splatterfilm, ju mer äckel det finns desto lyckligare blir jag
 
*Jag skulle egentligen behöva sova 9 timmar eller mer för att orka fungera på rätt sätt
 
*Jag tycker det är så jäkla dumt att röka. Ändå har jag otroligt svårt att sluta själv.
 
*Jag är livrädd för förändringar och för att börja i en ny klass, på ett nytt jobb osv...jag tror alltid att jag kommer att bli utfryst och ensam
 
*Jag tror att alla jag ser som pratar tyst pratar illa om mig

Blå Bandet

Idag fick jag veta att en mycket närstående har fått väldigt elakartad prostatacancer. Jag har köpt Rosa Bandet-dekaler förr, bröstcancer är så på tapeten varje år, stora galor osv. Men hur ofta hör man om Blå Bandet?

 

Idag köpte jag mitt allra första Blå Band. Pengarna går oavkortat till forskning om prostatacancer. Jag tycker att fler borde köpa Blå Bandet, när så många ändå köper Rosa Bandet kan man väl lägga en slant till och bidra.

 

Visste ni förresten att man kan sänka riskerna för prostataproblem med upp till 80% om man (ja, män alltså) sitter ned när man kissar? Nåt jag fick lära mig på min barnsköterskeutbildning. Så Lokeman lär få sitta ned på dass, stå när han är utomhus ja, men finns det en toalett till hands så ska han bannemej sitta ned!

 

That's all folks


Halleluja!

Wow, blogg.se funkar via appen igen! Nu hälsar jag mig själv välkommen tillbaka till blogglivet! Hoppas jag har några läsare kvar bara


Schysst Chef

När jag bad om sommarjobb så bad jag min chef om att få en rad på 70-80% eftersom jag vet hur ont jag har emellanåt och hur jobbigt det är med långa arbetsdagar.

Hon lyssnade på mina önskemål och gav mig längst dagar av alla på avdelningen.

Task ska du ha, task ska du ha

RSS 2.0