Dagens...

Dagens kladdigaste fejs + idominläppar: Paow

Dagens läskigaste utséendefixering hos 15-åringar: Desirée

Dagens mest musikaliska katter: Ostfrallan

Dagens "är det dags att börja oroa sig nu?": Svininfluensan

Lillebror på intågande

Skära lillebror kommer tydligen över en sväng. Jag har mina misstankar om att han vill utnyttja min bil och mitt körkort...hoppas att mitt lämplighetsintyg om handledare för övningskörning kommer hamna i brevlådan snart, då ska jag övningsköra så mycket som möjligt med den lille gossen. Intensivkurs a'la Lenk!

Blondinbella igen då

Jag kunde inte låta bli. Jag tycker så synd om henne som har så jobbigt och fullspäckat schema den här veckan

Måndag

Fy fan. Jag är otroligt trött. Somnade runt 4 imorse kanske, vaknade ett par snabba gånger av kissnödighet, inte mardrömmar. För er som inte vet det, när man är gravid blir man inte kissnödig, man blir kissnödig!!! Men annars har jag sovit. Vaknade till när Henk gick upp klockan 10, men lyckades slumra om. Vaknade iofs var tionde minut efter att han lämnat sängen, men tvingade mig att ligga kvar.
Gick upp för 20 minuter sen och nu dricks det kaffe och tvättas och funderas på vad som kommer ske idag. Inget speciellt på agendan. Kanske hittar lite ork att fixa med Eugenes garderob.


Ja just det, jag trillade över den här intervjun med Blondinbella, där ser ni varför jag läser hennes blogg. Jag hånar och skrattar och ryser åt den dumhet människan utstrålar! Enjoy: http://www.stureplan.se/articles/7052/

Nu blir det galet...

Är ju inne på ett nytt dygn, allt blir skevt då liksom....
Faktiskt sista dagen i augusti idag, nu är det höst. Usch och tvi och blä, och inget kan jag göra för att stoppa det. Mycket kan jag, men där nånstans finns faktiskt gränsen för min duktighet också.

Vad jag gör vaken? Jäkla bra fråga. Jag gick och la mig runt tolv nångång, somnade och vaknade av en mardröm en kvart senare. Låg och samlade tankarna några minuter och somnade om igen. Vaknade 30 minuter senare av ännu en mardröm. Grät en skvätt och somnade om. Vaknade 20 minuter senare av ytterligare en mardröm! Och det var inte samma dröm alla tre gångerna heller. Men då gav jag upp och kände mig besegrad. Gick upp och läste bloggar istället i jakt på nåt roligt att skriva här. Men tydligen så har ingen varit speciellt rolig eller tragisk idag, för jag hittade inget värt att sätta i print alls. Ni får hålla till godo med bara lilla mig.

Imorse städade jag och Henk lite lagom mycket, sådär lagom att ingen som kommer och hälsar på riskerar att få ilskna dammråttor fastbitna i tårna eller att de inte ska kunna urskilja vilken skit som är deras i toalettstolen. Sen pep vi iväg till Tezzie på fika. Om ni kikar in så sitter jag som en skitnödig karl på bilden för att jag är massa gravid i magen och den får inte plats annars. Det får lov att se lite mongo ut. I alla fulla fall så var det jättemysigt att sitta och prata med både Tuss, hennes gubbe och Jessie. Och Henrik då, men honom tycker jag alltid om att prata med. På ett ungefär i alla fall. Sabina var på kanonhumör också och charmade Tezzies Micke rejält verkade det som. Vi kom till familjen Nystedt klockan 11 och inte förrän 15 var vi hemma igen, så trevligt är det där, så svårt att slita sig!Vi fick med barnvagnen hem också, usch vad det kommer att bli krångligt att ta sig uppför trapporna här med vagn och bebis....ingen som vill ge oss en större lägenhet fast med lika eller billigare hyra? Nej, tänkte väl det, så betydelsefulla var vi inte nej. Imorgon ska jag nog försöka få in bilder på vagn och lite annat som är förberett för Eugenes ankomst.

Nu ska snart babe åka till jobbet. När jag ändå var uppe så fixade jag äggsmörgåsar och kaffe lagom till att han vaknade. Han har sagt tre ord till mig sen han kom upp, men han är söt ändå. Bara trött. Och jag ska väl sätta på en film i sovrummet, nu när jag inte riskerar att väcka honom, och se om jag kan få sova lite lugnare nu. Det vore skönt, jag är så trött att jag känner mig mer än salongsberusad.

Dagens (gårdagens?) middag: Nötstek av fransyska, ugnspotatis och morötter och champinjonsås

Dagens Djur

(symboliserar den blomma jag vill ge mina underbara vänner som står ut med mig fast jag inte är som andra döttrar. puss på er, jag älskar er!)

Konstaterande

God morgon. Ett litet konstaterande bara: det är bara skit på tv på söndagsmorgnar

Jag förtjänar lite aga

Nej det gör jag inte. Men jag vill be om ursäkt för att jag inte uppdaterat idag. Saken är den att jag inte kom hem förrän 22.30 och då var jag tvungen att äta mat (blodsockret liksom).

Var ju hos svärfar från klockan 13. Vi letade massa bus att fixa inför Martinas bröllop, det var inte klart förrän efter 17.30. Då åkte vi vidare till Micke och Jessie på en gång. Sabina ville inte sova, hon ville busa och leka. Det är så svårt när man tittar på henne, hon kan sitta själv, hon är aktivt med och kan göra sig förstådd med vissa gester och hon står om man håller henne i händerna. Min bebis ligger i magen (förhoppningsvis) ett par månader till, men de kommer att vara lika gamla när de växer upp. Det blir knepigt att tänka så. Hon är så stor nu ju!
Som sagt var så kom vi inte hem från dem förrän 22.30. Och då var det mat. Sen var det att låta maten sjunka lite. Först nu har jag tid att berätta om min dag.

Och nu ska jag gå och sussa kudden. Eller lägga mig och se på Roger Rabbit i alla fall. Imorgon ska vi hem till Tezzie the Tuss och fika och hämta barnvagnen. Yay! Sen kommer Micro-Mike hit och kollar UFC-galan som sänds inatt. Vi spelar självklart in den. Och självklart håller vi på Nogueira i main-eventmatchen mot Randy Couture.

Godnatt mina plommonkärnor!

Dagens middag: Hemgjord kebab i pitabröd

Dagens Djur

Dags för bus!!!

Nu bär det av hem till svärfar. Vi ska fixa till lite bus till svägerskan som gifter sig i oktober. Ska bli skoj!
Sen kanske vi tar en sväng förbi Micro-Mike och Jessie James, det var ett tag sen vi träffade dem, de har nämligen haft hypokondrikerversionen av svininfluensan, då vill man inte leka med dem.

Frodo är en mes

Jag såg precis slutet på Sagan om Ringen. Och jag måste säga att jag inte förstår hela hypen om Frodo alltså...vadå hjälten? Frodo är han som är rädd för allt, alltid klantar till det och låter andra rädda honom ur knipan. Ändå är det han som är hjälten? En kort, klantig, storfotad mes med håriga tår helt enkelt. Bad bad bad. Dessutom är han sjukt stirrig.


Jag är sjukt trött. Speciellt med tanke på att jag somnade runt ett igår natt, sov till 11 imorse (med de sedvanliga avbrotten på natten dårå) och dessutom sov 20 minuter i eftermiddags. Hade ingen aning om att man blir så trött av att vara gravid.

Det har regnat nästan hela kvällen, visst är det mysigt, men väldigt höstigt. Fast man kan kanske inte klaga så mycket på tidig höst längre, på tisdag är det faktiskt september. Usch vad tiden flyger fram. Tempus Fugit som de lärde säger.

Får se vad jag sysselsätter mig med tills det blir sovdags. Inget alltför ansträngande i alla fall.

Dagens middag: Ugnsstekta revbenspjäll med pommes och bearnaisedipp

Dagens Djur

Dagens...

Dagens makeover: Blondin(?)bella

Dagens kladdigaste fejs: Random kvinna (omg, och vuxen och ickeblonderad????)

Dagens roligaste gay: Daniel (förstår inte hur Amirs melösa blogg kan vara den största gaybloggen)

Fortfarande avundsjuk

Det ska regna en eller ett par dagar på Sicilien nästa vecka....här ska det regna varje dag nästa vecka

Det ska vara mellan 25-30 grader på Sicilien nästa vecka....här ska det vara mellan 10-15



Kampen mellan könen fortsätter...

Hon vaknar på morgonen, lite sugen på morgonmys och trycker sig kärleksfullt mot honom.

Han vaknar på morgonen, lite sugen på att leka med sin nya Ipod och visar kärleksfullt upp alla detaljer för henne.

Kampen mellan könen har tagit slut för dagen...

Hur det gick? Tja, maken är numera stolt ägare till en Ipod Touch...kostar mindre än en Iphone, men mer än en sista minuten-resa till Korfu.
Det gäller att prioritera!

Kvinnan har idag visats sig vara det svagare könet. Förlåt.

Dagens...

Dagens mest spännande bloginlägg: Blondinbella

Dagens mest korrumperade: Rektorn

Dagens kladdigaste fejs: Desirée

Dagens "jag känner så väl igen mig": Spiderchick

Dagens mest manliga underkäke: Amanda (och värdig andraplatsare till kladdigaste fejset)

Kampen mellan könen fortsätter...

Hon tittar på hus på nätet
Han: Måste du kolla hus? Du vet att vi aldrig kommer ha råd med hus!
Hon: Men jag kan väl få drömma?

Han tittar på Iphone's på nätet
Hon: Måste du tråna över det där? Vi har så mycket annat att lägga pengarna på!
Han: Men jag kan väl få drömma?


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit efter att maken sett inlägget

Han: Fattar du hur många Iphone's man får för kostnaden av ett hus eller?

Självplågeri på hög nivå

Jag vet inte varför jag gör det....men varenda jäkla förmiddag sitter jag och glor på A Place In The Sun, där britter ska köpa sig ett boende söderut. Det är ju självplågeri, jag kommer aldrig att kunna göra det. Även om jag lätt skulle kunna överge det här deprimerande landet och fly ned till medelhavet rent teoretiskt.

Hoppas mitt sovande går bättre inatt, vaknade massa gånger när jag vände mig mot den tomma sidan av sängen och la armen om min man...som ju inte var där. Han tyckte det verkade bra på nya jobbet i alla fall och ser fram emot att lära sig mer inatt.

Dagens...

Måste slänga in lite dagens-länkar innan jag somnar. Allt från det alltid lika pålitliga Aftonbladet!

Dagens mest själviska: Tyska mamman

Dagens "hur i helvete gick det till egentligen och varför tycker folk att hennes blogg är bra?": Kissie

Dagens coolaste(!) och dummaste uppfinning: Vampyrdildon
Den kanske skulle sälja bättre om den var en avgjutning av Robert Pattinson?

End of an Era

Nu är det alltså slut på tiden då Henk och jag gick och skrotade hemma tillsammans. Nu är han inne i arbetsvärlden igen. Ty fusan vad jag kan sakna det. Inte jobbet på videoaffären, det saknar jag inte alls, men jobbet i Alingsås. Det enda stället jag faktiskt har trivts ordentligt på. Att kliva upp ur sängen klockan sex på morgonen en iskall och kolsvart vinterdag och verkligen längta efter att starta arbetsdagen....det är inte så ofta det händer!

Nu lär jag ju inte jobba igen på ett år eller så, men jag hoppas att när min mammaledighet och utbildning är färdig så kommer jag få ett lika bra (eller åtminstone i närheten av lika bra) jobb igen.

Henrik har legat i sängen i tre timmar och jag har haft tråkigt. Har sett ett par Lost-avsnitt och ätit bajbågar (Henks namn på ostbågar) och suckat mest. Det blir omställning för mig också att inte ha honom med mig hela tiden. Men nu har jag såpass tråkigt att jag nog ska lägga mig jag med.

Dagens middag: kasslergryta med curry och ris

Dagens Djur

Ingen bio

Som ni vet så skulle jag och Henk gå på hutlöst dyr bio ikväll. Men det blir inge av med det, för babe fick ett samtal förut om att han har fått jobb!
Visserligen är det ett nattjobb på 50%, men det är ett jobb och det ger mer än a-kassa. Speciellt de första 75 dagarna då han får stämpla upp till 100% också. Att det är natt är ju sådär, men det blir ju o.b. på lönen, det är inga fel.

Så han åker iväg inatt, börjar jobba klockan 3.

Samtal om frukost

Så här kan det låta hemma hos mig när vi diskuterar vad vi ska äta till frukost:

Jag: jag vill inte ha nån frukost!

Henk: du måste äta nånting!

Jag: jag gillar inte frukost...

Henk: det skiter jag i, du måste äta

Jag: då äter jag väl ett kokt ägg då

Henk: det är väl ingen mat! Du måste äta nåt mer

Jag: du ska vara jävligt glad att jag äter nåt alls!

Henk: men du äter inte för min skull, utan för Knyttets! Då får du äta jättelunch sen

Jag: jag gillar inte lunch...

Osv, osv, osv....Jag är barnslig och jobbig och Henk är pushig och pappig.
Ser bra ut inför framtida barnuppfostran va?

Ode to family

Remind me of what you said life had made you do.
What did you do to make all you had fall through?
What forces you to make the choices that you do?
Am I to blame for all the failure that is you?
Or should I blame you?

Should I blame you for the falling rain?
Should I blame you for my constant pain?
Should I be there to remind you every day?
Should I... ?

How come I bear the cross that you should?
How come I wear the wounds that you would?
I am confused...
Why is it me who's bleeding?
I never had the chance to make the choice you had.
I was much too young to understand.
Not like you dad.

Should I blame you for the falling rain?
Should I blame you for my constant pain?
Should I be there to remind you every day?
I should...
I should walk you through the halls of my own fate!
I should let you taste the tears that never drain!
I should be there to remind you every day!
I should!!!


Mittemot

I huset mitt emot, tvärs over vägen...finns en kille med balkongen nästan mitt emot våran....han måste ha schemalagda rökpauser. Varenda dag strax efter 9 står han ute på balkongen och bolmar.

Nu ska jag ta en promenad innan frukost, det regnar massa, men får gå ändå. För sockrets och Eugenes skull.

Sista inlägget idag

Fick en kommentar på mitt förra inlägg från en anonym människa som skrev så här:

Hej, jag ber och ber och ber och hoppas att du läser igenom detta, och efteråt försöker klassa det som "icke-reklam", trots att jag vet att det skriker bloggreklam om det, men om du läser vidare inser du att det är reklam i gott syfte.

Jag är en av många inom "blogg-världen" som kämpar för att nå toppen, eller i alla fall hamna bland de 100 mest lästa.
Anledningen är i själva verket absolut inte för att söka kändisskap eller bli berömd, det hoppas jag slippa, eftersom att jag bloggar anonymt...vilket är sällsynt och kan verka konstigt.
Men med tanken på innehållet i min blogg anser jag att jag mår bäst av att kämpa för att behålla min anonymitet.

Jag skriver för att skriva av mig, jag måste få ventilera - och nu såhär år 2009 finns det inget bättre eller modernare vis att göra detta på. I samma sväng som jag får ur mig de ord jag behöver tömmas på finns chansen, förhoppningarna, också om att jag eventuellt i bästa sätt genom mitt enkla skrivande kan hjälpa folk runt omkring.

Jag skriver för att överleva, och för att stötta...jag skriver om kampen tillbaka till ett normalt liv, längtan efter glädje och lycka...jag skriver för att jag måste, för att bearbeta. Jag skriver om min vardag efter våldtäkten.

Genom att bara läsa denna kommentar hjälper du, genom att välja att godkänna den hjälper du ytterligare.

Kanske kan du också hjälpa ännu ett steg?! Javisst...både för min skull - för att nå ut - och för andras skull för att de lättare ska hitta till mig.
Du kan publicera min kommentar som ett inlägg, eller på ett annat enkelt sätt bara skriva en liten länk helt oskyldigt, till mig, i ett inlägg eller i ditt vänstra hörn på bloggens sida.

Jag tackar dig tusen gånger om för att du (om du gjorde det) läste igenom denna långa kommentar. Och återigen - se det som behövlig och god reklam!

Mvh,
Anonym



Jag tyckte det osade Limberger-ost om alltihop, men ville inte förkasta det på en gång. Så jag gick in på hennes sida (hon lämnade självklart sin adress, men jag lämnar den inte vidare) och läste och det är ganska uppenbart att hon är en attention-whore. Även om hon nu har blivit våldtagen, vilket inte är en omöjlighet, så borde hon förstå att ingenting blir ogjort eller bättre av att hamna på bloggtoppen. Att skriva av sig är bra, det gör jag också ibland, men jag propagerar verkligen inte för att folk ska läsa och tycka synd om mig, låta mig klättra på bloggstegen och kanske bli erbjuden pengar för bloggen.
Ett speciellt inlägg på hennes blogg fick mig att få upp ögonen lite extra. Om man skriver av sig sina jobbiga tankar och använder bloggen som terapi så skriver man inte som hon:

Var precis och klickade mig runt och spanade omkring lite på bloglovin.com och såg att jag just nu har 46 prenumeranter. Kul att se, tack till er!

Prenumererar du inte? Gör det! Tack... Tryck på bloglovin ikonen i vänster hörn på min blogg, eller sök efter min blogg via bloglovin´s sida. Tack, tack, tack.


Usch, jag mådde dåligt när jag läste det faktiskt. Men jag testade henne. Jag skrev en kommentar i hennes senaste inlägg som löd så här:
Jag är ledsen tjejen. Jag tänker låta din kommentar vara synbar för den som vill se i ett dygn, men jag tänker inte länka dig. Jag har själv varit med om våldtäkt för 15 år sedan och trots att du kanske tror det så blir INGENTING bättre av att folk läser om hur du mår. Du kan må bättre av att få skriva av dig men att hamna på topp 100-listan förändrar ingenting
(det är vad jag skrev alltså)

Och hon godkände inte min kommentar. Det är klart hon inte gjorde, den är ju negativ gentemot hennes försök att klättra på listan. Hon godkände flera andra "tycker så synd om dig"-kommentarer i senare inlägg, men inte mitt. Det var spiken i kistan, därefter tog jag bort hennes kommentar från min blogg och tänker därför inte länka er vidare till henne och hjälpa henne i sitt självförverkligande

Avklarad dag

Henk och jag har precis klarat spelet Braid. Det är ett helt sjukt pusselspel, förjäkla svårt blev det framåt slutet också. Men det gick till slut.

Det blev inget filmmontage hos svärfar heller, det skulle ta alldeles för lång tid kom vi fram till. Istället ska vi göra ett vanligt bildspel i PowerPoint till bröllopet. Inte lika häftigt, men hey, jag hade inget häftigare på mitt bröllop heller.

Nu ska jag snart lägga mig och sova tror jag, känner mig så trött trots middagsluren i soffan i eftermiddags. Det tär på en att vara två!

Dagens middag: Rester från frysen, jag åt lasagne, babe åt ost- & skinkpaj

Dagens Djur

Dagens...

Dagens snyftare: Kissie och bantningspillren

Dagens wannabe-utvikningsbrud: Desirée

Dagens minus i samhället: Vikthetsen går snart överstyr

Dagens vackraste bloggerska (och en av få modeller som faktiskt är snygga irl): Tyra

Det är helt sjukt!

Jag minns när jag gick i högstadiet, vilket faktiskt inte är alltför längesen. Då kostade biobiljetter runt 50 kronor styck. Jag skulle boka biljetter till Inglorius Basterds imorgon förut och höll på att få en chock, det gick på 270 kronor för två biljetter! Helt jävla sjukt, hur kan priserna ha stigit så mycket?
Nu har det ju tillkommit en bokningsavgift per biljett också, men även om man drar bort den så kostar biljetterna över hundralappen styck och det är galet om ni frågar mig. Jodå, jag bokade ändå, så jag och babe sitter på biografen till 23.30 imorgon kväll. Hoppas verkligen att filmen är värd tiden och pengarna.

Nu ska jag försöka sova middag en stund, vi ska hem till svärfar ikväll och kolla efter roliga filmklipp på svägerskan som gifter sig i oktober.

Issue solved

Jag behöver inte fundera mer på vad jag ska bjuda på till helgen, för de kommer inte. Maria har tenta och måste göra färdigt ett arbete i skolan. Så det löste sig ju ändå!

Frågan är vad vi ska hitta på till helgen nu då...ett problem borta, nya på intågande!

Skingra tankarna

Jag gör allt för att skingra tankarna på min paradisö idag känns det som.

Åt mannagrynsgröt till frukost (händer ungefär en gång i halvåret), har tvättat och vikt tvätt, nu ska jag hänga en tvätt. Så fort jag hängt den ska jag ut och gå, skitsamma om mina fötter blir till ballonger med tår på, jag måste tänka på annat. Annars går jag bara hemma och sörjer.

Fy så fjantig jag är, att ingen säger till mig på skarpen!

Dagens...

Dagens "tur för mig som ändå sov": Fuglesang

Dagens grymmaste människor som förtjänar stryk: Djurplågarna

Dagens slampigaste och mest sugna: Lady GaGa

Inte då

Nope, blev inge Fuglesang för mig. Dödstrött.

Allt jag har i huvet just nu är att ifall planet avgick i tid så landar mamma på Catanias flygplats om ca 20 minuter....

(O)nödig information

Visste ni att när man äter järntabletter så blir bajset grön/svart?
Nu vet ni i alla fall och behöver inte fundera på om ni råkat äta tjära eller så ifall ni ska äta järntabletter.

Var hos den nya barnmorskan idag. Förutom att mina jävla sockernivåer är väldigt höga och vägrar reglera sig med insulinet så var allting bra. Eugenes hjärta slog taktfast 140 slag i minuten, min livmoder är 28 cm hög och mitt blodtryck är 120/75. Prima liv alltså, i magen dårå. Barnmorskan var väldigt mjuk och snäll också, jag bara hoppas att jag får stanna kvar hos henne nu och slipper slussas runt igen. Nästa besök är onsdag om två veckor.

Henk sitter och spelar tv-spel för fullt, själv har jag nyss tryckt leverpastejmackor och oboy och läst en riktigt bra bok. Katerina Janouch's bok Bedragen, läs den om ni gillar vardagshjältar, otrohetshistorier, komplicerat familjeliv med 4 barn, en förlorad son i knarkhärva och utpressning.

Ska snart lägga mig och se på Thinner känner jag. Har inte sovit middag idag och då blir jag som en grinig katt ungefär. Får se om vi orkar vakna tidigt och se när Fuglesang tar avstamp upp i rymden för andra gången klockan 07.36. Jag tvivlar, men försöka duger.

Dagens middag: Kycklingwok

Dagens Djur

Avund avund avund!!!!

Om två timmar sitter mamma och Thomas i bilen på väg till Arlanda. Tidigt imorgon bitti så går planet som för dem till världens underbaraste plats. En plats som känns som mitt andra hem, en plats där ingenting känns fel och allt man ser är som balsam för själen.

Jag pratar om Sicilien. Och Giardini Naxos. Min andra kärlek i livet. Mamma och Thomas ska dit i två veckor nu. Och jag är sååå avundsjuk! Jag är så avundsjuk att jag ser ut som en broccoli. Om inte Knyttet hade funnits just nu så hade Henrik och jag också dit nästa vecka. Ibland känns det som att jag är sur på den lilla kickboxaren i magen, han sabbar ju en resa till paradiset för mig. Undrar om han verkligen är värd det...jag ska påminna honom om det när han blir äldre, vad jag har försakat för hans skull. Då kan han bannemej städa sitt rum på lördagar.

Well well, här kommer lite bilder från paradisön, så ni kan drömma er bort dit tillsammans med mig.



















Nu gråter jag en skvätt också. Saknar! Av hela mitt hjärta!

Good Morning

Nyduschad och redo för dagen bestyr är jag. Rätt så sugen på en kaffe för tillfället. Nån som vill bjussa på en kopp?

Slut för idag

Då var ännu en helg avklarad.

Idag har varit en mycket produktiv dag för Lenkan. Jag har tvättat, hängt tvätt, sett en och en halv film, diskat, ätit tortillas, bloggat och älskat min man. Duktigt va?
Dessutom har jag börjat se om Lost från början också inför sista (snyft) säsongen. Hunnit se 7 avsnitt idag utöver allt annat jag har fixat med, jag borde nästan få nån medalj för vad jag kan pressa in en söndag. Nån som vill ge mig en? Ingen? Nähä. Som vanligt dårå.

Nu ska jag i alla fall vika tvätt, sen ska jag sussa i min goa säng. Imorgon ska jag fika hos morfar på förmiddagen och sen ska jag träffa nya barnmorskan. Förhoppningsvis den sista i raden, men det vet man aldrig med mig, jag är så krånglig. Jag är nog lite som Emil, ni vet, även om han inte har hittat på nåt hyss så får han ut för det som händer ändå. Jag är nog en barnmorskas minst krångliga "patient" men nog ska det krångla för mig. If you get my point.

Dagens middag: Tortillas

Dagens Djur

T9 är en sjuk uppfinning

Om man har en äldre modell på mobiltelefon och använder sig av T9 så kan man upptäcka riktigt sjuka och roliga saker. Prova till exempel att skriva "mobilen". Det finns inte med i den ordinarie databasen, istället får man "mobileo", vad nu det är för nåt.
Däremot så finns ordet "negerhora" med i ordlistan! Hur går det ihop? Vem använder ordet negerhora oftare än ordet mobilen?

Testa också att skriva "Benke köper ludd på ica maxi" med T9, jag garanterar ett skratt. Åtminstone ett litet drag i mungiporna.

Matdilemma

Nästa vecka kommer Tobbe och Maria och hälsar på oss i några dagar....och jag håller på att planera vilken mat det ska bjudas på. Jag har bestämt mig för att en dag ska vi äta helstekt karré med ugnsrostade grönsaker och svampsås och en dag ska vi äta en pastasås gjord på fläskfilé, ost, grädde, champinjoner och bacon tillsammans med tagliatelle.

Mitt dilemma är den tredje rätten....att de ska vara kyckling vet jag redan, men ska det vara en slags gryta med grönpeppar och grädde (det låter knepigt, men den är faktiskt ruskigt god) eller ska det vara kycklingfilé fylld med mozarella och grönsaksfräs till det?

Blödig

Äsch, jag som inte tänkte vara så blödig nånsin! Jag har blivit en total mjukis vad gäller allt om bebisar!

Återupptagen sömn

Yes! Idag fick jag äntligen sova ut! Eftersom min vildbase i magen håller låda med ojämna mellanrum på natten så är min sömn inte så kontinuerlig direkt, men idag vaknade jag inte förrän 11.40! Det var sååå underbart! Visst vaknade jag massa gånger inatt, men fick ligga längre. Det är fanimej riktig lycka!

Igår var vi hos Micke och Jessie. Lillskruttan var bortlämnad och vi hade lite kalas. David och Josse käkade grillat med oss, sen kom Petra över. Efter ytterligare en stund kom Sandra och hennes kille Tobias också. Det var riktigt drag, vi sjöng Lips (roligt, men kändes verkligen som budgetvarianten av Singstar) tills rösterna dog, vi rökte vattenpipa med smaken exotiska frukter och vi skrattade så det kvillrade i magarna. Det var så roligt! Men det märks att man börjar bli lite till åren (vad sa jag nu???) för när klockan var 01.40 så var alla dyngtrötta och åkte hem till sig. Vilken skillnad mot för några år sen när man gärna festade till gryningen och var vakna hela nätterna.

Nu till den stora frågan: vad ska vi hitta på idag?

Blir galen!

Gaaaah, jag får inte soovaa! Var så glad att det var helg imorse, för Henrik har gått med på att inte ställa någon klocka på helgmorgnar. Men då får han sms istället som brutalväcker oss! Fy fan! Eftersom vi ska till Micke och Jessicka ikväll så tänkte jag att jag sover en stund på eftermiddagen istället, jag vet ju att annars får jag åka hem innan 24 inatt för att jag är för trött. Jag hade tänkt sova tills jag vaknade, vi hade ju ingen speciell tid att passa. Men när jag hade sovit 30 minuter så väcker Henrik mig och frågar om jag ska sova mer. Eh? Är inte det en ganska dum fråga egentligen, klart jag ska sova mer annars hade jag ju vaknat! Jag grymtade nåt och vände mig om och somnade om, men alla vet ju att när sömnen är avbruten så sover man inte lika ordentligt och blir inte lika pigg när man vaknar. En halvtimme senare kom han och väckte mig igen! Och när jag gnällde på honom för att han inte lät mig sova så sa han: "men du får visst sova mera!" Men varför väckte du mig då?
Ååååh, jag älskar min man så mycket, men ibland förstår jag verkligen inte hans logik och tankesätt. Han vet ju att jag inte får sova ordentligt på nätterna och försöker ta tillvara på varenda minut som jag kan få vila. Nu är jag totalt uppstressad av hans väckande och mår skit och känner inte alls för att åka hem till dem och vara social. Jag vill mest gå och lägga mig och göra en Törnrosa.

Fredagsmys

Skitreklam för övrigt, jobbig som få.

Dejten gick kanon, vi träffades klockan 15 och satt kvar på cafét tills det stängde, sen promenerade vi och fortsatte prata. Jag var inte hemma förrän 20 igen! Vi har mycket att prata om och det är alltid kul att lära känna nya människor "på riktigt".

Babe blev lite orolig till slut erkände han, men det var verkligen ingen fara. Killen är så snäll så, om än lite jävlig. Men det gör inget, för det är jag också.

Jag lekte lite med pornolize förut och hittade en del intressanta rubriker, här bjuder jag på två av dem:
 
Hmm, hoppas att det inte var samma hand....samtidigt....



Yay! Som jag har längtat efter detta!


Är man trött så kan den sidan verkligen få en att vråla rakt ut av skratt. Bara ett litet tips.

Nu ska jag umgås med min make lite, men jag känner att det är inte så jättelångt kvar till sömnen nu.

Dagens middag: Stekt korv och pommes

Dagens Djur

Dagens...

Dagens hemskaste människa som propagerar för kladdiga, mörkbruna fejs redan på pre-pubertala stackars ovetande flickor: Amir

Dagens mest magra (och tydligen stolt över det) bloggare: Lily

Ta i trä, eller vad heter det?

Jag är snorig fortfarande, men ingen feber har gett sig tillkänna och halsontet är borta.
Så det verkar som om herrn jag ska möta upp får lov att njuta av mitt sällskap idag ändå!

Tänk vad lycklig han måste vara...

Dagens...

Jag vet att jag skulle säga godnatt, men måste få delge er ett ärkenöt.
Varsågoda, dagens mest omogna mammas foruminlägg:

Min son är kär i mig!? :-( Uuurk!

Min son säger hela tiden att han är kär i mig och hur äckligt låter inte det då? Jag får rysningar i kroppen då han säger det och tillrättavisar honom ordentligt då han säger så. Jag säger att "Nej, kär är du INTE, men du kan tycka om mamma, men inte kär!"
Snacka om Oidipuskomplex liksom?
Jag äcklas av att han säger så, är det någon som känner igen sig? Råkat ut för nåt liknande?
Är det liksom normalt att barn säger sånt??
Sonen är 4 år och jag är ensamstående med honom. Kanske blivit nåt "fel" i att jag uppfostrar han själv? Nej, jag vet inte..

Neger, blatte eller svenne?

Jag måste få berätta min åsikt. På ett forum hittade jag en tjej som skrev såhär:

Jag vet många som konstant använder ordet Blatte för att beskriva en person som inte kommer från sverige, en person som kanske är mörk, svarthårig eller bryter.

Jag blir då väldigt irriterad på henne och ber henne att inte använda det ordet när jag är med i alla fall.
Då säger hon "Men de får ju kalla oss för "Svenne"!"
Tycker ni allvarligt talat att det är lika illa?
Visst, det är inge kul att bli kallad någonting med en nedlåtande klang, men tänk efter.

BLATTE? NEGER? SVENNE?

Skillnade är att det faktiskt inte finns ett land som heter Negerland eller Blattestan!
Sverige är ett land, folksom bor här kallas svenskar, som kort blivit Svenne.

Kanske inte så kul, men absolut inte lika illa som att bli kallad Neger eller Svartskalle!
att folk har mage att säga att det är samma sak!
Om ni MÅSTE kalla människor dumma saker när ni beskriver dem, säg då för bövelen "Afrikanen" eller "Irakiern", för det är ju det de "är" inte Blattar.

Jag kände mig tvungen att kasta mig in i diskussionen. För det första för att svara på hennes fråga så: ja. Att bli kallad svenne är lika illa som att kalla någon för blatte. Det är nedlåtande och betyder inte att man är från Sverige utan att man är typenligt vit och beter sig på ett typiskt vitt sätt, precis som så många "blattar" beter sig på ett typiskt "blattesätt". Jag ogillar båda orden skarpt.
När det sedan gäller neger så är det inte ett skällsord egentligen, det är ett ord som betyder svart. Och svart är en färg, den färg som beskriver hudfärgen (även om de nu oftast är olika nyanser av brunt) på människor med ursprung från Afrika. Det underliga är att de är okej att säga att han är svart, men inte att han är neger?!? Nåja, jag anväder ordet neger på ett mycket icke-negativt sätt och jag säger det aldrig högt till någon färgad (också ett underligt uttryck, är inte vit och grisrosa också färger?) människa heller.
Jag kan dra parallellen neger med hora...en neger är som sagt var en människa med mörk hy och ursprung från Afrika, en hora är en yrkeskvinna. Inget av dem är egentligen skällsord utan bara ett beskrivande, men dagens samhälle har lyckats vrida och vända på så många ords betydelser så man blir helt snurrig.
Har jag rätt eller fel? Ge mig era åsikter please!

För övrigt, hur tror ni att folk hade reagerat om årets sommarplåga inte hade hetat "Svenne Banan" utan "Blatte Banan"? Ramaskri utav bara helvete tror jag. För det är än så länge helt socialt accepterat att nedvärdera svenskar men inte invandrare. Det är som i förra inlägget, skillnad på olika.

Nu ska jag duscha och sen ska jag kanske spela lite Braid med darling innan sänggåendet.

Dagens middag: Stekt fläsk med löksås och färskpotatis

Dagens Djur

Det är skillnad på olika!!!

Att folk inte kan lära sig skillnaden på redigera och retuschera!

Snorgärsar också!

Jahapp. Det verkar inte bättre än att jag har åkt på en rejäl förkylning. Jag började känna av lite snorighet i förrgår, igår stack det i halsen under handledarutbildningen och idag är jag nästan utslagen. Somnade runt 24 igår och sov till 9 idag. Hade lätt kunnat sova längre enligt kroppen, men eftersom det blev tomt i sängen så gick inte hjärnan med på det. Idag är jag totaltrött, snorig som den värsta grönsnorande ungen och har dessutom rejält ont i min stackars hals. Sådär, det var dagens gnäll.

På ultraljudet igår gick allt bra i alla fall, Eugene var kvar i magen och jag fick se hur han ligger. Hjärtljud och flödet i navelsträngen var bra det också. Fick en ny tid för ultraljud som är mer detaljerat i slutet på september. Sen var vi en sväng på specialistmödravården och pratade om mitt blodsocker. Trots höjda doser insulin så verkar inte mitt socker sjunka. Men det struntades det i ganska rejält, det var bara att höja på dosen ännu mer. Undrar vart det ska sluta. Dessutom fick jag en fjärde spruta om dagen, en till lunch också. Härligt värre.

Sen åkte vi hem hit med mamma, fixade varma baguetter med mozarella, skinka och tomat och käkade lunch. Plockade upp lillebror 15.30 och åkte in till körskolan. Pust säger jag bara. Läraren på kursen var verkligen helt väck! Han såg alldeles stenad ut och kunde inte svara ordentligt på frågor. Så drog han upp en jäkla massa anekdoter hela tiden som ingen i salen kunde relatera till och därför inte var intresserade av. Kursen skulle hålla på från 16-19 egentligen, men eftersom han babblade på så förbannat så kom vi inte ut därifrån förrän 19.40. Idiot. Nåja, om en vecka eller så får jag i alla fall börja övningsköra med lillebror.

Idag tror jag att jag låter bli att göra en massa. Antingen följer jag med Henk en sväng till Bergvik och äter en mjukglass eller så bäddar jag ned mig i soffan hela dagen. Jag har inte riktigt bestämt mig.
Det här med förkylningen kommer väldigt olämpligt, imorgon ska jag nämligen fika med en kille jag pratat mycket med på internet men aldrig träffat. Han kommer garanterat tro att om jag ställer in så är det för att jag inte vågar träffa honom. Så jäkla typiskt, sen kommer jag bli kallad fegis hur länge som helst fast jag egentligen har feber. Blää.

Helt jäkla väck i kolan

Det har gått i 190 hela dagen. Jag har noll ork kvar och är sådär äckligt trött, ni vet; när man mår illa och är yr av trötthet. Så jag sparar nog mina intressanta inlägg om dagen till imorgon när jag är lite mer med i livet.

Dagens middag: Spaghetti med bacon-lök-parmesan-ägg-sås

Dagens...

Dagens jobbigaste: skolan igång, måste plugga imorgon. Uuuugh!

Karlslokar

Vi ska iväg till mamma om en stund och fika. Sen ska vi till sjukhuset för ett nytt ultraljud på vildbasen i magen. Får se om han håller sig lite mer still den här gången så att man ser honom ordentligt!
I alla fall, Henrik brukar skutta upp ur sängen när hans klocka ringer prick 09.00. Idag gjorde jag det eftersom vi ska iväg, så jag flög in i duschen på en gång. Men vad ser jag när jag kommer ut ur duschen? Karlsloken ligger kvar i sängen och slumrar! Och gör det fortfarande trots att jag sagt till honom.

Hjälp mig att förstå, när han inte har nåt planerat så vill han görna hoppa upp klockan 9....när han har något att komma i tid till så ligger han kvar i sängen? Vart är logiken i det? Är det nån typiskt manlig sak som jag har missat?

Varning för intimt inlägg!

Jag har av naturliga skäl inte kunnat se min kära muffla själv på en månad. Därför har området negligerats en del vad gäller buskage och så, men nu har jag tänkt att sätta igång med simning igen. Eftersom jag inte kan gå längre stunder så vill jag ha det som motion tills det är omöjligt i alla fall.
Nåväl, åter till mufflan. Eftersom jag inte ser så känns det ganska riskabelt att leka med rakhyveln därnere, men när jag ska klä mig i baddräkt offentligt så vill jag åtminstone trimma kanterna så att säga. Så jag köpte hårborttagningskräm för känslig hud, bara för att användas på den berömda "linjen" förstås, inte i närheten av några slemhinnor och sånt. Sagt och gjort, jag kladdade på en massa kräm förut och väntade. Det skulle verka i minst fem minuter och max tio, så jag satte timern på 7,5 minuter. Och det fungerade jättebra! På att ta bort håren i alla fall.
Dessutom fungerade det kanon på att fräta sönder min hud och ge mig brännskador. Jepp, min ljumske ser ut som ett köttigt (om än inte blödande) sår och det svider! (sorry babe, no sex tonight) Undrar vad folk skulle lägga mest märke till på ett badhus, lite vildvuxna strån som kikar fram eller något som liknar en olycka med yxa mellan låret och underlivet.

Nu vet jag det till nästa gång i alla fall. Får nog anställa min kära make och man till att ta fram rakhyveln och frisera mig om jag får för mig att jag inte klarar av lite bush mer.

Nu blir det sängen i alla fall.

Dagens middag: Kinamat: strimlad biff med bambuskott, champinjoner och ris

Dagens Djur

Knyttet

Min graviditet - BF Mån 9 nov 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 18 aug 2009.
Din graviditet startade Tis 3 feb 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 17 feb 2009

Du är på dag 197 av 280.
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 9 nov 2009
Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.

Varföööör?

Varför är jag så dålig på att sova ensam? Henriks klocka ringer och jag försöker verkligen ligga kvar och sova ut, men det går inte. Jag tror att jag förlorar tryggheten i sängen på nåt sätt. Idiotiskt är det i alla fall och jag förtjänar lite stryk för det.

Kass film och sugen på sömn

Såg nyss en riktigt kass film. Får se om jag orkar lägga upp en recension av den på filmbloggen imorgon, i annat fall får ni bara fantisera om hur dålig den var.

Jag tror jag ska duscha och lägga mig faktiskt, är rejält trött redan. Undrar hur detta ska gå när Eugene väl är ute. Jessie vill ha med mig på shoppingtur till Edsvalla imorgon, egentligen har jag noll lust till det, men får kanske uppoffra mig.

Nej, nu känner jag att skallen är ganska tömd på intressant information för idag, så jag signar av här och önskar er en trevlig natt  utan sex kisspauser i sömnen.

Dagens middag: citronkyckling på potatisbädd

Dagens Djur

Dagens...

Dagens mest idiotiska bantningssätt: Desirée

Får även bli dagens kladdigaste fejs: Desirée

Dagens sorgligaste: Onkel Kånkel

Dagens säkraste (och sötaste): Fickparkering

Dagens jobbigaste tanke: Snart jul!!!

Kåt var det!

Jepp, här ses stegringen klart och tydligt!


Skumt alltså

Ibland är det här med att fylla i blanketter och så till studielån och föräldrapenning helt jäkla galet, även om man gör det via internet. "Fyll i här", jaha då har jag gjort det, "men du måste fylla i den här också" (något som är helt motsägelsefullt gentemot den första blanketten) "och skicka iväg". "Sen måste du även beställa ett dokument och en blankett som skickas hem till dig och du måste skriva på den manuellt". Jahaja..."sedan ska du ringa din skola och säga åt dem att bekräfta att du studerar" Jamen, ser de inte det själva?

Det är ett jäkla krångel. Lite som att läsa manualen till att byta säkringar på vår nya bi: Säkringar, se häfte 3:1 sidan 20. På sidan 20 i häfte 3:1 står det: Se schema i häfte 3:2 sidan 11. Jaha. Bläddrar till sidan 11 i häfte 3:2 och hittar: Se anvisningar i häfte 3:1 sidan 20. Men hallå? Ringde jag kommunhuset eller? Jag blir bara vidarekopplad och rundkopplad känner jag.

Får se om jag får nån ordning på studielån och föräldrapenning innan ungens ettårsdag. Och bilen också för den delen.

CSN

Nu ska jag hem till mamma och krångla med CSN. Sånt går aldrig enkelt, ännu svårare nu när jag inte med säkerhet kan säga att jag behöver fram till 9/11, ungen kan ju ploppa ut när den känner för det

And a good morning to you 2

Uff, kroppen vill inte riktigt vara med idag. Den är otroligt trött fast jag vill att den ska vara piggelin.

Läste Blondinbellas inlägg om hur lycklig hon är. Meningen med det enligt henne är väl att hon ska peppa andra till att känna sig lyckliga över sina liv. Men jag kan inte låta bli att tänka att människan har ju för faen aldrig haft motgångar, klart hon är lycklig! Jag själv anser att jag lever ett ganska lyckligt liv, åtminstone så mycket det går i den situationen jag är i. Och jag har minsann inte haft ett lätt liv! Isabella borde se utanför sin lilla bubbla av pengar och trygghet någon gång och tänka på att vissa inlägg faktiskt provocerar fler än de hjälper.

Nu ska jag tigga kaffe av min man

Dagens...

Dagens vill ha:


För er som inte vet, så är det ett gosedjur föreställande Cthulhu. Tvivlar på att den går att få tag på i Sverige, men skit samma, om någon hittar den någonstans SÅ LÅT MIG VETA VART JAG KAN FÅ TAG PÅ DEN!!!

Kåt?

Fick ett sms av en kille jag pratat mycket med på nätet förut. "Kåt?" stod det. Jag misstänker att han antingen skickade väldigt fel eller så ville han starta en konversation och alla vet ju att sex funkar finfint som lockbete. Ska kolla min statistik efter denna rubrik så får jag se om det stämmer!
I alla fulla fall så svarade jag att jag inte är värst kåt, men tackade snällt för omtanken. Sen pratade vi ett tag. Han kommer hit på fredag så ska vi ta en fika och träffas irl. Måste fundera ut vart vi ska hålla hus bara, några förslag?

Lunchen hos svärfar drog ut på tiden och vi kom inte därifrån förrän efter 18.30. Egentligen skulle vi ha åkt till Micke och Jessicka efteråt, men eftersom det blev såpass sent (och jag är en ständigt trött gravid kvinna) så ställde vi in och veckohandlade istället. Nu slöglor jag jag på friidrotten och försöker få mig själv att vakna till lite. Hoppas på lite film ikväll, men hur fasen ska det gå till om jag sitter och somnar?

Dagens middag: Bakad potatis med vitlökssmör, stekt rostbiff och fräs på champinjoner och paprika

Dagens Djur

Usch och fy

Vart fasen ska den här jäkla vikthetsen sluta egentligen?

Är jag konstig?

Är jag den enda som inte skriker av lycka och ojar mig av oro över min graviditet? Är jag konstig för det? Hmmm....

Jag är en väldigt social person egentligen, men ibland när jag har ställt in mig på att ha en myskväll hemma med god mat och en ruskig film så kan jag bli riktigt besviken när en kompis ringer och vill att vi ska komma dit och umgås istället. För jag vet att Henk gärna vill iväg oavsett om vi har planer. Speciellt när det gäller Micro-Mike. Vet ni vad? Jag tror Henk är smygigt kär i Micke, men vågar inte avslöja det...

En extra dagens:

Dagens information:
Lenko = Snökanonsföretag som även uppfann första skotern, Larven :)

Haha, tack för informationen Brownie, som för övrigt verkar ha sunda åsikter på sin blogg




  

Dagens....

Dagens mest plastikopererade:
Sarah Chalke

Dagens underligaste nästipp:
http://kissies.se/images/2009/sdc10256_49426512.jpg

Dagens vidrigaste människa:
Peddoblogg



Eyyy, omtyckt!

Yay, vad kommentarer jag fick helt plötsligt! Sköj, nån som tycker om Lenkan däute i alla fall!

Igår var vi hos Micro-Mike och Jessie James på kvällen. Jessies mamma, brorsa, brors flickvän och deras två barn var där och hälsade på. De åt kräftor och äcklade sig, Henk också. Det är riktigt vidrigt alltså, ser ut som nåt ur en skräckfilm om man tänker efter. Och så ögonen, de tittar ju på en hela tiden! Usch. Men folket jag leker med sög så glatt i sig klosås och slurpade hjärnsmör. Själv satt jag i bakgrunden och smått idiotförklarade dem under tiden.

Sen spelade vi kort istället, mycket roligare än att glo på röda jättespindlar med klor som krossades mellan andras tänder. Jag vann kortspelet på walkover från de trötta.

Hemma så spelade Henk och jag ett skräckigt onlinespel som fått så otroligt bra betyg. Hotel 626 heter det. Det är ett hotell som bara är öppet mellan 18-06, man får boka rum där och så ska man interagera med webcam och microfon själv i spelet. Det är riktigt snyggt alltså, men det var en besvikelse. Det var fruktansvärt kort, man hann knappt bli uppskrämd förrän man kastades vidare och fick börja klura på nästa sätt att ta sig ut. Och helt plötsligt är man ute och spelet är avklarat. Det tog max 15 minuter att klara och då hade vi ändå problem med ett fall och fick göra om det massa gånger. Hade det varit ett längre spel så hade det varit mycket bättre.

Nu blir det frukost i det Kihlgrenska/Jennvikska hemmet. På tal om det så måste jag till skatteverket och byta efternamn snart, vi har ju varit gifta i över 3 år.

Dagens...

Dagens smartskalle:

Lämnade in datorn på lagning, var full av barnporr

Weirdo

Jag vaknade 08.15 och åt alldeles nyss frukost....hur nyttigt är det när man är gravid på en skala?

Kylan på väg

Usch, det känns i luften att nu är kylan på väg. Inte för att det är speciellt kallt egentligen (om man inte tar med i räkningen att det faktiskt ska vara högsommar nu) men det smakar (?!) kyligt i luften. Jag ser verkligen fram emot att klampa i snö så fötterna blir blöta, halka på isfläckar, skrapa rutorna på bilen och få frostskador på näsan. Min favoritårstid vintern, helt klart. Eller nåt.

Henk red faktiskt lite förut! Han satt upp och Josse ledde honom försiktigt i skritt, ett par steg tog han också utan att hon höll i. Han var så duktig så! Men han såg helt klart livrädd ut hela tiden. Och man ska ha respekt för hästar. Även om de är riktigt fina djur så är de ganska farliga när det behövs.

Annars har vi faktiskt inte gjort mycket idag, började titta på film men orkade inte se hela idag, fortsättning följer imorgon. Och just det, intervjun babe var på gick bra. Det är ett nattjobb på deltid, men det är ett jobb. Och förhoppningsvis ger det mer pengar än de 9000:- i månaden som vi lever på för tillfället. Så håll tummarna för att han får det.

Jag tror det är dags för en dusch nu och sen sängen. Vem vet, jag kanske får sova åtminstone 3 sammanhängande timmar inatt!

Dagens middag: Gulaschgryta

Dagens Djur



Barnbacka?

Nu ska vi snart ge oss iväg. Henk ska på arbetsintervju klockan 11, sen ska vi åka direkt därifrån till Josses systers hästgård i Molkom. Systern är på bröllopsresa, så David och Josse är hus/häst/hundvakter och ville att vi skulle komma och hälsa på. Så då gör vi det.
Henrik funderar på om han ska våga sitta upp på en häst. Jag hade gärna gjort det om det inte var för min stora mage och att jag har ganska ont. Igår när Henrik skulle säga att han ville rida barbacka så smet det in ett N där också...undrar om det är för mycket av min graviditet i hans huvud för det blev barnbacka istället. Vad läskigt, att rida barnbacka!?!

Nu ska jag gnugga mina gaddar, så jag inte luktar leverpastej och död hamster ur mun resten av dagen.

Dagens....

Dagens roligaste:
Jan Guillou

Knyttet

Du är på dag 190 av 280.
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 9 nov 2009
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Rödmugglor

Tjohej i mörkret. Nu är det snart höst, redan inne i augusti, kvällarna blir allt mörkare och lövern börjar vissna. Men äh, vafan, tre fjärdedelar av sommaren har varit lika kall och regnig som hösten så den lär ju inte komma som en chock.

Idag hade jag planerat en städdag. Så Henk och jag gick upp, satte på oss morgonrockarna och gick igenom "det vanliga" på datorerna innan vi fixade frukost. Jag åt rostat bröd med apelsinmarmelad och drack persikote. Mycket smarrigt! Men just när jag ställde ned min tallrik med smörgåsarna på bordet så ringde telefonen. Det var Jessie som hade tråkigt och ville komma. Där sket sig den städdagen! Det är alltid nåt när det är dags att städa, undrar varför det aldrig är svårt att säga nej till nåt annat när det är städtajm?!

I alla fulla fall så kom Jessie och Sabina upp och drack kaffe med oss. Sen tog vi en promenix till svärfar där Henk hjälpte till med att flytta en vedbod (!) från grannens tomt till svärfars tomt. Sabina passade på att sova en stund, sen charmade hon både Tord och Siw totalt, oj vad de pillade med henne. Jessicka tycker det är skönt med lite avlastning. Vi stannade ett par timmar där, sen åkte jag och Henk hem och Jessie gick hem till sig. Henk duschade, sen köpte vi med pizza och åkte hem till familjen G-son/Lindström och smarrade för fullt. Micro-Mike jobbade, så det var bara vi tre och en halv som lekte. Vi var kvra där resten av kvällen, körde lite Guitar-Hero och kollade roliga klipp på YouTube.

Nu har jag ätit kvällsmacka (ja, med apelsinmarmelad) och spelat lite dator, känns som om det helt klart är dags för sängen strax. Inte blir det städning i veckan heller, imorgon ska Henk och Mike och köra bort skräp från stugan, sen ska de spela tv-spel på kvällen. Om inte jag kan städa själv? Glöm det, vi är två som bor här! På tisdag och onsdag ska jag in på specialistmödravården och kolla över mitt blodsocker. Och på torsdag åker vi till Alingsås!!!!

Dagens middag: capricciosa med stark kebabsås

Dagens Djur

Slut i huvet

Usch det var ingen bra dag idag. Startade med frukost hos svärmor som förvisso var jättegod. Hon hade stekt pannkakor som serverades med hemlagad hallonsylt och kaffe. Sen bytte vi däck på nya bilen, det satt reservdäck på nämligen för det vanliga hade pyspunka, men det åtgärdade vi igår redan. Sen ville Yvonne provköra nya pärlan, så vi tog en tur runt skoghall, stannade hos både svärfar och Henriks morbror och pratade lite.

Efter att ha varit hemma och bytt till shorts så åkte Henk och jag ut till stugan, vi skulle hjälpa mamma och Thomas med utrensning av all skit. Nästan det första som hände var att mamma och Thomas blev ovänner och skrek åt varandra. Då sjönk mitt humör i bott. Mamma och jag tog en liten promenad i skogen för att de skulle lugna ned sig, under den promenaden fick jag otroligt ont i magen, så jag fick inte fixa så mycket sen. Det är antagligen förvärkar jag fick, Eugene trodde minsann att han skulle få titta ut idag. Men jag knep ihop benen värre än en katolsk nunna och sa att: nej du! Så han är kvar därinne som tur är. Jag fick äran att åka och handla sopsäckar istället för att fixa. Mötte upp Jessie vid affären, hon ville komma med ut till stugan och se. När vi kom tillbaka hade mamma grillat hemlagade hamburgare och det fanns till Jessie också. Sabina var inte helt nöjd hela tiden, men då och då flinade hon i alla fall.

På eftermiddagen åkte Henrik hem till David. Josse var på klassfest och de skulle passa på att spela tv-spel, jag trodde att de skulle spela hela kvällen och en bit in på natten så jag fick vara ensam och må ur mig lite, men tji fick jag. Jag pluggade lite när Henk hade åkt, sen sov jag en timme så var klockan 20. Efter att ha fipplat lite med datorn så satte jag mig att äta ifred (så sällan det händer) och se på tv. Då kom han hem. Tydligen var det ingen sen kväll för dem, Henk var hemma strax efter 21. Där sprack min ensamma kväll.

Nu funderar jag på att ta ett bad eller så, kanske får känna mig lite ensam där i alla fall.

PS/ Det är inte Henriks fel att jag har en dålig dag och vill vara ifred eller David tyckte att de skulle sluta tidigt

Dagens Djur

Fullt ös

Idag har det varit skitväder. Ösregn. Så efter att vi hade gått upp, druckit kaffe (fast jag drack persikote, känndes som en te-dag) och slöat oss ett par timmar så for vi in till stan och åt lunch på Nya Peking. Där var det fullsmockat med kineser, två busslaster, som trängdes med oss vanliga dödliga buffégäster. Vi fick äta vår goda mat i alla fall, trots att det tjing-tjongade överallt runt omkring oss (nej jag är inte rasistisk, jag tycker det låter skoj bara).

Sen åkte vi vidare till mamma och drack kaffe. Mamsen höll på att baka bröd lika ihärdigt som jag och Henk gjorde tidigare i veckan. Hon hade köpt nya kläder till Eugene som han kan ha till våren och en mag-gördel till mig. Hon är bra snäll. Henrik var och hämtade vår nya bil också, vår ursnygga Passat. Jag fick köra den från mamma och den är helt underbar att köra.

Åkte den till skåre och Babyproffsen och plockade ut vårt start-kit, en gratis box med blöjor, tvättlappar och lite sånt som är bra att ha. Sen åkte vi hem och fixade mat och såg på film. Filmen finns recenserad på min filmblogg för er som är nyfikna.

Nu ska det duschas och sen sussas. Ska äta frukost hos svärmor imorgon halv tio, sen ska vi jobba i stugan med mamma och Thomas några timmar. På kvällen ska babe hem till David och spela tv-spel, då ska jag plugga tänkte jag.

Dagens middag: stekt fläskfilé med pommes och kryddsmör

Dagens Djur

RSS 2.0