F'låt

Jag har gjort det igen. Negligerat min blogg.
Och de senaste inläggen har varit korta och utan djur.

Nunja, idag har det inte hänt mycket. Jag har varit leeediiig! Blir inte så mycket ledighet sen under sommaren, mest endagarsperioder. Är ledig imorgon också, sen går jag på sommarschemat.

Vi har bestämt att vi ska åka till Karlstad helgen vecka 29. Men nu ska jag fanimej göra upp ett schema om tiden där, är trött på att bara flänga runt hit och dit och pressa in så många som möjligt. Nej, det får nog bli en familjehelg!
Jag och Henk firar ju 2-årig bröllopsdag på söndagen där också. Då bryts antagligen min bantning, för tårta ska jag minsann ha då  =)

Henk köpte 5 flyttkartonger på hemvägen, så imorgon ska vi fylla dem med diverse porslin och köksredskap vi aldrig använder. Skönt att bli av med en del. Sen ska vi ta med dem när vi åker till k-d och lagra hos svärföräldrarna. Hoppas svärföräldrar kommer hit och hälsar på i sommar också, då kan de ta med lådor tillbaka!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig trots att jag är ledig imorgon. Känner att jag behöver sova ut, och det blir säkert minst en timmes film innan jag somnar ändå.

Dagens middag var: ugnstekt falukorv fylld med senap, ketchup och ost, kokt färskpotatis och senap/pepparrotssås. Mycket gott! "Och hon bantar?" tänker ni. Jajamensan, jag äter max 1300 kalorier om dagen och idag är jag bara uppe i 1100, trots falukorvsmiddag och en singoalla till kaffet efter maten. Det ni!

Dagens djur

Förbannad

Jag blir verkligen arg när jag ser vissa avsnitt. En kille i 17-årsåldern trycker upp sin mamma emot ett köksskåp, pappan blir arg och smäller till pojken. Plötsligt skiter sig allt för pappan, sonen anmäler honom för barnmisshandel, han får inte träffa sina andra barn, socialen övervakar honom och sonen verkar aldrig mer vilja ha med sin pappa att göra och är grym och elak mot honom som för att straffa honom.
För ett enda felsteg? Ett enda slag, som egentligen var för att skydda mamman?
Oh my God! Tänk på alla oss som fick stå ut med slag efter slag och sparkar efter knuffar och ryck i håret!
Kan inte hjälpa det, jag blir förbannad!



Bortskämda snorungar

Världens bästa historia

Får mig alltid att vrida mig okontrollerat av skratt:

Det var två tomater som skulle gå över vägen,
då blev den ena överkörd av en bil
Varpå den andra sa: kom nu så går vi


Garv garv garv garv garv

Värre än värst

Idag var det riktigt illa! Kunde knappt sova inatt, hostade och snorade och hade ont i halsen och frös som en liten gnu på nordpolen!

Petra kom strax för 24 igår, vi satt och pratade massa skit som vanligt och gick och la oss strax före 1. Men som sagt var kunde jag inte sova, somnade nog inte förrän efter 3 nån gång.

Idag sov vi till 11, det var skönt! Även om jag vaknade en massa gånger av hostattacker inatt. Gick upp och drack kaffe, pratade massa och kollade på Saw 3 som inte Petra sett. 13.30 kom Henk hem, underbara maken hade varit till apoteket och köpt hostmedicin till mig! Den funkar faktiskt, men snorandet finns ingen hjälp till.

Henk la sig och sov en stund, Petra skickade mig i säng också eftersom jag knappt kunde stå på benen av förkylning. Så jag sov en timme och mådde faktiskt mycket bättre när jag vaknade. Då såg vi på The Dark och pratade.
Framåt 20 så blev vi lite hungriga, men ingen (allra minst jag) hade lust att ställa sig och laga mat, så vi for iväg till Venezia och köpte pizza. Tittade in på Bon-Bon på vägen och köpte Saw 4 för 99:-
Käkade pizza och kollade på den. Sen så har vi spelat kort och babblat och glott på Scrubs. Nu tar Henk en dusch för att orka hålla sig vaken och spela lite skräck-spel på PS.

Själv ska jag snyta mig (för ungefär 1865:e gången idag) och bädda ned mig i soffan för att bli lite rädd när han spelar. Petra ska åka runt 12 imorgon, så tyvärr har jag henne inte kvar så länge denna gång.

Jag kan definitivt inte jobba på lördag heller, jävla skit eftersom jag hade fått dubbel lön! Men det går inte, jag har ju feber och känner mig totalt mongo i huvudet.

Dagens djur

Snorets stad

Idag är det verkligen illa. Kunde inte somna inatt för jag hade så ont i halsen!
Men upp kom jag imorse, halsont eller inte, jag vill jobba de få dagar jag kan i juni.  Haft jätteont hela dagen på jobbet, Henrik fick köpa Bafusin på hemvägen.  Jag inbillar mig att de lindrar lite i alla fall. Nu har jag börjat snora nåt så fruktansvärt också!
Alla på jobbet är sjuka. Jobbade med Karin och E-L, de var dåliga båda två. Plus fem av vårdtagarna, bara två som har klarat sig. En tant på jobbet fyllde 89 idag, så hon firades med sång, blommor och tårta. Av oss såklart, ingen av hennes släktingar eller anhöriga kom, de skickade kort istället.

Henk följde med Robin hem efter att vi handlade på Willys, han hade nämligen sett att de sålde färsk fläskfilé för 67:- kilot. Så vi shoppade på oss 1,5 kilo, kan va bra att ha på midsommar.

Fick två nya tider nästa vecka också, på helgen, så jag får helgs-ob. Det behövs, för jag jobbar bara lite drygt 40 timmar på hela månaden.

Tyvärr Någon, bloggen kommer kommer jag nog att fortsätta med, det är bra terapi att få skriva av sig lite, men den kommer att skrivas från det gröna sköna värmland i framtiden istället  =)

Nu sitter jag och väntar på att Petra ska dyka upp. Henk gick nyss och la sig, förbannad på fotbollen. Jag bryr mig inte, jag är en hockeymänniska!

Fy fasen, jag har gjort av med 20 näsdukar idag, då har jag ändå rivit dem i halvor innan jag snytit min stackars nos. Den kommer säkerligen vara röd och fnasig imorgon. Blir vackert det!

Dagens djur

Läggdags

Jepp. Alldeles strax. Henrik har vart i säng sen innan 20 ikväll också. Vet inte vad det är med honom, när han la sig så tidigt igår så vaknade han klockan 2 inatt istället. Inte bra!

Imorse blev jag väckt av telefonen, det var chefen Karin som undrade om jag ville jobba imorgon 6.45-14. Och det är klart jag vill! Jag har så få dagar i juni, så jag suger åt mig allt jag kan.
Förut kändes det som om jag hade 1000 saker att skriva om, men nu verkar det vara lite stopp i min hjärna....
Gick på promenad idag, det var väldigt varmt och svettigt. Dessutom verkade hela Alingsås alla dagis haft utflykt just idag. Jag älskar ungar, men inte när de stör min promenadtakt! Men söta var de i alla fall.
Sen har jag slängt gamla kartonger i återvinningen (duktiga jag) och Orbitrekat. Käkade pannkaka idag, mycket gott!
Pratade med Gösta också, han ville bjuda oss på midsommarfest. Gååår inte, jag jobbar ju hela midsommardagen! Då ville han att vi skulle komma och grilla hos honom på lördagen, men jag lär nog vara rätt trött efter mardrömspasset.
Sen har det inte hänt mycket mer. Jag har förberett allt inför morgondagens kycklinggryta, Henrik har dammsugat, jag har dammat, diskat och rengjort badkaret. Det blir så jäkla skitigt när vattnet från tvättmaskinen rinner ut där.
Efter att Henk la sig har jag sett på film, ätit popcorn och läst.

Min otroligt händelserika dag!

Jo just det, för ett par veckor sedan fick vi varsitt kuvert med en "anonym undersökning om Alingsåshem". Varken Henk eller jag hade ork att göra den, så vi slängde papprena. Igår kom två nya där det stod att de saknade våra svar. Hur kan de göra så? Hur kan de veta att det är våra svar de saknar om undersökningen är anonym? Illa illa!

Dagens djur

Frugan!

Min skära lilla ex-fru kommer på besök i veckan! Yay!
Petra kommer på onsdag kväll och stannar till fredag kväll. Ska bli skoj! Får fira lite alkoholfri midsommar med henne, jag ska ju jobba hela midsommardagen. Jobbigt, men behöver de pengarna!

I fredags hade vi skoj. Jag, Therese och E-L fick skjuts av min man ut till Simmenäs och Karin. Hon bjussade på massa sprit; groggar, Irish Coffee, päronlikör, äppelkonjak osv....dessutom hade jag själv med en flaska vin och fyra Smirnoff Ice. Lenkan vart lite tipsy vill jag lova! Sen var det allmänt kollande på våra bröst. Karin har gått ned 50 kilo senaste tre åren, så hon hade taxöron. Therese har ju silikontuttisar, så hon fick faktiskt inte vara med och leka. E-L hade riktigt snygga bröst för att vara 43 och tvåbarnsmor. Själv kunde jag bara stoltsera med min piercing.
Inte förrän 12 på natten kom vi iväg in till stan igen. Potatisfestivalen, jippie! Var väl som alla andra marknader och så. Gick in i öltältet och vi tappade givetvis bort varandra direkt. Som tur var så kom älskling och Jason också. Henrik var SÅÅÅ full! Han kunde knappt stå, men dansa skulle han. Och roligt hade vi!

Lördagen blev en riktig slappardag. Henk var bakis och jag var trött, så det blev film och tortillas för hela slanten.

Igår så packade vi faktiskt två flyttkartonger med porslin inför när vi ska flytta till Karlstad igen. Skönt att ha det mesta gjort! Dessutom rensade vi tre kartonger från källaren på en massa skit vi har sparat på oss som vi egentligen inte har den minsta nytta av. Det bara tar plats! Så då var vi duktiga!

Idag jobbade jag. Mycket trött, sov kanske 4 timmar inatt. Skulle jobbat med både Therese och E-L egentligen, men Therese fick stanna hemma pga vård av barn så det vart bara jag och E-L. Det gick ju an ändå!
Hamnade på möte med högsta chefen också. Hon ville veta allt negativt om en viss fru J och en GBC på jobbet och jag höll minsann inte tand för tunga! Jag sa som det var och hur jag hade upplevt det. Så nu hoppas jag att det blir en bättring på jobbet, inte för min skull eftersom jag ändå flyttar till hösten, men för vårdtagarnas!

Annars har jag inte gjort mycket idag. Pannbiff och mos. Sovit på soffan. Promenerat. Spelat dator. Henrik gick och la sig för över 2 timmar sedan, han sov nämligen inte en minut inatt. Men jag vill inte lägga mig än, jag är förvisso trött, men inte sömnig. Så jag får hitta på nåt annat. Kanske se lite på film.

Dagens djur

Sådärja

Nu funkar allt som det ska. Har inte kunnat skriva i bloggen för den har bytt domän och krånglat, vet inte varför den flyttat till publishme, för besöksadressen är ju samma!

En varning bara, det här kommer att bli ett ganska långt blogginlägg, ni får bestämma själva om ni orkar läsa allt som hänt under min "semestervecka".

Nåja. Först helgen i Karlstad.

Fredag
Åkte till Karlstad som sagt var. Hem till svärfar där vi skulle bo. Åt god mat och hälsade på lilla Tess (Henriks systerdotter) som var där. På kvällen gick vi till svärfars grannar och drack lite öl och åt massa god kryddstark korv och breasola. Mycket gott och mysigt!

Lördag
Hade en mycket lat förmiddag med tanke på att vi skulle på bröllop klockan 15. Satt mest ute och pratade allihop. David och Josefin, Martina och hennes Gustav kom dit också. Sen gjorde vi oss fina. Jag måste lägga in en liten bild på hur fin jag var (självdyrkan måntro?)
 
Nej inte det minsta egentligen, men det är väääldigt sällan jag har bilder på där jag är "uppklädd", så jag måste ju visa att jag kan vara det!
Sen var det bröllop, mycket vackert och otraditionellt även om det var i Karlstad Domkyrka. I like!
Efter det var det dags att åka hem till svärfar igen för att ta det lugnt fram till 19 när nästa pars bröllopsfest skulle vara. Jag hoppade den festen, kände mig inte alls i form för det, så jag satt hemma hos svärfar och Siw istället och hade en lugn och skön kväll. Fick agera chaufför istället.

Söndag
Lillebror fyllde år så vi var och hälsade på honom en sväng med paket, dessutom hälsade vi på morfar som blev mycket glad. Sen var det dags att dra iväg mot Fjällbacka! Underbart! Yvonne (svärmor) och hennes syster Agneta väntade på oss när vi kom dit runt 16 på eftermiddagen. Då hade de grillat flintastek och gjort potatisgratäng till oss som vi åt tillsammans innan de var tvugna att slita sig från idyllen och fara hem. Det var över 20 grader i skuggan på kvällen och Henrik och jag njöt. Vi bara slappade och läste och myste och såg på film resten av kvällen. En liten campingundran: varför är alltid pappret på offentliga toaletter så glatt och ytbehandlat? Känns som om man torkar sig i baken med en "Hänt Extra" och smetar ut snarade än torkar bort!

Måndag
Hela förmiddagen var det slappande i solen som gällde. Löste korsord och läste tidningar. Till slut blev det så varmt att vi fick duscha i vattenslangen. Både Henk och jag associerar semester på västkusten med mjukglass, så vi for till centrum för att köpa det. Men kiosken hade bara öppet fre-sön! Undrar vart de stackarna som bor permanent i Fjällbacka köper sin glass i veckorna under lågsäsong. Blev att vi handlade lite mat på konsum istället för att sedan fara hem till vagnen och slappa ännu mer. Framåt kvällen fiskade vi krabbor, läskiga, fula och glupska små saker! Var fullt med maneter i sjögräset vid stranden också. Äckligt! Grillade fläskkarré och färskpotatis och sen spelade vi alfapet. Henrik vann med 1 ynka poäng!

Tisdag
Slappande i solen som gällde då också. Jag blev lite kräftlik på vissa ställen av min kropp, men det rättar nog till sig. Annars säger ju alla att jag klär så bra i rosa! Blev inte mycket gjort den dagen, vi var alldeles dästa hela dagen av värmen. Det var 29 grader i skuggan, vågar inte gissa vad det var i solen. Vi grillade hemgjorda hamburgare i alla fall, det blev väldigt gott! Sen spelade vi kort och såg på film.

Onsdag
Åkte till Nordens Ark, tyckte vi skulle ha åtminstonde en produktiv dag och inte bara lata oss i solen. Det är verkligen en underbar djurpark! Rekommenderas varmt. Vi fick se nästan alla djur, i alla fall de som var riktigt intressanta. Det enda vi verkligen saknade att få se var vargarna. De låg nog och svettades i skuggan nånstans. Efter att ha knatat runt där i 2,5 timme så skulle vi söka efter mjukglass på andra ställen, så vi tog en tripp till Hunnebostrand. Men inte fan gick det att få tag på mjukglass! Fick vackert åka hem igen och grilla rostbiff och majskolvar istället. Efter maten blev det dusch och lite städning av husvagnen, för mamma och Thomas skulle komma sent på kvällen. Medan vi väntade på dem drack vi öl och spelade yatzy. De kom runt 24, packade sig in och sen pratade vi i ett par timmar innan sömndags.

Torsdag
Vi vaknade tidigt (alla utom Henrik såklart). Åt frukost i solen när han behagade att vakna. Sen åkte vi till Grebbestad och shoppade loss för fullt. Speciellt Thomas. Gissar på att han gjorde av med ca 3000:- Henk köpte i alla fall nya utetofflor, ett par badshorts och en snygg t-shirt. Jakten på mjukglass fortsatte förgäves, men i en kiosk fick vi tag på kulglass i alla fall. När vi kom tillbaka la vi oss på stranden en stund. Mamma och Henrik doppade sig i det iskalla havet, själv vill jag inte bada där det finns så mycket läskigt i vattnet! Sen grillade vi grillspett och spelade massa spel tillsammans.

Fredag
Upp tidigt, jädra mamma och Thomas till att vara morgonpigga på min semester. Slöade utanför vagnen ett par timmar och åt frukost i solen. Sen solande på stranden en liten stund, Henk och jag orkade inte mer än en timme, så vi tog bilen till Strömstad istället för att hitta ett öppet apotek på nationaldagen. Åt mjukglass (äntligen) och drack kaffe på bryggan innan vi åkte hem igen. På vägen hem mötte vi mamma o Thomas som också var på väg till Strömstad, så Henk och jag fick några timmar ensamma. Skönt och tyst, Thomas pratar så väldigt mycket! När de kom tillbaka blev det nyårssupé med helgrillad fläskfilé, potatisgratäng och bubbelvin. Trots att 75% av oss inte ville så tvingade den sista lilla 25procentaren (mamma) oss att stå upp och vråla nationalsången. Själv kunde hon inte texten! Vi fortsatte dricka öl och fiskade krabbor. Mamma var road och imponerad, Thomas tyckte det var mindre kul. Sen spelade vi alfapet med snusk och kiss&bajsord. Jag vet, man blir konstig när man dricker i värmen! I alla fall så vann Henk och jag, jag fick till ordet "klyxa" är väldigt stolt över det, men Thomas blev grinig för han sa att det inte var ett riktigt ord.


Lördag
Slappdag, sista dagen vi var där liksom. Men framåt kvällen fick vi för oss att vi ville gå ut och äta. Det var ju lögn i Fjällbacka, fanns bara pizza eller hutlöst dyr mat. Så vi fick åka till Grebbestad igen, åt på en restaurang som heter "Skafferiet". Verkligen rekommenderat! Mycket god mat till mycket bra priser. Sen strosade vi på bryggorna och kollade på folk. Nånstans blev Thomas sur, för när vi skulle hem så rök han och jag ihop. Eller, han och mamma var det väl egentligen, jag hamnade bara i kläm. Jag blev så ledsen att jag la mig direkt vi kom hem och ville inte umgås mer med nån.

Söndag
Packade ihop våra grejer och åkte hem. Ungefär så. Jag och Thomas gick lite på tå om varandra, men det var okej.

Så, det var den veckan! Den här veckan har jag jobbat tis-ons och nu är jag ledig igen. Henk har vart hemma och spelat tv-spel mest hela tiden. Imorgon ska jag kanske med Therese, E-L och chefen Karin på potatisfestivalen. Om jag orkar!

RSS 2.0