You Can Call Me Ramsay!

Igår firade maken och jag sexårig bröllopsdag.
Det var vi tvugna att fira såklart, med något lite extra.
 
Ni som känner oss vet att vi är slavar under programmet Hells Kitchen och älskar Gordon Ramsay.
Känner ni till hans paradrätt? Den är med i alla avsnitt av Hells Kitchen och dessutom i de flesta av hans andra program från restauranger.
Så igår fick vi för oss att vi skulle prova den. Vi hade en bit oxfilé i frysen och inhandlade resterande komponenter för att med spänning ge oss på en stjärnkocks specialitét,
 
Här kommer resultatet!
Steg 1. Prosciutto med duxell-massa ovanpå. Duxellen är champinjoner, bacon och charlottenlök, fräst i smör och sen mixat med stavmixern.
 
Saltade och pepprade oxfilén och brynte den på alla sidor innan den lades på duxellmassan.
 
Rullade ihop allt i plastfolie och snurrade hårt så det blev en korv.
 
Efter att ha vilat i kylen en timme rullade vi in oxfilé-prosciutto-duxell-korven i smördeg.
 
Efter att ha varit i ugnen tills köttet hade innertemp 55 grader så såg den ut såhär.
 

Nu skulle vi ha haft en bild på hur den såg ut när vi skar den och sen en på den färdiga tallriken, tillsammans med ugnsrostad potatis/morötter och en kantarellsås jag gjorde medan maten stod i ugnen, men vi var så hungriga och sugna att vi kom på att vi skulle ha fotat när vi hade glufsat i oss allt. 
Köttet var i alla fall perfekt rosa och det var SÅ OTROLIGT GOTT!
 
Det här kan vi absolut tänka oss att göra fler gånger när vi bara råkar ha en bit oxfilé liggandes i frysen.

Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till Devin och Lili.

Gud så gott det där såg ut, trots att jag inte sett insidan,haha. Mums! Det där får du allt bjuda på nångång i framtiden tycker jag ;)

2012-08-10 @ 08:03:43
URL: http://beabus87.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0