Så var det med det

Jaha.
En romantisk helg på hotell och vad händer?
Lenkan får mens för första gången sen oktober. Finnig, trött, uppsvullen och mensvärk.  Typiskt?

Den där Murphy skulle kölhalas alltså.

Godnatt

Jag har haft Petra här ikväll. Vi har spelat tv-spel och sett på Top Model och pratat som bara vi kan. Jag undrar om inte min älskade make blir lite trött på vårat babbel ibland. Tur att han står ut  =)

Imorgon ska jag plugga en del, tänkte göra klart en uppgift om HLR och LABC och starta en om kardiovaskulära systemet. Inte så mycket kvar, längtar tills det är klart och jag får starta med barnpsykologi. Det intresserar mig mer kan jag lova!
Sen blir det myskväll med babe, på fredag morgon åker vi till Alingsås. Vad jag längtar efter det! Jag tror inte att någon förstår hur mycket jag saknar Alingsås. Jag saknar min lägenhet, mitt jobb, mina vänner, hela staden. Ibland kan jag faktiskt gråta över hur mycket jag saknar det. Visst älskar jag att vara nära de som finns här också, men ska jag vara ärlig så trivdes jag bättre därnere. De som finns här älskar mig vilkorslöst, men de som finns där har inga krav på att älska mig, de gör det ändå.
Äsch, jag är bara lite sentimental.

Vi ska till Göteborg på fredag med Tobbe, Robin och Mörten och shoppa på Movieline. Tobbe är nyfrälst på film och vill handla en massa, och vilka är bättre smakråd än de mest filmälskande personerna i norden: io e mi amore! Aldrig att jag släpper en nyfrälst filmälskare i Robins klor, då kommer Tobbe bara hem med Road Trip och Crouching Tiger Hidden Dragon. Det går helt enkelt inte för sig.
På eftermiddagen ska vi fika hos Tobbe och Maria, sen ska vi gå ut och äta och sen mysa på hotellrummet bara jag och darling. Lördagen blir det fest hos Robin, han fyllde 25 den 27:e, då kommer Therese och Daniel och E-L! Ska bli så kul att träffa alla.

Nu blir det nog sängen för Lenkan, får se om Henk låter mig läsa. Jag köpte en ny bok idag, en sann berättelse som är grym. Svår att lägga ifrån sig.

Godnatt små maskrosfjun!

Dagens middag: Falukorv och makaroner

Dagens Djur

Trött gårdag

Jag vet inte riktigt vad det var med mig igår, men jag var totalt utsliten hela dagen!
Jättetrött. Fick dock en massa pluggat igår och det var ju bra, inte så jättemycket kvar. Igår läste jag mig igenom 3/4 av FASS sida i alla fall och skrev klart ett arbete om skelett och leder. Idag har jag tänkt starta  på kardiovaskulära systemet. Imorgon ska jag till mamma och få lite hjälp av henne. Tur för mig att hon finns, jag har fastnat så många gånger i det här ämnet och då har hon alltid hjälpt mig.

Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra idag, kan ju inte plugga hela dagen, då strejkar mitt huvud. Kanske skulle gå ut på promenad eller nåt, lite tidigt att starta tvättmaskinen, väntar nog till efter 10 med det.

Blir osminkat och mysbyxor hela dagen i alla fall, känner inte för att fixa nåt annat än en borste genom håret.

Nu blir det nog lite Ultimate Fighter eller så, där försvinner 40 minuter.

Dagens middag: Stuvad spenat och prinskorv till mig, stuvad spenat, potatis och stekt fisk till Henrik

Dagens Djur

Update *bump*

Jaha, varför har jag inte skrivit här på länge? Svaret är ganska enkelt. Jag har pluggat, jobbat, simmat och ägnat mig åt min filmblogg. Så jag har inte haft tid eller ork direkt. Sen har det ju inte hänt riktigt spektakulära saker värda att skriva heller. Jag är kass, jag vet.

Nu i helgen i alla fall har vi varit i Branäs. Startade med att jag hämtade upp Petra i torsdags strax efter 17 och vi startade resan. Vägen var kanonfin och tiden bara rusade förbi eftersom vi babblade hela tiden. Jag har berättat förr hur det går när hon och jag är ensamma, vi bara pratar och pratar om allt möjligt. Vi kom fram till stugan uppe på Branäsberget lite efter 20. Och upptäckte att det var 4 dm snö på trappan uppför gången till stugan! Och skyffeln stod intill väggen 8 meter uppför. Det var bara att pulsa på och bli genomblöt för att få tag på den. Petra tog skyffeln och jag fick ta den lilla sopskyffeln i plast sen skottade vi oss nedför stentrappan till gatan igen. Naturligtvis hade plogbilen gjort en skaplig vall precis nere vid vägen, en vall med kärna av is som vi var tvugna att hacka oss igenom för att kunna få in all vår packning. Sen packade vi upp, drack kaffe för att värma oss lite, poppade popcorn och spelade tv-spel. Meningen var att Petra skulle sova i bäddsoffan men när vi drog ut den så såg madrassen ut som om det gick vågor i den och när hon försökte lägga sig i den så höll den på att vika ihop sig med henne inbakad i mitten. Vi fick lösa det på annat sätt. Hon fick sova bredvid mig i dubbelsängen första natten. När vi la oss frös vi så vi skakade, så vi vred upp alla elementen till max.

Vaknade tidigt på fredagsmorgonen av att jag badade i svett. Det fanns ingen luft i rummet! Var tvungen att gå upp, öppna balkongdörren och lägga mig i underkläderna på soffan och svalka mig lite. 30 minuter senare kom Petra också upp. Kaffe och frukost och tv-spel. Sen pluggade jag en del också. Jag måste bli färdig med anatomin snart så jag kan göra nåt roligare! Det är sååååå tråkigt! Vid 17 kom Henrik, David och Josse. Jag fixade till ugnspotatis med morötter, en helstekt kotlettrad och bearnaisedip. Lite drinkar, Buzz och kortspel förlöpte under kvällen innan det var dags att sussa. Petra fick ta madrassen från den övre våningssängen och lägga sig i vardagsrummet, David och Josse sov i den nedre delen och Henk och jag i dubbelsängen.

Egentligen skulle Henrik och David ha åkt skidor på lördagen, men det var omöjligt. Det hade dragit in en rejäl snöstorm över berget, blåste 15 km/h och snöade så tätt att vi inte ens såg backen från fönstret. Så de fick snällt stanna i stugan hela dagen. Liksom fredagskvällen så spelades det kort, Buzz, andra tv-spel och sågs på film hela dagen. Mycket avkopplande. När David och Josse gått och lagt sig vid 1 på natten så stannade vi andra uppe och spelade tv-spel tills vi stupade i säng.

Idag vaknade jag strax efter 8, trots att väckarklockan stod på 9 och jag inte hade sovit många timmar. Petra var redan uppe när jag klev ut i köket och vi satte genast igång att städa, då vi skulle checka ut senast 11. Efter 9 kom de andra upp och vi packade allt och åt frukost, städade det sista och sen fick David och Henrik gräva fram bilarna. Det var ungefär 70 cm snö! Checkade ut och påbörjade en försiktig och snöig resa hem. Efter Munkfors försvann det mesta av snön och vi möttes av regn istället, mycket bättre att köra i!
När vi kom hem var jag så trött att jag somnade på soffan och sov 1,5 timme, Henrik väckte mig när han blev hungrig. Så jag fixade mat och sen såg vi på lost som har börjat igen! Jippie, lycka!!! Det var ett dubbelavsnitt, men vi sparade det ena till imorgon. Sen gjorde vi inte många knop mer ikväll och nu snarkar min babe. Jag är också jättetrött och ska strax lägga mig.

Sådär, en jättebump på min blogg! Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera mig. Don't give up on me!!!!

Dagens middag: Fläskschnitzel med pommes, bearnaisesås och vitlöksbröd

Dagens Djur

Sär skrivningar

Alla ni som inte kan skriva ordentligt därute; tänk på att varje gång ni särskriver så dör en kattunge!

Godnatt

Sista dagen med Johan

Idag jobbar jag sista dagen med Johan. Lite sorgligt är det, men så blir det i alla fall.

Långdag igen och jag är jättetrött. Jag vet att det brukar gå över efter någon timme, så det går an ändå.

Igårkväll när jag kom hem så halkade jag på gatan utanför lägenheten och gick i däck med knät under mig, det gör förbaskat ont och lite blått. Hoppas det fungerar med Ibumetin idag.

Jag har börjat läsa medicinsk grundkurs nu också, det är såååå tråkigt! Jag är inte intresserad av anatomi för fem öre, men jag gör det jag ska för att få godkänt så är jag nöjd sen. Mer orkar jag inte i det ämnet.

Nej, nu ska jag gå in och pussa min (troligtvis bakfulla) make innan jag måste åka. Han var hos Micke igår och spelade tv-spel och drack öl.

Dagens middag: Troligtvis wokade grönsaker med nudlar och biff

Dagens Djur

Ice ice baby

Klockan är snart 06.30 och det är iiiiskallt! Fy vad jag hatar vintern.

Jag ska strax ge mig ut och skrapa rutorna på bilen, det är i princip det värsta jag vet. Ska köra Henkan till jobbet, sen ska jag simma. Sen till mamma och försöka få igång pluggeriet.

Igår pratade vi pension med en gammal skolkamrat till Henk. Han såg så gammal ut! De är jämngamla, men Henk ser minst 5 år yngre ut. Undrar om det är jobbet med ekonomi som ställde till det. I alla fall så har vi fått lite bättre kolla på det här med pension när vi flyttade allt till Swedbank, så vi kan hålla reda på hur mycket vi har egentligen.

Nej, nu ska jag ge mig ut i mörkret. Ha en bra dag!!!!

Dagens middag: Köttgryta och ris

Dagens Djur

Nostalgi

Jag sitter och ser på Saltkråkan på tv. Det är verkligen hur bra som helst! Det görs verkligen inte barnprogram av Astrid Lindgrens kaliber nuförtiden och det är så synd. Mina ungar kommer definitivt att få växa upp med Astrid Lindgrens sagor, det kommer jag se till!

Nu har Henrik varit hemma hos mig sen i onsdags, imorgon börjar han jobba igen. Lite skönt ska det bli när han är borta på dagarna faktiskt. Fast så kommer jag inte att känna till helgen, när jag ska jobba och han ska vara hos Micke och Jessicka. Vi var där på mat igår, jättetrevligt som vanligt.

Måste komma igång med pluggandet också, det är ju så otroligt mycket att göra på vårterminen, men jag har inte kommit i stämning än och då är det så jobbigt! Jag vet att det är bara början som är jobbig, men vad ska jag göra om jag inte börjar? Jag kan ju inte hoppa direkt till mitten av terminen liksom.

Nu badar Henrik. Jag borde ta tag i disken...eller åtminstone plocka ned julen. Men orken är inte den bästa, vet inte varför jag är så slö idag. Har grus i ögonen också. Blööörk. Nej, nu får jag nog sätta igång, Saltkråkan är slut ändå.

Dagens middag: Skulle tro att det blir en köttbit och pommes

Dagens Djur

Nu så

Japp, nu har jag sagt upp mig.
Usch vad jobbigt det var! Med tanke på att jag var sist in och först ut nu, men Marie förstod, det går inte att avancera i en videobutik liksom. så nu jobbar jag färdigt januari, sen slutar jag. Skönt!

Ska jobba ikväll. Och dagen imorgon, med Linda tyvärr. Hon är snäll och så, men väldigt tyst, så tiden går så långsamt när hon är där. Man känner sig lite obekväm när hon bara står och pillar med sitt alldeles knäpptyst. Johan är lättare.

Vad ska jag mer skriva då? Jag har blivit besatt av UFC och kollar på det i princip varje dag. Får se hur länge besattheten sitter i, jag och Henk var ju besatta av Snooker en gång också och Texas Hold'Em på tv. Men UFC är så kul! Fast de är jävligt dumma i huvet som ger sig in i en sån sport.

Snart borde babe vakna tycker jag. Har vart ensam vaken i närmre en timme nu och det börjar bli lite tråkigt. Kanske kan få med honom ut och fota lite, annars åker jag nog själv en sväng. Tror jag. Kanske.

Dagens middag: Vet ej än....var lite sugen på tortillas, men det blir kanske nåt annat

Dagens Djur

RSS 2.0