Jiiiihoooou!

Snart åker jag! Vi ska strax bära ned första lasset med packning.
Jag längtar till kusten så ni anar inte hur mycket!

Tack förresten "Någon" för svaret på det blå skåpet. Även om jag finner förklaringen tämligen knepig ändå; "du får bajsa precis vart du vill, gör det i ugnen, gör det under soffan, men absolut  inte i det blå skåpet med finporslinet!"
Haha.

Aja, hoppas Hannah har fått sin lilla byting när jag kommer hem från kusten. Vore skönt att veta att det är avklarat.

Hoppas det här vädret håller i sig till veckan. Om inte har vi en bunt filmer med. Stack iväg till Hemmakväll (jag vet, fruktansvärt namn på en videoaffär) efter falukorven och makaronerna igår och letade upp filmer vi vill ha för 800:- 9 stycken fina filmer blev det, så visst har vi underhållning även om inte vädret är skoj.

Nu har min man skitit färdigt (nej, han sket inte i det blå skåpet) så nu ska vi börja lassa in i bilen.
Ha en underbar vecka mina smulpajer, för det ska jag ha!!!

CIAO!!!

Dagens (veckans) djur
image108

Bara två dagar till

Internet har bråkat med mig, därför har jag inte skrivit.
Men allt rullar på som vanligt, så jag kanske inte hade så mycket att skriva om heller  =)

Jag längtar som fasen nu. Efter fredag. Då ska vi först åka till Karlstad, ska på ett bröllop och en bröllopsfest på lördagen, så hela den dagen är fullbokad. Sen på söndag ska vi träffa morfar och lillebror som fyller år då.
Hoppas han kan komma ifrån en stund så vi får träffa honom!
Efter det....så åker vi till Fjällbacka!!! En hel vecka i husvagnen, gissa om det ska bli skönt!?!?
Hoppas vädret är fint mestadels av veckan i alla fall. Det skulle jag behöva, jag är så blek att jag nästan är självlysande.

Snart ska jag ge mig iväg till jobbet. Ska jobba med E-L ikväll. Hon kommer väl gnälla som vanligt och sucka och stöna hela tiden. Men jag håller min positiva mask!

En liten fråga bara....jag funderade på det där med uttryck....som "jag kastade ett getöga på honom", eller "nu har du allt skitit i det blå skåpet". Vart kommer de ifrån? Nånstans måste de ju ha uppkommit! Men vem kastade ett äckligt getöga på nån annan, och vem bajsade i ett blått skåp?
Mycket tacksam för förslag på att lösa mitt problem!

Dagens djur
image107

Buuääää

Jag klarar verkligen inte av män som gråter!
Då grinar jag floder själv.
Såg nyss på Greys Anatomy där en riktig "karlakarl" gråter, verkligen gråter, inte bara snyftar och är tårblank. Och jag bara: buuuääää!  Bölade som en riktig unge. Jag är känslig, jag vet   =)

Inte mycket hänt idag. Jag har mest läst och kollat på tv och skjutsat Henk, Robin och Klara. De har öl och tv-spel och tacokväll hos Robin just nu. Så skönt att vara hemma!
Själv svullar jag idag. Det är jag fan värd tycker jag. Så jag har ätit grillad kyckling, chips och kexchoklad. Nu orkar jag inte äta mer!

Håller på att tvätta också, ska snart vika den gamla tvätten som hänger på sträcket. Sen vet jag inte vad jag ska göra. Kolla på Ugly Betty antagligen och sen lägga mig i ett varmt bad. Låter inte helt fel faktiskt.

Så, det var min händelserika lördag!

Dagens djur
image105

Äntligen helg!

Min helg i alla fall. Ledig hela fredag och lördag, jippie!
Konstig jag är. Först klagar jag på att jag inte kommer få jobba i juni, idag älskar jag att vara ledig 2 dagar.

Aja, jobbet gick jättebra, trots att GBC blev irriterad på att Therese och jag jobbade ihop hela tiden och pratade med varandra. Hon försökte hela tiden avbryta oss och berätta om sitt, men det gick vi inte med på. Vi ville prata!
Hem och väntade på Henk i ca 20 minuter innan han kom. Sen la vi oss på soffan och sov, 1,5 timme. Underbart!
Käkade soppa och färska frallor med ost och gurka. Sen åkte vi till Therese. Hon har fått en tredje hund, en enorm! Så nu har hon Tyke (amstaff), Katla (presa canaria) och den nya Knodden (också presa canaria). Enorma kamphundar alla tre, men helt underbara och mysiga! Det roliga är att jag och Henrik är hundrädda, men hennes tre av mördarraser är vi inte ett dugg rädda för. De är så gosiga och snälla, så det går inte.
Vi fikade med nybakad kladdkaka och kaffe och pratade en massa strunt, precis som jag sa. Skrattade åt en massa skitsaker som säkert inte var roliga i andras öron.
Stackars Henrik fick lyssna snällt och lida i tystnad  =)

Nu sover Henrik så gott och jag tittar med ett öga på film. Vill inte lägga mig än, vill njuta av att kunna sova imorgon!
Han ska till Robin på kvällen imorgon, men jag känner för att stanna hemma. Glo på film och ta det lugnt. Hade önskat att Henrik också ville det egentligen, eller gå på bio eller nåt, bara mysa med mig. Men nu ska han dit och jag är nöjd ändå. Nu har jag ju planerat in annat.

Jag måste färga håret, det är alldeles rött nu! Jag vill att det ska vara mörkare och mer lila.  Men jag väntar med det tills efter att vi har varit i Fjällbacka, jag hoppas att det blir soligt när vi är där, då är det onödigt att få färgen blekt på en gång.

Nu ska jag koncentrera mig lite mer på filmen, den verkar faktiskt smått okej!

Dagens djur
image104

Stööön

Vilken dag. Först nu jag börjar varva ned, efter en lång dusch.

Jobbade med J idag, hon är så påfrestande! Det har varit full fart hela dagen, men som tur är så blev det i alla fall 8 timmar gjorda och betalda.
En tant hade ont i magen. Det artar sig så att hon blir arg på allt och otrevlig, så när jag snällt skulle byta hennes kläder till pyjamas fick jag världens avhyvling, blev kallad slinka och slyna och skulle ge fan i henne. Jag sa till henne att jag tyckte det var fult att kalla folk för slynor och att jag blev ledsen, då sa hon att hon kallade alla kvinnor slynor. Då frågade jag vad hon skulle tycka om jag kallade henne för slinka eller slyna. Hennes svar var att det fick jag inte, för hon var äldre och man skulle visa de äldre respekt.
Återigen frågade jag varför jag kallades för slyna, då sa hon att detv ar för att jag springer med så mycket karlar. Förklarade för henne att jag är lyckligt gift sen snart två år och springer inte alls med några karlar. "höh, gift, du?! Det är väl ingen som vill ha dig ditt feta mähä" var svaret. Då gav jag upp helt enkelt. Jag hade lyckats byta blöja på henne och det fick räcka så. Jag orkar inte med hur mycket som helst, även om det är från en dement.
Sen la hon sig och sov, så jag slapp i alla fall mer glåpord idag.

Fick veta en bra sak och en dålig sak med jobbet. Det roliga är att det är samma anledning!
Therese har ju pluggat färdigt nu och är undersköterska, hon får en anställning på jobbet och det är jag jätteglad för! Hon är verkligen värd det, hon har ju slitit häcken av sig för det och är hur duktig som helst.
Det dåliga är att hon får den raden som jag går på. Så jag kommer kanske att jobba hälften så mycket som jag gör nu, om inte ännu mindre. Det är kasst.
Men, ska jag vara ärlig så känns det som att det bra överväger. Therese är ju bäst!
Ska jobba med henne imorgon, och GBC. Då blir det minsann saker gjorda. Ska duscha båda rullstolsfolken.
Skönt med en kort dag också. 7-12. Sen ska jag hem och vila, på kvällen ska vi till Therese och fika och prata strunt som vanligt.

Efter jobbet idag så hämtade Henk mig. Åkte hem och poppade popcorn och började kolla på film. När popcornen var slut började jag förbereda morgondagens mat; hemlagat rotsakssoppa med salta biten.
Satte mig och skalade och tärnade kålrot, rotselleri, morot, potatis och lök. Tog tid, jag är petnoga  =)
Sen gick Henrik och la sig medan jag kokade färdigt soppan så det bara är att värma imorgon.
Ska nog knalla förbi ICA och köpa lite färsk gott bröd att ha till imorgon.

Usch, nu är jag så trött! Och jag vet att jag ska upp klockan 6 imorgon bitti också. Stööön!

Dagens djur
image101

(mycket likt mig själv om jag får säga det)

Regn

Jaja, det är i alla fall 10 grader ute, en klar förbättring!

Jag ska snart ge mig av till jobbet.
Jobbade dag med GBC igår, jag gillar vanligtvis att jobba med henne, men igår fick jag ta alla tvättningar utom en och det tär verkligen på en att själv få ta allt slitjobb. Så jag var jättetrött när jag kom hem (2,5 timme senare än jag slutade, fick jobba över pga att EL var sjuk) och slocknade på soffan. Henrik försökte väcka mig flera gånger, men jag sov ungefär en timme och 20 minuter. Det var sååå skönt!

Jag ska jobba kvällen med GBC ikväll också, men som tur är så är det ju inga tvättningar på kvällen. Men hon får fanimej byta blöjorna!

Suck, inge roligt att gå ut och gå när det regnar. Men jag måste ju. Kan inte ringa till jobbet och säga "jag kan inte komma idag, det regnar!"

Fick ett avslag från Albert Bonniers förlag igår också. Då har två av sju förlag tackat nej till boken.
Jag tror inte att den blir utgiven, det har jag inte trott på hela tiden, så jag blir inte vidare ledsen när vi får avslag, jag är mest glad över att jag tog mig igenom skrivandet!

Nej, nu är det dags att ge mig ut och bli genomblöt. Jag avskyr att gå fort med paraply!

Dagens djur
image100

Huuuuu

Ibland är det verkligen fruktansvärt att behöva kliva ur duschen. Idag är en sån dag.
Det är nämligen 0 grader celcius ute denna morgon!
Förstår inte hur det går till, solen lyser och för en vecka sedan var det 25 grader.
Jobbiga Sverige! Så konstigt väder. Förra veckan var det sommar, nu är det vinter, men vart fasen tog våren vägen?

Det var jättekul att ha Micke o Jessicka här. Vi spelade en massa Mario Kart och gick ut och åt på Aling Thai i lördags. Sen såg vi på film och babblade en massa strunt. Igår så jobbade jag 7.30-12.30, när jag kom hem hade de inte hunnit äta frukost än. Så vi åt en varsin macka och spelade mera Mario Kart. Sen köpte vi pizza och runt fyra åkte de hem igen. Vad det är sorgligt när folk åker.

Jag är uppe så tidigt för att jag tänkte jag skulle ta mig en svängom på Orbitreken innan jobbet, men såg att soffan inte var ihopbäddad därinne, orkar inte göra det just nu, så jag tar en extra lång väg till jobbet istället.
Brrrrr. Undrar om jag ska ta vinterjackan, eller är det overkill? Kanske den tjockare vår/höstjackan i alla fall.

Nu ska jag surfa lite innan jag klär mig,

Dagens djur
image99

Snabbis

Alltså, hur sjuk är världen?

En av de vackraste skådespelerskor jag vet (visste) är denn ljuva varelse som hon såg ut för två år sedan:
image95


Men se hur hon ser ut idag:
image97


Önskar att hon såg ut såhär igen
image98

Delegering

Jaha, så var det kvällen igen.

Jag jobbade inte idag, Annelie ringde mig 05.30 imorse och sa att hon behövde lite extra timmar och undrade om hon fick ta mina 5,5 idag. Jag var ganska nöjd över att få krypa ned i sängen igen så det gjorde inget att jag gav bort mina!
I stället har jag haft besök av en bredbandstektiker som letade vart felet kunde ligga. Vårat bredband funkar nämligen inte så bra som det ska.
Söt kille, men jag känner mig alltid olustig när det är främmande män här och jag är ensam med dem. Så jag satt och pluggade istället för att prata med honom.
Jag ska nämligen få medicindelegering imorgon. Jag är nervös! Fast Therese säger att det är lätt som en plätt och inget att oroa sig för. Jag ska försöka lita på henne.

Hon fyllde år idag också min lilla rosenkvarts Therese. Vi ska hem till henne imorgon kväll och ta ett par öl och tjöta lite för att fira henne.
Sen kommer Micke och Jessicka hit på lördag förmiddag och stannar till söndag kväll. Yay! Fast jag jobbar mellan 7.30-12.30 på söndag, kommer kanske hem lagom att de har stigit upp och käkar frukost =)

Annars har jag inte gjort mycket. Sett två avsnitt av Ugly Betty, ett med Gossip Girl och filmen 27 Dresses. Filmen var ju sådär måste jag säga. Men det var ett tidsfördriv!

Imorgon ska jag ha maten klar när babe kommer hem, då ska han få helstekt fläskfilé med frästa grönsaker och tzatziki. Hoppas det blir lyckat! Sen blir det väl att knalla till Therese. Dumt att hon ska bo så långt bort, det är minst 3 kilometer till henne. Jag menar, i en såpass liten stad som denna kunde hon väl ha bott lite närmre =)

Nu ska jag i alla fall krypa ned i sängen och se på spansk skräckfilm. Har hittills sett 4 stycken och bara två av dem var bra, men man kan ju hoppas på fler!
Nej, fem har jag sett förresten och tre var bra, varav en var 2007-års bästa film i alla kategorier ju! Jag glömde Pans Labyrint.

Godnatt kikärter!

Dagens djur
image94

Mamma

Mamma har varit här. Därför har jag inte haft tid att skriva, jag har velat umgås med henne så mycket som möjligt.

Först helgen då. Jag jobbade långtur på lördagen, 6.45-16.45, sen var Robin här när jag kom hem. Jag var trött som ett litet as, men jag orkade ändå vara med och grilla och spela lite Wii. Sen var det min lediga söndag, då gjorde jag så lite som möjligt. Fast det är sant, jag rustade upp lägenheten och städade lite för att mamma skulle komma.

I måndags jobbade jag, mamma kom och hämtade mig från jobbet, vi åkte hem och lastade av hennes grejer, sen gick vi in till centrum. Tog en cappuccino och en italiensk glass på Åkanten sen sprang vi i barnaffärer. Thomas blev nämligen farfar i helgen och hans son bor i gbg, vi ville hitta nån liten present. Och det gjorde vi, en gullig pyjamas och en liten liten babyfilt. Hemma igen så grillade vi och bara mådde bra.

I går så var jag ledig så då tog vi mammas bil in till gbg. Gick och strosade på stan först, jag köpte ett jättefint smyckesset med halsband, örhängen och en ring. Var in på Shock också och kikade, alltid kul att kolla utbudet där. Sen var vi in på Lagerhouse och hittade födelsedagspresent till Therese som fyller 24 imorgon. Får inte glömma att gratta henne!
Sen åkte vi till Majorna där Andreas (Thomas son) och hans fru Rima bor. Pojken var jättefin! Och så stark för att vara så liten. Han var hungrig precis hela tiden. När vi kom hem orkade vi inte laga mat, så det blev Thai Take Away. Det är ju fasligt gott det också!

Idag har jag jobbat igen. Fått se sommarschemat, men inte tillräckligt länge för att kunna börja planera. Hoppas jag får det imorgon....annars har jag fått en del tider i juni i alla fall.
Inte långt kvar nu tills vi åker till Fjällbacka! Bara Henrik och jag från söndag till torsdag i husvagnen. Det ska bli underbart! Det är ju enda semestern jag har i höst.
Efter jobbet tänkte jag vila lite och sedan ha maten klar när Henrik kom hem. Så blev det inte. Han kom hem och väckte mig istället, jag hade somnat på soffan! Trötta jag.
I alla fall så fixade jag till kycklingfilé med ris, champinjonsås och sallad ganska fort.

Nu sitter maken och tittar på hockey. Jag ska bara dricka upp mitt kaffe, sen ska jag springa en stund på orbitreken.
Jag är så trött!!!!

Pöss på er

Dagens djur
image92

Dagens djur

image91

Hur gick det till?

Samma sak varje år. Jag lovar mig själv att njuta av det, att verkligen ta in det och spana efter minsta tecken.
Men likförbannat så hinner jag inte med! Helt plötsligt är det bara så!
Jag talar om träden och utblomningen av löven på våren. Helt otroligt....förra veckan gladdes man åt små knoppar här och var, idag är alla i full blom! Det är grönt överallt. Så otroligt vackert!

Jag har nyss kommit hem från jobbet.
Igår jobbade jag inte med Annelie, utan Birgitta, de hade bytt. Det funkade jättebra, jag älskar att jobba med folk som inte stressar.
Ikväll jobbade jag med fröken S från våningen över. Hon blev paff över hur jobbigt vi har det hos oss, de däruppe klagar nämligen hela tiden och säger att vi har det så lätt hos oss och att de har det mycket jobbigare. Men de vet inte hur det är med den nya gubben och nu när en tant har blivit jättedålig efter sitt fall och höftledsfraktur.
Hon är otroligt jobbig, inte nog med att man ska hålla koll på gubben som igår försökte klättra ut genom fönstren igen och hela hela hela dagarna går fram och tillbaka och tjatar om att han måste få komma ut och gå hem, nej, tanten som trillat har tappat talförmågan och blivit som en liten skitunge. Och det är med flit. Hon gråter utan att gråta. Liksom "tyck synd om mig" snyftningar. Det roliga är att när hon tror att ingen ser henne så kan hon gå själv och klara sig själv och sitter inte och gråter över hur ont hon har. Nej hon vill ha uppmärksamhet helt enkelt.
Och det är fan inte lätt när man är två som arbetar med 7 stycken!
Utöver de här två har vi en tant som ofta trillar (hon som fick sy i huvudet om ni minns) och hon ska hela tiden resa på sig själv och vandra iväg utan att veta vart. Man blir verkligen livrädd när hon kommer vinglande!
Plus vår lilla zombie som går och plockar på sig allt hon hittar och stoppar det i blöjan och river ned allt som går att riva ned. De enda som är lugna är de två som sitter i rullstol permanent.
Men jag älskar jobbet ändå, det är en riktig utmaning för mitt psyke  =)

Nu ska jag kramas lite med min man innan han går och lägger sig. Jag har annat att göra, orkar inte lägga mig än.

Jahaja, det fungerar tydligen inte att lägga in bilder just nu, så dagens djur får komma lite senare eller imorgon.

Pöss o kräm!


Hett hett hett

Värmebölja!
Skönt! Men svettigt när man orbitrekar. Skönt att svettas ut lite skit iofs, men jag dricker satan så mycket vatten!
Har redan druckit 2 liter idag och mer lär det bli.

Jag ska jobba kväll idag. Börjar klockan 15. Vet inte om det är med Annelie, står så på schemat, men det kan man ju inte lita på!

Jag har lagat lasagne. Så att det bara är att värma ikväll när jag kommer hem runt 21.30. Den tiden som Henk och jag har gått och lagt oss de senaste 2 dygnen. Men ikväll blir det senare för mig i alla fall, jag måste ha tid på mig att varva ned efter jobbet.

Har pratat med Josefin också, hon ska höra om lite alternativ med sin mamma. Sen har jag kollat upp skola, men får inget vettigt ut av hemsidan så jag mejlade den ansvarige.

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Antingen köra ett kortare pass till på orbitrek eller så ska jag duscha och bara slappa. Hmmm....får vänta ett tag och känna efter.

Först en rök i solen på balkongen i alla fall!

Dagens djur:
image90

Underbar dag!

Idag är en dag verkligen som gjord för att älska. Och det gör jag!
Jag älskar min man, mina vänner, mitt jobb, min familj, livet....jag älskar i massor!
Vet inte varför det är sån dag, det bara blev så.

Jag och Henk ska precis grilla oss lite grillspett. Balkongpremiär med grillen! Det blir spett med karré, champinjoner, fläsk, korv, paprika och lök. Och färskpotatis med beadip till det. Bara för att vi älskar så idag!

Tezziegums undrade om valborg. Och så här var helgen:

Onsdag: Jobbade på förmiddagen. Gick jättebra! Slutade 12, åkte och handlade lite bröd till Henk, slängde ihop 2 ostfrallor med skinka och ost och gurka så han hade nåt att äta på vägen. Sen hämtade jag upp honom klockan 13 och vi åkte. Jag körde. Han njöt av smörgåsarna och sen somnade han. Jag körde på så länge jag orkade, men runt Åmålstrakten så höll mina ögon på att falla ihop så han fick ta över.
Åkte direkt till svärmor där Henk firades med en diskmaskin och en kaffelikör och lite annat. Sen bjöd svärmor och Kent på Kents underbara biffar och Yvonnes minst lika underbara pastasallad.
Och jag fick dricka en martini och en cider! Yay! Inte druckit alkohol på evigheter. Det var mumma.
Sen hände inte mycket mer, vi pratade och umgicks mest hela kvällen innan vi åkte till mamma och la oss på madrassen i hennes vardagsrum.

Torsdag: Tog en lugn morgon med långfrukost innan vi åkte iväg till Karlskoga och min biologiska morbror Robert och hans familj. Deras minsta tjej hade fyllt ett år och vi firade henne med glass och kakor i massor. Sen åkte Henk och jag till mormor och hälsade på henne och Henry. De firade 25-årig bröllopsdag förra veckan så jag hade gjort ett porträtt på dem som present. De var så glada att de grät! Efter det orkade vi inte med fler besöksturer, så vi åkte hem till mamma igen. Hade en lugn kväll med god mat och tv.

Fredag: Startade med att åka till Coop Forum Bergvik för att handla. Massa mat till kvällen, sprit till kvällen och nya skor. Både jag och Henrik behövde nya sommarskor. Vi köpte likadana nu igen, de var ju snyggast och skönast på, så varför inte =)
Sen for vi till svärmors hus (hon och Kenten var på kusten så det var FF) och började förbereda. Framåt eftermiddagen kom Jonas, Rickard, Lill-Micke och Petra. Sen kom David, Josse, Fahlman och hans tjej och vi startade grillen. Oj vad det grillades. Kvällen var jätteskoj och jag njöt av att få dricka igen. Efter 22 nån gång kom Jessicka också. Då blev det ännu roligare! Trots att det regnade precis hela kvällen, som det alltid gör när vi ska grilla.

Lördag: Tog en lugn morgon. Var lite dagen efter-slö. Vi hade sovit hos Yvonne och det var så lugnt och fridfullt. Vinkade av David o Josse, de skulle fara vidare och träffa annat folk. Tog en långdusch och sen vaknade babe. Medan han duschade så blev jag så trött att jag la mig i sängen igen. När han var klar kom han också och kröp ned. Det var så mysigt att vi somnade båda två. Så det blev inget av med att träffa morfar tyvärr.
Klockan 16 åkte vi till mamma igen. Henk var så bakis att han inte orkade förlja med och va domare på karaoken, men det gjorde inget, för Petra skulle med istället. Så efter en god middag hos mamma lämnade vi min man på soffan hos mamma och åkte till Grums. Där drack jag och Petra drinkar och Lapin Kulta och hade så kul när vi bedömde "sångarna". Kanonkväll! Petra sov över hos mamma sen eftersom hon hade tagit bilen till stan.

Söndag: Inte mycket att säga om den dagen. Åkte till svärfar och firade Henrik och Siw. Johanna, Anders och lilla Tessan kom också. Jag tror jag höll bebisen i 30 minuter. Det var så rofyllt!
Käkade mycket god kycklingrätt och var allmänt slöa. Sen åkte vi hem igen!

Så, det var vår valborgshelg =)

Nu ska jag vända spetten och snart ska vi njuta av maten och kolla på Lost.

Älskar er!!!!

Dagens djur:
image89

Jodå

Jag lever faktiskt. Men jag hann inte skriva mer den kvällen och dagen efter så åkte vi ju.

Jag vill mest bara poängtera att jag finns kvar och har hälsan, lovar lovar lovar att skriva mer imorgon, men nu ska vi faktiskt gå och lägga oss. Och se på film. Vi är helt slut idag, brukar inte vara det på måndagar, det brukar komma på tisdagen, men nu är det så.

Så godnatt på er, vi ses imorgon!

Dagens djur
image88

RSS 2.0